What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Βιβλία

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
<b><span style="color:#ffff00">Μegatroll said</span></b>
<blockquote>ο τολκιν ειναι ο δημιουργος του συμπαντος με ορκ,ελφ ,νανους,δρακους κτλπ ολα απο αυτον βγηκαν.

ο σαλβατορε γραφει πανω στο συμπαν των φοργκοτεν ρεαλμς-ντανζεον εντ ντραγκονς,το οποιο με την σειρα του εμπνευστηκε απο τα εργα του τολκιν.

το ιδιο συμβαινει και με το gay of thrones,απλα το game of thrones ειναι μια αρπα κολλα αχταρμα σκουπιδι για τις μαζες.</blockquote>

Pretty much this, σύν την μίνι ανάλυση του Αυτοεξόριστου Βόρειου. Κάθε γενιά όντως έχει τους ήρωές της. Εγώ μεγάλωσα με Forgotten Realms, best setting evah...

Προσωπικά δεν διαβάζω μεταφράσεις fantasy βιβλίων, θεωρώ πως χάνεται κομμάτι της μαγείας, ίσως και να είμαι λάθος. Η μόνη μετάφραση που διάβασα είναι του Silmarillion, και ψιλοξενέρωσα (ίσως να φταίει και το οτι ήδη είχα διαβάσει την πρωτότυπη αγγλική έκδοση).

Από Salvatore έχω τα πάντα μέχρι και το Transitions, πρέπει να ξεκινήσω και τα υπόλοιπα. Τρομερός συγγραφέας, μεγάλωσε γενιές ο τύπος, τι να λέμε τώρα. Αυτός και η Elaine Cunningham. Ά, και η φοβερή εξαλογία War of the Spider Queen, από τους
<span class="bbcode_spoiler">Richard Lee Byers
Thomas M. Reid
Richard Baker
Lisa Smedman
Philip Athans
Paul S. Kemp</span>
με το Salvatore να είναι σύμβουλος.

Ξαναδιαβάζω το War of the Flowers, ενδιαφέρον βιβλίο από τον Tad Williams, με τον κόσμο των ξωτικών να είναι εξαρτώμενος από τον δικό μας, τις νεράιδες να βρίζουν σαν νταλικέρηδες, και έναν αντιήρωα γύρω από τον οποίο εξελίσσεται η ιστορία, όχι κάτι το υπέρτατο, μα πολύ ευχάριστο ανάγνωσμα. Άντε, καλημέρες.
 

vagman

Half-Ogre
Joined
Dec 28, 2013
Messages
443


Northlander wrote:
Όπως φαίνεται κάθε γενιά θέλει τους ήρωες της.

Vagman χωρίς ίχνος απόπειρας πατροναρίσματος ο Γάιος έχει ένα δίκιο. Τα τρία πρώτα βιβλία του Martin ήταν εξαιρετικά ακριβώς διότι ήταν μέρος μίας τεράστιας fantasy βιβλιογραφίας και δεν κώλωναν να γίνουν βαριά.

Τα επόμενα έχουν γίνει εντελώς μασημένη τροφή. Στα πρώτα βιβλία υπήρχαν πάντα υπόνοιες για ότι σεξοφετιχιστικό υπήρχε ή απλές αναφορές. Στο πέμπτο βιβλίο διάβαζα μιάμιση σελίδα πόσο καλά μαμιότανε η Dany. Αν είναι να μιλήσουμε για καλογυαλισμένο trash το Game of Thrones σε σχέση με άλλα fantasy διαμάντια είναι πάρα πολύ ψηλά στη λίστα. Και γουστάρουμε για αυτό.

Αν θέλεις μέτρο σύγκρισης πιάσε τη Centenary Edition του Howard που έχει όλες τις ιστορίες Conan μαζεμένεςγια να δεις διαφορές. Εκεί θα δεις και κάμποσα πράγματα που επηρέασαν τον Tolkien άσχετα αν το πρώτο κατατάσσεται στο pulp.</blockquote>

To προβλημα σας με τα τελευταια βιβλια του song of ice and fire ειναι το σεξ ;;; Οκ, περιγραφει και μερικες σκηνες παραπανω και οκ ειναι φιλερ αντι να δειξει την μαχη στο Γουιντερφελ ή την μαχη στο Μηρην.

Και οχι η σειρα του hbo δεν ειναι trash, μπορει να ειναι μα απλοποιημενη μεταφορα των βιβλιων, αλλα εχει εξαιρετικη γραφη, καλους ηθοποιυς και υψηλο κοστος παραγωγης.

Α και επειδη λετε για το σεξ και βια ( ο gaious ) στο Homeland ( απο την πρωτη τριλογια του Drizzt ) τα 3 τεταρτα του βιβλιου ειναι πως εκπαιδευεται και πως σφαζει ο ηρωας και kinky περιγραφη του μητριαρχικου καθεστωστος των dark elves.

Για ξαναδιαβαστετα και δειτε ποιο εχει περιττα γα..σια.

Edit @gaious αλλο η εμπνευση απο ενα εργο και η δημιουργια με βαση αυτο, πχ τα Witcher και το Song of Ice and Fire και αλλο η στιγνη αντιγραφη...

