What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Βιντεοπαιχνιδια που ΠΡΕΠΕΙ να παιξει κανεις (αν θεωρειται gamer!)

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
Εσυ δεν βλέπω να αναφέρεις το Lollipop και ανησυχώ :trollface:
 

Roronoa

Half-Ogre
Joined
Apr 28, 2014
Messages
500
Tetris
Κανονικα θα επρεπε να ειναι το πρωτο παιχνιδι που θα παιξει καποιος, με νομο του κρατους, και ποινη την παρακρατηση ολων των παιχνιδιων που εχει αποκτησει μεχρι να παιξει τουλαχιστον 30 ωρες tetris. Τωρα το ποια εκδοση θα παιξει δεν ξερω, αλλα ενταξει, οχι απο τις πρωτες πρωτες. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

Legend of zelda ocarina of time
Αψογο παχνιδι, αψογη μεταβαση σε 3D μιας αψογης σειρας. Φοβερο gameplay. Δεν ειανι τυχαιο το οτι ειναι απο τα παιχνιδια με τις υψηλοτερες βαθμολογιες σε κριτικες.

Wold of warcraft
Για να θεωρηθει gamer καποιος θα πρεπει να δοκιμασει μια απ' ολα, οποτε απο mmorpg ας ειναι αυτο μιας και ειναι το κορυφαιο.

Civilization
Οπωσδήποτε, ωστε να αποκτησει high standards ο gamer στα turn based strategy παιχνιδια , και να μαθει τι παει να πει ξεκινας να παιζεις νυχτα και μεχρι να θυμηθείς να δεις το ρολοι εχει ανατείλει ο ηλιος.

Total War
Τα ιδια με το απο πανω και εξτρα για real time.

Counter strike
Πρεπει, γιατι ετσι.

Super mario 64 ή εστω super mario galaxy
Κριμα καποιος να μην εχει παιξει ενα απο τα κορυφαια platforms, πρεπει οχι αν θελει να θεωρειται gamer αλλα γιατι πρεπει να αγαπαει τον εαυτο του.

Castlevania symphony of the night
Οχι απλα το παιχνιδι που ξεκινησε τα "metroidvania" αλλα ισως και το καλυτερο του ειδους.

Final Fantasy VII
Ισως καλυτερο final fantasy και ενα κορυφαιο jrpg. Πρεπει να το παιξει καποιος για να ξερει τι θεωρειται καλο jrpg.

F.E.A.R
Perfection.

Terraria/Minecraft
Δεν είμαι και πολυ του minecraft, το terraria μου αρεσει πολυ περισσοτερο, αλλα οπωσδήποτε καποιος πρέπει να παίξει ενα απο τα 2, καλυτερα και τα 2 μιας και ειναι διαφορετικα αλλα και ομοια μαζι.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,435
Νο offense, αλλά υπάρχουν πολύ καλύτερα jrpgs από το FF VII. Ας παίξει πχ Chrono Trigger, ή ακόμα καλύτερα, Earthbound.
 

Sketch

Half-Ogre
Joined
Mar 31, 2013
Messages
728
Resi 2 & 3 από εμένα. Δεν έχω παίξει τα υπόλοιπα, αλλά ήταν τα πρώτα γκέημς που προσωπικά θεώρησα "εμπειρίες", και όχι απλά γκέημς. Για όλους τους λόγους που ανέφερε ο Στηλ Χάβοκ.
 

Roronoa

Half-Ogre
Joined
Apr 28, 2014
Messages
500


vtheofilis wrote:
Νο offense, αλλά υπάρχουν πολύ καλύτερα jrpgs από το FF VII. Ας παίξει πχ Chrono Trigger, ή ακόμα καλύτερα, Earthbound.</blockquote>

Το chrono trigger ειναι και αυτο κορυφαιο αλλα δεν θα ελεγα πως ειναι πολυ καλυτερο απο το ff 7, νομιζω και τα δυο αξιζουν αναγνωρισης, και τα 2 ειναι Must play. Το FF VI ας πουμε που ηταν και αυτο SNES εποχη ηταν αξισου καλο με φοβερη ιστορια. Το chrono trigger βεβαια ηταν ξεχωριστο με ωραιο battle system. Το 7 νομιζω ειναι παιχνιδι σταθμος στην ιστορια των jrpgs και απο τα 2 (FF και CT) θα προτεινα σε καποιον να παιξει το FF. Ειναι πιο συγχρονο σαν παιχνιδι, προσωπικά μου αρεσε πολυ το Materia system και η ιστορια του ειναι εξαιρετικη.
Πρεπει να το παιξει καποιος μονο και μονο για να καταλαβει τον σαματα που γινετε με το FF VII. Στην τελικη βεβαια ολα ειναι θεμα προσωπικού γουστου <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

