What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Valve's Steam Machine

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,667
<blockquote><br>Να γράψω την ολοκληρωμένη μου εικόνα πλέον για το steam link αλλά και για τον controller.<br>Καταρχήν να πω ότι έχω γυρίσει και το steam client αλλά και το link σε beta έκδοση το πρώτο και beta firmware το δεύτερο. Οι ενημερώσεις γίνονται σχεδόν κάθε δύο με τρεις μέρες. Φαίνεται ότι το όλο setting είναι ακόμα σε beta με συνεχής βελτιώσεις.<br>Από την άλλη δεν έχω δει το παραμικρό πρόβλημα σε στριμάρισμα περιεχόμενου η σε gaming σε windows. Τρέχει άψογα. Παίζω αυτό τον καιρό Bioshock και τρέχει χωρίς το παραμικρό κόλημα. Φυσικά ο κοντρόλερ είναι ένα θέμα για όσους έχουν συνηθίσει να παίζουν fps με keyboard mouse αλλά τα pad του είναι τόσο καλά φτιαγμένα και λειτουργικά που στην κυριολεξία αν τα συνηθίσεις και σετάρεις την ευαισθησία τους μπορείς να παίξεις άνετα.<br>Αυτό το gamepad νομίζω είναι ότι ποιο καινοτόμο και λειτουργικό έχει παρουσιαστεί εδώ και χρόνια στον χώρο του gaming και ανοίγει ένα καινούργιο gaming κόσμο ιδίως στους κονσολάδες που μέχρι τώρα λόγο των παραδοσιακών τους χειριστήριων δεν μπορούσαν να παίξουν τα μισά pc gaming η τουλάχιστον να τα ευχαριστηθούν όπως πρέπει.<br>Το steam link όμως εκτός από gaming είναι και ένα φοβερό multimedia περιβάλλον για την τηλεόραση. Την περισσότερη ώρα δεν την έχω φάει με το gaming μαζί του αλλά με το streaming <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /><br>Ειλικρινά εκεί που η τηλεόραση στο σπίτι άναβε σπάνια τώρα κάθομαι ώρα και χαζεύω broadcasting από διάφορα games ιδίως από το rainbow six που έχει φοβερές μάχες. Είναι τόσο εύκολο στο broswing το Big picture mode που σε κολάει να ψάχνεις με τις ώρες διάφορα game πως παίζονται.<br>Σαν συνολική εμπειρία πολύ καλό. Ηδη έχω δρομολογήσει και δεύτερο pad.<br></blockquote><br><br>Ωραίο, θα μπορούσε να υπάρξει και ένα εκτενέστερο άρθρο;
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
To review του Steam controller είναι under prep. Δυστυχώς παίζαμε με τις ρυθμίσεις μήπως μπορούμε να έχουμε ταυτόχρονο broadcasting- επίδειξη του controller και πώς παίζει σε διαφορετικά είδη παιχνιδιών, αλλά... ο εξοπλισμός ήταν περιορισμένος (ακόμη και με τις αλχημείες). <br><br>Soon!
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
Πρέπει να περάσετε σε beta firmware asap όπως και τον steam client. Για τις ρυθμίσεις στα game που δεν υποστηρίζονται θα πρέπει να βάζετε προτεινόμενες από χρήστες του steam.
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
Δεν ξέρω τι μλκ είναι αυτή που με έχει πιάσει αλλά το μεγαλύτερο χρόνο πλέον που τρώω στο steam link είναι να κάθομαι στην τηλεόραση και να βλέπω το boradcasting άλλων που παίζουν. Ιδίως παιχνιδια που τα γνωρίζεις και τα έχεις τελειώσει είναι απολαυστικό να τα βλέπεις να τα παίζουν άλλοι και να βλέπεις τι μλκ κάνουν <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /><br>
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
έπαιξα και το nbak15 και ο χειρισμός του με τον controller ήταν άψογος ιδίως οι εσωτερικές σκανδάλες κάνουν πολύ καλή δουλειά. Αυτό που θα ήθελα πάντως ήταν να βγάζανε τον controller χωρίς καν τον αριστερό μοχλό. Νομίζω μόνο με τα pad θα ήταν πολύ καλύτερος ο χειρισμός του.<br>Κάτι άλλο που παρατήρησα ήταν ότι αν έχω ενεργοποιημένο το broadcasting χάνω την σύνδεση αρκετά συχνά με το pc σε steam link και για να παίξεις χωρίς προβλήματα πρέπει να το έχεις απενεργοποιήσει.
