What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

V RISING

Great0ldOne

Kraken
Το V Rising της Stunlock Studios είναι ένα μείγμα survival/crafting/building game, και action RPG, κι όλα αυτά υπό μια υποβλητική γοτθική ατμόσφαιρα. Ιστορία σχεδόν δεν υπάρχει. Είμαστε βαμπίρ, βρικόλακας, βουρβούλακας, και μάλιστα σωστό βαμπίρ, όχι από αυτά τα μοντέρνα που στραφταλίζουν αλλά απέθαντος Νοσφεράτου κυριευμένος από τη δίψα για αίμα… και εξουσία. Ξυπνάμε από το …

See full article...

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
γκου, μου ειχε καμει μεγαλη εντυπωση το κειμ και ειδα αρκετα βιντεος του στυλ "230 τιπς πριν ξεκινησετε το γαμωπαιχνιδο" κλπ.
τα σαρβαιβαλ γκειμς τα μισω σαν τις αμαρτιες μου, αλλά το συγκεκριμενο με καλουσε εντονα να πλησιασω.
η ζωη εδειξε οτι δυστυχως δεν παιζει στο καβουρδιστηρι μου (αν και λογικα θα πρεπε, δεν νομιζω να εχει ιδιαιτερες απαιτησεις, τελος παντων, δεν βαριεσαι, στο μελλον...) αλλά εκει που θελω ΤΕΛΙΚΑ να καταληξω ειναι οτι ειμαι 99% σιγουρος οτι αυτο με το θεμα με το αδειο ινβεντορυ που σου ρημαξε την ψυχη, ειναι μια απλη επιλογη στα σετινγκς του παιχνιδιου που τσεκαρεις ή οχι.

ειναι χαοτικα τα σετινγκς. ουσιαστικα παιζεις το παιχνιδι που θες εσυ, αναλογα με το ποσο καλος εισαι ή τον ελευθερο χρονο που εχεις. δηλαδη δεν εχει καποιες επιλογες ηζυ, νορμαλ, χαρντ, αλλά σου δινει το δικαιωμα να παραμετροποιησεις εσυ στα οπσονς πολλα κομματια του γκειμ και σε τελικη αναλυση την εμπειρια σου.

ψαξε στο γιουτιου, υπαρχουν παρα πολλα βιντεακια για το γκειμ, δεν εχω τωρα προχειρο, αυτο που ειχα δει εγω, ή γκουγκλαρε για τα σετινγκς του παιχνιδιου. μακαρι να εχω αδικο, γιατι καταλαβαινω τι δραμα περασες με τον ασκοπο ποδαροδρομο.

αυτα. ωραιο ρηβιου. το γκειμ θα παιχτει καποτε, γιατι ειναι πρωτοτυπο, αξέσιμπλ σ εμενα τον νιουμπα, μ αρεζε πολυ το κραφτινγκ απ οσα ειδα, με τα διαφορα πραματα που φκιανεις στο καστρο σου και κυριως εχει αξιοπρεπες κλικικλικι κομματι.

εντιτ: εχεις δικιο τελικα. πολυ μαλακισμενη αποφαση των ντεβς. τελος παντων, ηβρα αυτο, αλλά ειναι αυτο που δοκιμασες μαλλον:

α, επισης τερμα γελοια αποφαση να μην εχει μια ξεκαθαρα σινγκλ πλειερ επιλογη και να ξεκινας το γκειμ απευθειας, αλλά να πρεπει ουσιαστικα να στησεις εναν σερβερ στο πισι σου και να εισαι το μονο μελος του, εφοσον εχεις αποφασισει οτι θες σινγκλ πλειερ εμπειρια. φαγανε τρελλο μπινελικι μεχρι να στησω τον υποτυπωδη σεβερ (ουτε που θυμαμαι πως το εκανα) και μετα δεν φορτωνανε τα textures κανονικα, οπότε τσαμπα ο κοπος.

Last edited:

Χειρομαλάχτης

Death Knight
αυτο θυμομουν απ τα σετινγκς τελικα. δεν ειμαι σιγουρος οτι σε βοηθαει.

• Go to the "Advanced Game Settings..." tab.
  • Scroll down the page to the Items section.
  • Select Teleport Bound Items.
  • While ticked on this feature, you cannot teleport with items. So uncheck the box, finish setting up the server, and enjoy the gameplay without annoying restrictions.

Great0ldOne

Kraken
Άσε, μόνο με Ultrex δεν λούστηκα μπας και καταφέρω να κάνω teleport με γεμάτο inventory, και ευχαρίστως δηλαδή να λουζόμουν και με Ultrex αν πίστευα ότι θα βοηθήσει, αλλά ως έχει, δεν βλέπω λόγο να αλλαξοπιστήσω από το Johnson's Baby Shampoo (όχι πια δάκρυα).