Earthbound εχω παιξει αλλα λιγο και δεν μου αρεσε tbh, ωραια ιστορια αλλα ηταν ψιλο βαρετο και θυμαμαι το βρηκα και δυσκολο(?). Ισως πρεπει να το ξαναδοκιμασω γιατι εχω απορια γιατι αρεσει τοσο πολυ σε τοσο κοσμο, ισως απλα δεν ημουν στο σωστο mood οταν το επαιξα.

 

Chosen Undead

Death Knight
Joined
Jul 14, 2015
Messages
3,547
απορώ που δεν είπε κανείς κάποιο zelda, pokemon, sonic :lol:
Και μιας και είπαμε Mario, το Super Mario Bros πρέπει να παίξει κάποιος και μετά όλα τα υπόλοιπα
Τetris για μένα του gameboy πρέπει να παίξει την έκδοση. Εξαιτίας του έγινε αυτό που έγινε το παιχνίδι
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161


J.Lynx wrote:
Εσυ δεν βλέπω να αναφέρεις το Lollipop και ανησυχώ :trollface:</blockquote>
:lol:
Περιμένω να βγει και αυτό σε PC για να το προμοτάρω αλλα θα μας κάνει την χάρη ο Σούνταπενηνταενας;

 

volfie

Awakened Shrub
Joined
Aug 14, 2015
Messages
4
praetorians κανείς?? επικό troop RTS του 2003 αν δεν κάνω λάθος. σημάδεψε τα παιδικά μου χρόνια
 

Snipereye

Umber Hulk
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral
Joined
Sep 17, 2013
Messages
774
Πολλα θα μπορουσα να πω, αλλα μονο ενα, πλεον, ειναι το παιχνιδι που ΠΡΕΠΕΙ να παιξει καποιος αν θεωρειται gamer. Witcher 3. Tοσο καλο, τοσο μοναδικο.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,381
Και εγώ θα μπορούσα άνετα να φτιάξω μια λίστα με 200 (PC) games, αλλά για να μην το ξεφτιλίσουμε τελείως θα αναφέρω μερικά που έγραψαν ιστορία.

- UFO: Enemy Unknown
- Deus Ex
- Starcraft
- Doom
- Morrowind
 

kingslayer

Half-Ogre
Joined
Nov 30, 2012
Messages
569


Admiral wrote:
- Doom/quote]
Εχει πραγματικα κατι να προσφερει μετα απο 20+ χρονια ή απλα επειδη ειναι το πρωτο; τα υπολοιπα στην λιστα ακομα και τωρα θεωρουνται μοναδικα.

 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,620
Δεν θα β'αλω τα αγαπημένα μου, θα βάλω παιχνίδια που θα μπορούσε να παίξει μια όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μερίδα του ΣΗΜΕΡΙΝΟY ώριμου gaming κοινού. Έχω στο μυαλό μου κυρίως φοιτητές και ενήλικες.

fantasy-RPG: <span style="color:#ff0000">Neverwinter Nights 2 με τα expansion του</span>. Δεν είναι το αγαπημένο μου, αλλά δεν μπορείς να πείσεις τους πάντες να παίξουν Baldur's Gate. Είναι αρκετά καλά τα γραφικά του ώστε να "τραβήξει" νέο κοινό και ένα απλό και καλό fantasy story. Ακόμα και αν δεν έχουν παίξει ή δε σκοπεύουν να παίξουν άλλο RPG, αυτό είναι αρκετά αντιπροσωπευτικό κομμάτι του είδους ώστε να πάρουν την ιδέα.

Sci-fi, modern κτλ. RPG: <span style="color:#ff0000">Fallout New Vegas</span>. Eπίσης όχι το αγαπημένο μου, αλλά για παρόμοιους λόγους με το παραπάνω αυτό θα πρότεινα.