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,316
Έχουμε τίποτα νέα για την πορεία των steam machines? Και πως πάει το link?
 

devilride

Blackguard
Joined
Aug 4, 2013
Messages
1,326
never cared....<br>τα παιχνιδια που εχω σε ψηφιακη μορφη δεν πρεπει να ειναι πανω απο 10-15<br>...οταν λεμε οτι ΕΧΩ ενα παιχνιδι θελω να το εχω πραγματικα...<br>οχι σε zeroes and ones
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,316
Επειδή έχω κουτάτα, από την εποχή του C64, καταλαβαίνω τί εννοείς (αν και λόγω χώρου πλέον, τα ψηφιακά μου φαίνονται ελκυστικότερα!!!). Περισσότερο με νοιάζει το streaming.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,261
<blockquote><br>Έχουμε τίποτα νέα για την πορεία των steam machines? Και πως πάει το link?<br></blockquote><br><br>Δεν υπάρχει κανένα νέο, οπότε λογικά τα Steam Machines βυθίστηκαν αύτανδρα. Και πώς να τη γλιτώσουν άλλωστε, αφού η Valve τα έστειλε κυριολεκτικά να πεθάνουν. Μπορεί σε πέντε χρόνια να είναι αλλιώς τα πράγματα αλλά αυτή τη στιγμή πρακτικά δεν υπάρχουν Steam Machines.
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,667
<blockquote><br>never cared....<br>τα παιχνιδια που εχω σε ψηφιακη μορφη δεν πρεπει να ειναι πανω απο 10-15<br>...οταν λεμε οτι ΕΧΩ ενα παιχνιδι θελω να το εχω πραγματικα...<br>οχι σε zeroes and ones<br></blockquote><br><br>α) δεν βλέπω τι σχέση έχει αυτό με το steam machine.<br><br>β) τα "steam machines" μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις όπως θέλεις και φυσικά και εντελώς ανεξάρτητα και από τις υπηρεσίες τής Valve (δεν συμβαίνει καθόλου το ίδιο με άλλες «κονσόλες»)<br><br>γ) τα παιχνίδια ούτως ή άλλως είναι "zeroes and ones" ανεξαρτήτως αν βλέπεις ένα κουτί ή όχι στην βιβλιοθήκη<br><br>δ) προτιμώ χίλιες φορές να χρησιμοποιώ μια υπηρεσία στην οποία έχω πρόσβαση από όποιο μηχάνημα θέλω παρά να κλειδώνομαι σε συγκεκριμένο υλικό<br><br>ε) αν μού αρνηθούν την ελευθερία να διασώζω το λογισμικό μου με τούς δικούς μου όρους (DRM) δεν βλέπω τίποτα το πραγματικό σε οποιαδήποτε μορφή.<br><br>ς) αν δεν μού την αρνηθούν αυτήν την ελευθερία (DRM-free) δεν βλέπω τίποτα το λιγότερο πραγματικό σε οποιαδήποτε μορφή.
 

devvy

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,750
Πρέπει να έκανε λάθος, πιθανότατα http://ragequit.gr/Forum/index.php/topic,6568.0.html" class="bbcode_url">εδώ ήθελε να το ποστάρει.