α, επισης τερμα γελοια αποφαση να μην εχει μια ξεκαθαρα σινγκλ πλειερ επιλογη και να ξεκινας το γκειμ απευθειας, αλλά να πρεπει ουσιαστικα να στησεις εναν σερβερ στο πισι σου και να εισαι το μονο μελος του, εφοσον εχεις αποφασισει οτι θες σινγκλ πλειερ εμπειρια. φαγανε τρελλο μπινελικι μεχρι να στησω τον υποτυπωδη σεβερ (ουτε που θυμαμαι πως το εκανα) και μετα δεν φορτωνανε τα textures κανονικα, οπότε τσαμπα ο κοπος.

Δεν ήταν αυτή η εμπειρία μου, αλλιώς θα είχα αναφέρει κάτι τόσο ανάπηρο. Επιλέγοντας single, το παιχνίδι φάνηκε σαν να στήνει έναν εικονικό server από μόνο του εντός λίγων δευτερολέπτων και μετά απλά ξεκίνησα να παίζω.

Επίσης ναι, δεν γεμίζει και πολύ το μάτι για κάτι τέτοιο, αλλά τα επίσημα requirements είναι αρκετά τσιμπημένα ειδικά για CPU, και αν και αυτό συνήθως δεν σημαίνει τίποτα, το V Rising φαίνεται να το εννοεί.

Χειρομαλάχτης

Death Knight
καλα, κι εγω την cpu θεωρησα υποπτη για το θεμα.

ναι, τωρα θυμηθηκα, εχεις δικιο. πατησα σινγκλ κι εγω και κρεμασε πολλες φορες σ ενα συγκεκριμενο σημειο. σιγουρα καποια γιωτια στην επικοινωνια με το ρουτερ, αν και δεν εχω προβληματα συνδεσης γενικα. τελος παντων, οπότε εφτιαξα σερβερ pvp η καποια επιλογη αλλη που ειχε κει περα προκειμενουν να ξεκινησω, αλλα δεν, λογω cpu οπως φαινεται.

Great0ldOne

Kraken
αυτο θυμομουν απ τα σετινγκς τελικα. δεν ειμαι σιγουρος οτι σε βοηθαει.

• Go to the "Advanced Game Settings..." tab.
  • Scroll down the page to the Items section.
  • Select Teleport Bound Items.
  • While ticked on this feature, you cannot teleport with items. So uncheck the box, finish setting up the server, and enjoy the gameplay without annoying restrictions.

Λοιπόν, κάθισα και το έψαξα γιατί θα παλάβωνα, λέω δεν μπορεί να είμαι τόσο ανάπηρος που να μην το βρίσκω ενώ το έψαχνα ώρες.

Ξαναλοιπόν, τα Advanced Game Options με τα οποία μπορείς να παραμετροποιήσεις σε τεράστιο βαθμό την εμπειρία του παιχνιδιού, είναι διαθέσιμα ΜΟΝΟ κατά τη δημιουργία new game. Δεν είναι διαθέσιμα στα γενικά settings στο game menu, ενώ άπαξ και ξεκινήσεις, τέλος, δεν έχεις πρόσβαση σε αυτά.

Ναι, η δυνατότητα teleport με items στο inventory μπορεί να ενεργοποιηθεί σε αυτό το στάδιο. Θεωρώ ότι είναι δώρον άδωρον για ένα νέο παίκτη, για μια σειρά από λόγους.

Πρώτον, είναι μια από ντουζίνες επιλογές σε ένα χάος που, ξαναλέω, ο νέος παίκτης δεν έχει τρόπο να ξέρει πόσο σημαντική είναι για το gameplay, με την default επιλογή φυσικά να είναι η απαγόρευση teleport.

Δεύτερον, έχει την τέρμα counter-intuitive ονομασία teleport bound items, τι πα να πει αυτό; Εντάξει, ξέρω ότι ο όρος bound items προέρχεται από τα MMOs, αλλά για εμένα που δεν παίζω τέτοια πράγματα, αυτό δεν λέει και πολλά. Και η περιγραφή λέει ότι με το (default) on, δεν μπορείς να κάνεις teleport με κάποια αντικείμενα, ενώ η αλήθεια είναι πως πέραν από τα όπλα σου, δεν επιτρέπεται να κουβαλάς ούτε με χούφτα γρασίδι.

Γενικά, λέει advanced options και το εννοεί. Με 60 ώρες στην πλάτη μου, βλέπω ένα σκασμό επιλογές που ξέρω με ποιο τρόπο επηρεάζουν το παιχνίδι, και είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πόσο μπορεί να φέρει κανείς την (single-player) εμπειρία στα μέτρα του, εφόσον έχει αυτή τη γνώση. Ο νέοπας ή θα τα κάνει χειρότερα από ότι θέλει, ή θα πρέπει να βασιστεί σε guides, που πάλι υπάρχει πιθανότητα απλά να μην ταιριάζουν τα γούστα του με αυτουνού που φτιάχνει το guide.