Αction-RPG: Εδώ θα βάλω το <span style="color:#ff0000">Torchlight 2</span>, είναι αρκετά γαμάτη diabloειδής εμπειρία, χωρίς τις "ιδιαιτερότητες" του Path of Exile (p.x. όχι gold) και με πολλά mods να δοκιμάσεις.

JRPGs: Eκείνο το <span style="color:#ff0000">Trails in the Sky</span> φαίνεται καλό, αν υποθέσουμε ότι κάποιος θέλει να παίξει μόνο ένα παιχνίδι του είδους, έτσι για δοκιμή.

RTS: single-player campaign: <span style="color:#ff0000">Warcraft 3</span> και expansion

RTS: multiplayer, <span style="color:#ff0000">Age of Mythology HD</span> ίσως να έβαζα AoE 2 HD, αλλά δεν έχει τόσο διαφορετικές μονάδες και ποικιλία όσο του ΑοΜ, πολύ απλά: θα φαινόταν βαρετό.

Round-based single player: <span style="color:#ff0000">XCOM</span>: το καινούριο

Round-based multiplayer: <span style="color:#ff0000">Heroes OMM 5</span>, επειδή είναι αρκετά κοντά στο 3, που είναι το καλύτερο, αλλά με πιο "ανθρώπινα" γραφικά.

Adventure: <span style="color:#ff0000">Deponia series</span>

FPS single-player: <span style="color:#ff0000">Half Life 2</span>

FPS multi-player co-op: <span style="color:#ff0000">Left 4 Dead 2</span>

FPS multiplayer competitive: To τελευταίο <span style="color:#ff0000">Unreal Tournament</span>

Action game: <span style="color:#ff0000">GTA V</span>

ΚΑΙ, αν κάποιος αποφασίσει να παίξει μόνο ένα game στη ζωή του, χωρίς να αγγίξει ΤΙΠΟΤΑ άλλο, αυτό πρέπει να είναι το <span style="color:#ff0000">Witcher 3</span>

Γενικά, πήρα την ερώτηση που θέτει ο τίτλος λίγο διαφορετικά, δηλαδή δεν διάλεξα παιχνίδια που είναι τα πιο γαμάτα στη κατηγορία τους που όλοι πρέπει να τα παίξουν, αλλά διάλεξα παιχνίδια που όλοι θα κάθονταν -πιστεύω- να τα παίξουν ακόμα και αν η κατηγορία δεν είναι η αγαπημένη τους, δηλαδή για "δοκιμή". Παιχνίδια που θεωρώ πιθανό ότι θα τους αρέσουν και θα τους τραβήξουν ίσως και προς το είδος.
Παράδειγμα: To Baldur's Gate 2 ακόμα το θεωρώ το καλύτερο στη κατηγορία του, αλλά δεν είναι για όλους. Αν όμως κάποιος κάνει τα πρώτα βήματα με κάτι πιο απλό, όπως το NWN 2, ίσως να παίξει και το BG1 mod για το ίδιο παιχνίδι και σιγά-σιγά όσο "ξεθαρρεύει" θα δοκιμάσει και τα πιο παλιά.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
ωραιο ποστ, σταματημενε, και βεβαια ειμαι οφτοπικ, αλλα ποτε δε θα καταλαβω πως καποιος μπορει να θεωρει τα γραφικα του nwn2 καλυτερα απ αυτα των bg.
oκ, ειναι και θεμα γουστου, αλλά....
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,620
Είναι θέμα του πώς σκέφτεται ο πολύς κόσμος, και ο πολύς κόσμος δε γουστάρει 2D. Και ύστερα το BG2 δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος να "μπάσεις" κάποιον στο είδος.
 

volfie

Awakened Shrub
Joined
Aug 14, 2015
Messages
4
καλως σας βρηκα <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191
- Daikatana
- Duke Nukem Forever
- Rage

<b><u>ΑΦΟΥ</u></b> τα παίξει και τα ολοκληρώσει, <u>τότε και μόνο τότε</u> θα πάει να διαβάσει reviews, αλλά και σχόλια από διαφόρους χρήστες. Θα καταλάβει μονομιάς τι σημαίνει υπερβολικό και άδικο κράξιμο...
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Mε το Duke Nukem Forever βλέπω να το τρως εσυ το κράξιμο μετά :deal:
 
Top Bottom