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,667
<blockquote><br><blockquote><br>Έχουμε τίποτα νέα για την πορεία των steam machines? Και πως πάει το link?<br></blockquote><br><br>Δεν υπάρχει κανένα νέο, οπότε λογικά τα Steam Machines βυθίστηκαν αύτανδρα. Και πώς να τη γλιτώσουν άλλωστε, αφού η Valve τα έστειλε κυριολεκτικά να πεθάνουν. Μπορεί σε πέντε χρόνια να είναι αλλιώς τα πράγματα αλλά αυτή τη στιγμή πρακτικά δεν υπάρχουν Steam Machines.<br></blockquote><br><br>όσο ξέρω τα πρώτα syber εξαντλήθηκαν, οπότε δεν το βλέπω τόσο τραγικά. Το steam controller απλά δεν προλαβαίνει τις παραγγελίες το οποίο επίσης δεν ακούγεται τόσο τραγικό. Αλλά στην πραγματικότητα ουσιαστικά καμμία σημασία δεν έχουν ακόμα οι πωλήσεις αφού ακόμα υπάρχουν πιο σημαντικά θέματα να προχωρήσουν πρώτα. Όπως έχω πει άπειρες φορές η στόχευση είναι μακροπρόθεσμη, δεν έχει σκοπό η Valve να μετακινήσει τεκτονικές πλάκες σε ένα βράδυ. Αυτό που  βλέπω εγώ είναι ότι το μακροπρόθεσμο εγχείρημα που έχει αναλάβει η Valve έχει πετύχει όλους τούς στόχους του που θα περίμενα. Το επόμενο πεδίο μάχης είναι ο Vulkan και η γνώμη μου είναι ότι όσοι είναι κοντόφθαλμοι και κοιτάνε μόνο αυτό που προβάλλεται εμφανώς ίσως δεν θα δουν μετακίνηση τεκτονικών πλακών πριν το τέλος τού 2017. Αλλά όσοι βλέπουν λίγο γύρω τους, βλέπουν για παράδειγμα ότι το λίνουξ μόνο στο steam έχει σήμερα http://store.steampowered.com/search/?snr=1_4_4__12&term=#sort_by=_ASC&category1=998&os=linux&page=1" class="bbcode_url">1922 παιχνίδια με πολλά παιχνίδια πρώτης γραμμής όταν το 2012 δεν υποστηριζόταν καν.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,261
<blockquote><br><blockquote><br><blockquote><br>Έχουμε τίποτα νέα για την πορεία των steam machines? Και πως πάει το link?<br></blockquote><br><br>Δεν υπάρχει κανένα νέο, οπότε λογικά τα Steam Machines βυθίστηκαν αύτανδρα. Και πώς να τη γλιτώσουν άλλωστε, αφού η Valve τα έστειλε κυριολεκτικά να πεθάνουν. Μπορεί σε πέντε χρόνια να είναι αλλιώς τα πράγματα αλλά αυτή τη στιγμή πρακτικά δεν υπάρχουν Steam Machines.<br></blockquote><br><br>όσο ξέρω τα πρώτα syber εξαντλήθηκαν, οπότε δεν το βλέπω τόσο τραγικά. Το steam controller απλά δεν προλαβαίνει τις παραγγελίες το οποίο επίσης δεν ακούγεται τόσο τραγικό. Αλλά στην πραγματικότητα ουσιαστικά καμμία σημασία δεν έχουν ακόμα οι πωλήσεις αφού ακόμα υπάρχουν πιο σημαντικά θέματα να προχωρήσουν πρώτα. Όπως έχω πει άπειρες φορές η στόχευση είναι μακροπρόθεσμη, δεν έχει σκοπό η Valve να μετακινήσει τεκτονικές πλάκες σε ένα βράδυ. Αυτό που  βλέπω εγώ είναι ότι το μακροπρόθεσμο εγχείρημα που έχει αναλάβει η Valve έχει πετύχει όλους τούς στόχους του που θα περίμενα. Το επόμενο πεδίο μάχης είναι ο Vulkan και η γνώμη μου είναι ότι όσοι είναι κοντόφθαλμοι και κοιτάνε μόνο αυτό που προβάλλεται εμφανώς ίσως δεν θα δουν μετακίνηση τεκτονικών πλακών πριν το τέλος τού 2017. Αλλά όσοι βλέπουν λίγο γύρω τους, βλέπουν για παράδειγμα ότι το λίνουξ μόνο στο steam έχει σήμερα http://store.steampowered.com/search/?snr=1_4_4__12&term=#sort_by=_ASC&category1=998&os=linux&page=1" class="bbcode_url">1922 παιχνίδια με πολλά παιχνίδια πρώτης γραμμής όταν το 2012 δεν υποστηριζόταν καν.<br></blockquote><br><br>Μακάρι να έχεις δίκιο, θα χαιρομουν πολύ να δω το PC gaming να απαγκιστρωνεται επιτέλους απο τα Windows.