Οπότε δεν μετανιώνω προσωπικά για την αρνητική κριτική που άσκησα σε αυτό το κομμάτι, από τη στιγμή που το σχετικό option είναι καταχωνιασμένο σε ένα menu στο οποίο δεν έχεις πρόσβαση από το δευτερόλεπτο που θα πατήσεις Start New Game και μετά.

καλα, κι εγω την cpu θεωρησα υποπτη για το θεμα.

ναι, τωρα θυμηθηκα, εχεις δικιο. πατησα σινγκλ κι εγω και κρεμασε πολλες φορες σ ενα συγκεκριμενο σημειο. σιγουρα καποια γιωτια στην επικοινωνια με το ρουτερ,

Επειδή ψάχνοντας το ως άνω θέμα έκανα κάποιες δοκιμές με new games, θεωρώ πιο πιθανό να τα φτύνουν παλιότερες CPU στο στάδιο του shader pre-compilation που είναι απαραίτητο μόνο την πρώτη φορά που τρέχει το παιχνίδι (ψέματα, και κάθε φορά που κάνει update είτε το παιχνίδι είτε οι GPU drivers, αλλά anyway δεν γίνεται κάθε φορά που τρέχεις το game), που είναι φοβερά CPU-intensive. Ο 5800Χ που έχω, χρειάζεται περίπου 3 λεπτά για τη διαδικασία, στη διάρκεια της οποίας πιάνει 80% usage και 90 βαθμούς κελσίου. Κατά τα άλλα, κατά τη διάρκεια του gameplay παίζει στο ρελαντί.

Last edited:

Χειρομαλάχτης

Death Knight
εκει εχουμε φτασει. πρεπει να δεις μια ωρα γκαιντ στο γιουτιου.
εχει γινει απαραιτητο πια.

νομιζω τελικα αυτο ειχα δει. μερακλης ο τυπος. καλυπτει ενα τεραστιο κομματι Γνωσης πριν ξεκινησεις.

επισης, να, σ εφτιακα (ναι, καλα μαλαχτη, τωρα ειν αργα.... να του το δινες του αθρωπου πριν το ρηβιου....).
δεν πειραζει, μην εισαι τετχοιος, γκου. μπορει να θενε κι αλλα παλικαρια να επενδυσουν στο κειμ. ιδού:

Savatar

Blackguard
Στο Load Menu αν διαλέξεις το save σου κάτω δεξιά έχει Advance Settings και αλλάζεις ότι θες όποτε θες , και το αψυχολόγητο Bound Teleport Items φυσικά. ;)

Ωραίο το παίγνιο , δεν έχω παίξει πολύ ακόμα (5-6 ώρες), αλλά μέχρι στιγμής με κρατάει. Α, και το Brutal Difficulty....είναι όντως Brutal....χαχα.

Great0ldOne

Kraken
Ισχύει!

Ο κλοιός σφίγγει! Άμπαλος και άχρηστος reviewer ο γκου!

Πείτε σοβαρά ρε παιδιά, είμαι τόσο παράλογος που ήθελα μια επιλογή που να φαίνεται in-game? Γιατί να σκεφτώ ότι μπορεί να υπάρχει στο load menu που δεν έχεις κανένα λόγο να το κοιτάξεις αν δεν έχεις πολλαπλούς χαρακτήρες;

Είναι ξεκάθαρο πως όλα αυτά συμβαίνουν επειδή ακόμα και το single είναι ένα εικονικό server instance και δεν μπορούν να αλλάξουν κάποια settings on-the-fly όπως σε ένα φυσιολογικό παιχνίδι.

Επίσης, αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι ευθύνη των developers, αλλά γιατί είναι τόσο δύσκολο να βρεθεί η πληροφορία που απλόχερα πρόσφερε ο Savatar στα ίντερνετς; Δεκάδες topics για το θέμα, κατάρες, αλχημείες με ini files, ένας να πει ότι αλλάζει από εκεί, δεν βρέθηκε (2 βδομάδες πριν που έξαχνα το θέμα, μπορεί από τότε η γνώση να εξαπλώθηκε).

Χειρομαλάχτης

Death Knight
ο μερακλης ρηβγιουερ γκου, ειναι πολυ περισοτερα πραγματα απο ενα όπσο σ ενα κειμ. οπότε μην ακουω χαζα (ναι, μην ξυνεις το κεφαλι σου, κοπλιμεντο ηταν)..

