Vampire: the Masquerade - Bloodlines 2

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Φοβούμαι μήπως η φωνή στο μυαλό του πρωταγωνιστή μιλάει ακατάπαυστα σε σημείο να σπάει μπάλες.

Θυμάμαι σ'ένα παλιότερο βίντεο, μπορεί και κάνα χρόνο πριν βαριεμαιναψαξω, τότε μάλλον που είχαν πρωτοαποκαλύψει την ύπαρξη του Fabian, τον είχα βρει αφόρητο, όπως και αρκετοί άλλοι. Ήταν λες και είχαν βάλει έναν streamer να σχολιάζει όσο εσύ παίζεις και προσπαθείς απεγνωσμένα να βυθιστείς στην βαμπιροατμόσφαιρα.
Δεν είδα όλο το βίντεο που έβαλε ο mitsakos αλλά ελπίζω να έλαβαν υπόψη το feedback και ο Fabian να μιλάει όσο και όποτε πρέπει κι όχι να παρλάρει ασταμάτητα απλά για να γεμίζει τις σιωπές με "χαριτωμένα" σχόλια και αστεία.
Στο CP2077 βρήκαν μια πολύ καλή ισορροπία σ'αυτό το κομμάτι, θεωρώ.

Σκάσανε τα πρώτα ρηβιούζ, επιβεβαιώνουν τα στοιχήματα της Καφενειακής Γερουσίας : ανύπαρκτοι μηχανισμοί μάχης και εξέλιξης χαρακτήρα, με καλογραμμένο στόρι και ενδιαφέροντες χαρακτήρες. Ουσιαστικά, εξομοιωτής βάδην πολυτελείας για γκοθάδες, πιθανώς στα χνάρια των Swansong και Vampyr. Δεν θα με χάλαγε αν ήταν καλοστημένο γκοθοφεστιβαλάκι βήτα διαλογής, με το αντίστοιχο σκόντο στην τιμή φυσικά.

Αναμένουμε τίμια επισκόπηση Πατριάρχου Γκουνελιόν και ζωή του μέλλοντος αιώνος, αμήν.

Well, θα περιμένω το βαμπιροπαίχνιδο της Wadjet Eye

Εγω θα το τιμήσω στο εγγύς μελλον (σε γερή έκπτωση) καθώς λένε για Dishonored με επικάλυψη Vampire στο σεληνόφως. Μιας και δεν ειχα ποτέ επαφή με το πρώτο γκειμ, μου κάθετε ταμάμ ενα ακόμα Dishonored.

και εγώ για το μέλλον με βλέπω σε γερή έκπτωση. Δεν φαίνεται να είναι για τα μπάζα το παιχνίδι, αλλά σίγουρα δεν ειναι το vampires που περιμέναμε όλα αυτά τα χρόνια.

Εγώ πάλι θυμάμαι να διαβάζω δηλώσεις της Paradox ότι έριξαν σουτ στη Hardsuit Labs και άρχισαν να εξετάζουν pitches από άλλα στούντιο, ώσπου είδαν την ιδέα της Chinese Room και πάθανε πλάκα, δικέ μου.
Σα να μη μας τα λέει καλά ο co-founder...

Εν τω μεταξύ δεν έφτιαξαν καν "Dishonored" στο τέλος, εξαιρώντας ίσως το παρκούρ και τον τρόπο που λειτουργούν οι υπερδυνάμεις.

Πέραν τούτου, λέει συνεχώς πως "δεν είχαν χρόνο και χρήμα" αλλά επέλεξαν συνειδητά να πετάξουν στο καλάθι την συντριπτική πλειοψηφία των όσων σχεδίασε η HSL και να ξεκινήσουν σε πολλά πράγματα από την αρχή.

Τέσπα, κλασικές δηλώσεις κατόπιν εορτής "εμείς θέλαμε και τα λέγαμε εξ αρχής αλλααααα"

Σε ΚΑΘΕ γκέημινγκ εταιρεία, τα αφεντικά ΔΕΝ είναι γκέημερς και είναι απαίτηση να μην είναι. Θέλουν ψυχρούς τεχνοκράτες. Τόσα κουκιά μέσα, τόσα έξω. Στην καλύτερη να έπαιξαν Πόνγκ στο Ατάρι στα νιάτα τους για να νομίζουν πως ξέρουν 'τί θέλει ο γκέημερ' αλλά τα πάντα γίνονται βάσει προβλέψεων και μοντέλων (forecasts ελληνιστί).