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,667
<blockquote><br><blockquote><br>το λίνουξ μόνο στο steam έχει σήμερα http://store.steampowered.com/search/?snr=1_4_4__12&term=#sort_by=_ASC&category1=998&os=linux&page=1" class="bbcode_url">1922 παιχνίδια με πολλά παιχνίδια πρώτης γραμμής όταν το 2012 δεν υποστηριζόταν καν.<br></blockquote><br><br>Μακάρι να έχεις δίκιο, θα χαιρομουν πολύ να δω το PC gaming να απαγκιστρωνεται επιτέλους απο τα Windows.<br></blockquote><br><br>Μια τεκτονική μεταβολή όπως είπα έχει ήδη συμβεί. Δεν υπάρχει καμμία απολύτως σχέση με την κατάσταση που ήμασταν το 2012. Το λίνουξ είναι <b>ήδη</b> μια σεβαστή εμπορική παιχνιδοπλατφόρμα με περισσότερα παιχνίδια από τις «κονσόλες» (ps4, xbone). Ως το 2012 αισθανόμουν ότι υπάρχουν αρκετοί χρήστες λίνουξ αλλά όχι αναλογικά αντίστοιχα εμπορικά παιχνίδια. Το 2013 αισθανθηκα ότι ήρθαμε στα ίσα μας. Από το 2014 αισθάνομαι όλο και περισσότερο ότι έχουμε πλέον εμπορικά παιχνίδια, δεν έχουμε αντίστοιχο κόσμο. Την ίδια στιγμή δεν βλέπω στην αντίληψη τού κόσμου να περνάει ότι η κατάσταση αλλάζει τεκτονικά. <br><br>Η πιο σημαντική τεχνολογική μάχη είναι ο Vulkan. Αν αποτύχει την κάτσαμε. Η microsoft θα κρατήσει ένα σημαντικό τεχνολογικό μονοπώλιο και η υποστήριξη προς δεύτερα API θα είναι απλώς υποστήριξη προς δεύτερα API όπως και τώρα. Αν πετύχει όμως συμπληρώνεται το τελευταίο σημαντικό κομμάτι τού τεχνολογικού παζλ που θα επιτρέψει στο λίνουξ να συναγωνιστεί στα ίσα αλλά και να περάσει μπροστά (σε άλλα θέματα είναι ήδη μπροστά)<br><br>Από εκεί και πέρα το λίνουξ είναι ήδη σε καλό σημείο (πχ έχει ήδη περισσότερα εμπορικά παιχνίδια από το ps4 και xbone) αλλά φυσικά δεν είναι ώριμο ακόμα και εννοώντας ώριμο εννοώ ότι πρέπει: Να λυθούν bugs που ξενερώνουν νεοφερμένους. Να μεταβληθεί η αντίληψη τού κόσμου. Να αποδειχθεί η αξία τού Vulkan (δεν έχει βγει ακόμα). Να υπάρξει το απαραίτητο δίκτυο καθιέρωσης το οποίο δεν μπορεί να πιαστεί μόνο από μια άκρη για να τραβηχτεί. Γιατί προφανώς οι κατασκευαστές υλικού δεν θα υποστηρίξουν ένα δίκτυο προγραμματιστών και χρηστών που δεν υπάρχουν. Οι προγραμματιστές δεν θα υποστηρίξουν χρήστες και υλικό που δεν υπάρχει. Οι χρήστες δεν θα αγοράσουν υλικό που δεν υπάρχει και δεν θα παίξουν παιχνίδια που δεν υπάρχουν. Και οι διανομείς υλικού δεν θα πουλήσουν υλικό που δεν υπάρχει σε χρήστες που δεν υπάρχουν. Για να αλλάξει αυτό χρειάζεται είτε έναν ωκεανό χρήματος που η Valve δεν θα τον ρίξει, είτε μια διαδικασία bootstrapping και προφανώς θα γίνει το δεύτερο, αλλά το bootstrapping θέλει χρόνο για να δείξει αποτελέσματα. Η εκτίμησή μου είναι ότι αν όλα πάνε αρκετά καλά στο τέλος τού 2017 το λίνουξ θα έχει φτάσει σε μια ωριμότητα ως παιχνιδοπλατφόρμα ώστε να έχει νόημα μια πιο επιθετική πολιτική.
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
Nα πω ότι το είχα παρατήσει το άθλημα για λίγο καιρό αλλά πλέον με το που μου ήρθε η αντικατάσταση της κάρτας ξαναγυρνάω <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 
Top Bottom