επισης δεν φαινεσαι τετχοιος αθρωπος, αλλά επειδη δεν ξες, ιντερνέ ειναι, παρεξηγουνται πραγματα, να διευκρινησω οτι η ολη μου παρεμβαση για το συγκεκριμενο οπσο (μπαουντ αιτεμς κλπ παπαριές) ειχε αποκλειστικα και μονο σκοπο να σε απαλλαξει απο την βάσανο (ωουυυυυ, παντα ηθελα να γραψω κατι τετοιο ΣΟΒΑΡΟ) του ποδαροδρομου, δεν ηταν με κανενα τροπο "κριτικη" του στυλ "ωωωωωωωωωωωω, δεν το ειδες? μας εκαψες καταραμενε. μπουφο, τενεκέ. πισα και πουπουλο".

και ναι, συμφωνω (νομιζω οτι το εγραψα κιολας) το κακο ξεκιναει γιατι λειπει μια ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΗ σινγκλ πλειερ επιλογη. και δεν ειναι θεμα αμπαλοσυνης των ντεβς, αλλά, δυστυχως (και πιο επικινδυνο) επιλογης τους. καλα, εχουμε καταλαβει οτι οσο περναει ο καιρος, σπρωχνεται με τροπο ο μονοχνωτος γκειμερ στο περιθωριο, αλλά οσο ναναι, ειναι στεναχωρο να το βλεπεις τοσο ξεκαθαρα.

και το θεμα τι υπαρχει η οχι σαν πληροφορια σε τετχοια απλα πραγματα ειναι τεραστιο, ιμχο. αλλά περναει στο ντουκου. δυστυχως (η ευτυχως για αλλους, δεν κρινω) ειναι αναγκαιο πια πριν ξεκινησεις γκειμ να βλεπεις βιντεο του στυλ που λινκαρα πιο πανω. θυμαμαι (και θυμασαι) πως κοροιδευαμε λιγακι τον απατσου που σε ΚΑΘΕ ρηβιου του, περιεγραφε τετοια "χαζα" πραγματακια (χειρισμος, σειβς, οπσονς κλπ) αλλά ειχε απολυτο δικιο.

Savatar

Blackguard
@Great0ldOne Μωρέ δίκιο έχεις, γενικά η φάση "ακόμα και το single είναι ένα εικονικό server instance" που σωστά αναφέρεις και εσύ είναι άβολη και από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα του, δεν δικαιολογείται όταν έχεις επιλέξεις να παίξεις single player, όφειλαν να το έχουν φροντίσει να είναι όλα αυτά ποιο ξεκάθαρα και απλά για τον χρήστη μέσα από ξεκάθαρα in-game menu. Εγώ το έγραψα πριν στην περίπτωση που κάποιος το έψαχνε να το δει καθαρά πως γίνεται. ;)

Το δεύτερο για μένα μειονέκτημα του είναι το κάπως περίεργο στήσιμο της κάμερας και πως σκρολάρεις με αυτήν με το ποντίκι. Για w-a-s-d action παιχνίδι και όχι ισομετρικό κλίκι-κλίκι θέλει λίγες ώρες να το συνηθίσεις. Παλεύεται, αλλά τις 2-3 πρώτες ώρες με παίδεψε πολύ να την συνηθίσω και να βρω τα κουμπιά της. Ειδικά αν είσα μαζόχας σαν και μένα και το πας στο Brutal που στα bosses πρέπει να κάνεις πολύ dodge γα να τα καταφέρεις. (Το πρώτο μποσάκι μου πήρε κάπου 20 tries...χαχα).

Υποθέτω ότι δεν βρίσκει κανείς εύκολες απαντήσεις στα διάφορα ζητήματα με ένα απλό γκουγκλάρισμα γιατί πέρασε καιρό από Early Access και ίσως (δεν έχω ιδέα, δεν ακουμπάω early access συνήθως) πολλά πράματα και settings μπήκαν τώρα πρόσφατα.

Btw, για single player προτείνω κάποιος από τα server settings να ανεβάσει αρκετά το resource gathering για να γλιτώσει άσκοπο φαρμάρισμα (άλλο να φαρμάρει μια παρέα 5 ατόμων, άλλο σε single player) και να ρίξει αρκετά την αναλογία μέρα-νύχτα (ωραίο να υπάρχει σαν feeling, αλλά σπαστικό σε single player να περιμένεις 10-15 λεπτά πότε θα σκοτεινιάσει για να πας για κάνα σοβαρό κυνήγι μπόσι)

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Φχαριστούμε για το ριβιού! Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον παίγνιο απ' όσα περιγράφεις.

Από μένα φυσικά είναι μπιγκ νο νο, τουλάχιστον μέχρι να εκπληρώσουν την υπόσχεσή τους οι αχαϊρευτοι της στάνλοκ και να συμπεριλάβουν την Μπάφυ.

Great0ldOne

Kraken
Υπάρχει περίπτωση να βάλουν Μπάφυ;

Μπορώ να αλλάξω την βαθμολογία σε 102%, έ φανταστικοί admins?

Top Bottom