αυτο θυμομουν απ τα σετινγκς τελικα. δεν ειμαι σιγουρος οτι σε βοηθαει.
- Go to the "Advanced Game Settings..." tab.
- Scroll down the page to the Items section.
- Select Teleport Bound Items.
- While ticked on this feature, you cannot teleport with items. So uncheck the box, finish setting up the server, and enjoy the gameplay without annoying restrictions.
Λοιπόν, κάθισα και το έψαξα γιατί θα παλάβωνα, λέω δεν μπορεί να είμαι τόσο ανάπηρος που να μην το βρίσκω ενώ το έψαχνα ώρες.
Ξαναλοιπόν, τα Advanced Game Options με τα οποία μπορείς να παραμετροποιήσεις σε τεράστιο βαθμό την εμπειρία του παιχνιδιού, είναι διαθέσιμα ΜΟΝΟ κατά τη δημιουργία new game. Δεν είναι διαθέσιμα στα γενικά settings στο game menu, ενώ άπαξ και ξεκινήσεις, τέλος, δεν έχεις πρόσβαση σε αυτά.
Ναι, η δυνατότητα teleport με items στο inventory μπορεί να ενεργοποιηθεί σε αυτό το στάδιο. Θεωρώ ότι είναι δώρον άδωρον
για ένα νέο παίκτη, για μια σειρά από λόγους.
Πρώτον, είναι μια από ντουζίνες επιλογές σε ένα χάος που, ξαναλέω, ο νέος παίκτης δεν έχει τρόπο να ξέρει πόσο σημαντική είναι για το gameplay, με την default επιλογή φυσικά να είναι η απαγόρευση teleport.
Δεύτερον, έχει την τέρμα counter-intuitive ονομασία teleport bound items, τι πα να πει αυτό; Εντάξει, ξέρω ότι ο όρος bound items προέρχεται από τα MMOs, αλλά για εμένα που δεν παίζω τέτοια πράγματα, αυτό δεν λέει και πολλά. Και η περιγραφή λέει ότι με το (default) on, δεν μπορείς να κάνεις teleport με
κάποια αντικείμενα, ενώ η αλήθεια είναι πως πέραν από τα όπλα σου, δεν επιτρέπεται να κουβαλάς ούτε με χούφτα γρασίδι.
Γενικά, λέει advanced options και το εννοεί. Με 60 ώρες στην πλάτη μου, βλέπω ένα σκασμό επιλογές που ξέρω με ποιο τρόπο επηρεάζουν το παιχνίδι, και είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πόσο μπορεί να φέρει κανείς την (single-player) εμπειρία στα μέτρα του, εφόσον έχει αυτή τη γνώση. Ο νέοπας ή θα τα κάνει χειρότερα από ότι θέλει, ή θα πρέπει να βασιστεί σε guides, που πάλι υπάρχει πιθανότητα απλά να μην ταιριάζουν τα γούστα του με αυτουνού που φτιάχνει το guide.
Οπότε δεν μετανιώνω προσωπικά για την αρνητική κριτική που άσκησα σε αυτό το κομμάτι, από τη στιγμή που το σχετικό option είναι καταχωνιασμένο σε ένα menu στο οποίο δεν έχεις πρόσβαση από το δευτερόλεπτο που θα πατήσεις Start New Game και μετά.
καλα, κι εγω την cpu θεωρησα υποπτη για το θεμα.
ναι, τωρα θυμηθηκα, εχεις δικιο. πατησα σινγκλ κι εγω και κρεμασε πολλες φορες σ ενα συγκεκριμενο σημειο. σιγουρα καποια γιωτια στην επικοινωνια με το ρουτερ,
Επειδή ψάχνοντας το ως άνω θέμα έκανα κάποιες δοκιμές με new games, θεωρώ πιο πιθανό να τα φτύνουν παλιότερες CPU στο στάδιο του shader pre-compilation που είναι απαραίτητο μόνο την πρώτη φορά που τρέχει το παιχνίδι (ψέματα, και κάθε φορά που κάνει update είτε το παιχνίδι είτε οι GPU drivers, αλλά anyway δεν γίνεται κάθε φορά που τρέχεις το game), που είναι φοβερά CPU-intensive. Ο 5800Χ που έχω, χρειάζεται περίπου 3 λεπτά για τη διαδικασία, στη διάρκεια της οποίας πιάνει 80% usage και 90 βαθμούς κελσίου. Κατά τα άλλα, κατά τη διάρκεια του gameplay παίζει στο ρελαντί.