Η Chinese Room χρειαζόταν μετρητά, η Πάραντοξ δεν είχε τί να κάνει τη μισοτελειωμένη καυτή πατάτα, κάπου γνωρίστηκαν οι μανατζαραίοι τους και έγινε το ντήλ 'Κοίτα, αν το πασαλείψετε με ΤΟΣΟ μπάτζετ, μένει περιθώριο κέρδους ΤΟΣΟ. Τα πρεζάκια του πρώτου Bloodlines θα το αγοράσουν για το όνομα.' Ο μανατζαραίος της Chinese Room συμβουλεύτηκε τα νερντάκια που του έγραψαν χαρτί και καλαμάρι το worst case scenario (που σχεδόν επαληθεύτηκε μέχρι κεραίας) και ο μαν είδε περιθώρια κέρδους για τους μετόχους/επενδυτές.

Και κάπως έτσι εγένετο Bloodlines 2. Οι μανατζαραίοι στα μαλακά πέσαν. Κι όσο τρώγονται τα νερντάκια αν 'είναι αληθινό Bloodlines' του κάνουν τσάμπα διαφήμιση.

2 παιχνίδια με έκαναν να θέλω να αλλάξω μηχάνημα, και τα 2 αποδείχτηκαν κατώτερα των προσδοκιών μου : Bloodlines 2 και Cyberpunk 2077.

Όαον αφορά το ανωτέρω σχόλιο του Καουτσούκου, θα κάνω ολίγο τον δικηγόρο του διαβόλου. Καλό είναι να υπάρχει κάποιος που τραβάει το χαλινάρι στους creatives, γιατί σε πολλές περιπτώσεις έχουν εκτροχιαστεί πολλά παιχνίδια λόγο feature creep / scope creep.

Στο μεταξύ έχουν ήδη roadmap με δύο story DLC ως το τέλος του 2026 αν δεν απατώμαι. Για ποιον άραγε. Λογικά οι devs θα βλαστημούν την ώρα και τη στιγμή που έμπλεξαν μ' αυτό το project ενόσω οι διευθυντάδες τους εμψυχώνουν να κάνουν ένα τελευταίο κουράγιο με pizza party και καινούργια καφετιέρα.

2 παιχνίδια με έκαναν να θέλω να αλλάξω μηχάνημα, και τα 2 αποδείχτηκαν κατώτερα των προσδοκιών μου : Bloodlines 2 και Cyberpunk 2077.

Όαον αφορά το ανωτέρω σχόλιο του Καουτσούκου, θα κάνω ολίγο τον δικηγόρο του διαβόλου. Καλό είναι να υπάρχει κάποιος που τραβάει το χαλινάρι στους creatives, γιατί σε πολλές περιπτώσεις έχουν εκτροχιαστεί πολλά παιχνίδια λόγο feature creep / scope creep.

Ισχύει αλλά στις περισσότερες εταιρείες (και παντού στις μεγάλες) αυτό έχει εδραιωθεί από χρόνια: ΔΕΝ αποφασίζουν οι creatives την κατεύθυνση του παιχνιδιού, έρχονται πολύ αργότερα στη διαδικασία σχεδιασμού/παραγωγής και τους δίνεται συνήθως πολύ συγκεκριμένο σπέκ. Και αυτά τα πίτσα πάρτιζ που φοροεκπίπτουν, μπορούν να τα βάλουν ΟΛΑ στο γκώλο τους. Εδώ και με ζεστό μετρητό να σε πλερώνουν, βάζεις προτεραιότητες στη ζωή σου.

Ο Κορεάτης ο αζώητος για παράδειγμα, δουλεύει πανευτυχής στην Nvidia 23ωρα και σπίτι χαλαρώνει με highlights από ομιλίες του Huang. Αν τώρα την έχεις πατήσει με τίποτε αληθινές ζωές, ενδιαφέροντα, σέα μέα, κλάφτα, δουλεύεις για να ζεις αντί για το αντίθετο. #Ανήκουστο #Απαράδεκτο.

Τουλάχιστον αναγνωρίζουν το σφάλμα τους και προχωράνε. Δεν ξεκινάνε καμπάνια περί "άξεστων gamers που πολεμάνε το game" όπως κάνανε ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ.

To γάμησαν και ψόφησε έξι χρόνια τώρα, οι ίδιοι πολεμούσαν το γκέημ που φτιάχνανε. ΑΥΤΟ ΕΛΕΙΠΕ ΝΑ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΚΙΟΛΑΣ.

Back