 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Καλημέρες.

Στην πρώτη τριλογία, το μόνο που υπάρχει σαν ένδειξη για σέξ στα Drow, είναι στην αποφοίτηση από την σχολή, τίποτα άλλο. Ούτε καν περιγραφή του... Αν θεωρείς πως η μητριαρχική κοινωνία=SEX, πάω πάσο. Όλη η υπόλοιπη θεματολογία ασχολείται με την επιβίωση του Drizzt στο Underdark, όχι πως διακόρευε πλοκαμοκέφαλα και Hook Horrors. Μην λές πράγματα που δεν στέκουν.

Το θέμα δεν είναι το σέξ στα βιβλία του Martin, είναι το πολύ σέξ, σε βαθμό αηδίας. Simple as that. Και η σειρά βασίζεται αρκετά έως πολύ σε αυτό. Ψέματα;

Στιγνή αντιγραφή; Όχι δά... <u>Εμπλουτισμός</u> του setting, ναί. Βάση για το Setting ο Tolkien, ναί. Αλλά ως εκεί.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,431
Επειδή βλέπω να γίνεται πόλεμος και μ' αρέσει, να αναφέρω πως η Icewind Dale Trilogy του Salvatore είναι ό,τι πιο παιδαριώδες έχω διαβάσει στη ζωή μου.

Ήμουν νέος και είχα άλλη αντίληψη για την αξιοποίηση χρόνου και χρήματος. Σκεφτόμουν πως αφού έσκασα τα λεφτά για να αγοράσω το συλλεκτικό τόμο, τρομάρα μου, πρέπει να το τελειώσω. Σήμερα, μετά τις πρώτες τριάντα σελίδες, θα το είχα χαρίσει στη δανειστική βιβλιοθήκη της γειτονίας.

Είμαι της ίδιας γενιάς αυτών που θεωρούν το Salvatore "δάσκαλο" ( :sick: ), αλλά είχα την τύχη να διαβάσω πραγματικά καλούς συγγραφείς πολύ νωρίς, και να απαιτώ εκτός από έμπνευση και καλές ιδέες, που ο Salvatore κατέχει, και συγγραφική δεινότητα, που η Icewind Dale trilogy ήταν σπουδή στην απουσία της.

<span class="bbcode_spoiler">Το forum χρειάζεται ένα emoticon που να σηματοδοτεί την έναρξη ενός αξιοπρεπούς flame war. Μιας και δεν υπάρχει, θα βάλω ένα :trollface: , αν και δε τρολάρω.</span>
 

vagman

Half-Ogre
Joined
Dec 28, 2013
Messages
443
@grmadness θυμαμαι πολυ καθαρα οτι ειχε περιγραφες των τελετων με τις ιερειες και κατι αλλα που καναν μετα... Και οχι για μενα η μητριαρχικη κοινωνια δεν ισοδυναμει με σεξ, αλλα μαλλον για τον συγγραφεα ισοδυναμει με ημιγυμνες...

Και τελειως αλλο πραγμα ο εμπλουτισμος απο αυτο που κανει ο salvatore, εμπλουτισμο κανει ο συγγραφεας του Witcher. Ο Salvatore πηρε τον κοσμο του Τολκιν τον αλλαξε λιγο, αλλαξε τα ονοματα που τα περισσοτερα τα εκανε τυπου "γκουτσουμπλρρρανκα" ( χωρις καμια βαση σε καποια γλωσσα ). Ειναι τοσο τεμπελης που εχει αφησει φυλες και ονοματα αυτουσια ορκς, ελφς, μυθριλ κλπ

Εχετε δικιο σε βιβλια 900 σελιδων οι 50 σελιδες που ασχολουνται με την σεξουαλικη ζωη των πρωταγωνιστων ειναι πολλες...

<span class="bbcode_spoiler"> :whistle: Νταξει εκει στο τελος του Feast for Crows με την Tyrell παραγινεται!</span>
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Σωστός ο Συμφορουμίτης Κθούλου.

O Salvatore, πιστός στο πνεύμα των Pen & Paper, και των D 'n D κανόνων, ξεκίνησε από Level 1 Cleric και έχει φτάσει Ογδομηνταέξι Hit Dice Monster. Το ύφος γραφής του ωρίμασε παρέα με τον ήρωά του.

Ο Μάρτιν πάλι, πιστός στις αρχές της Αρσενικής εφηβείας του, ήτοι Διπλός Πολεμικός Πέλεκυς και παρατεταμένη περίοδος χωρίς παρέα από το άλλο φύλο (sic), παραμένει στο Level 1. Άντε, να του δώσω πόντους επειδή έβαλε και το στοιχείο της δολοπλοκίας μέσα (σε αυτό είναι μάστορας). Αλλά τα βιβλία του είναι η χαρά του έφηβου που γουστάρει την χήρα με τα 5 ορφανά.

Αδελφέ Vagman,
διάβασε το Drow Dictionary. Ολόκληρη γλώσσα με δομή, κλπκλπκλπ.
Η κοινωνία των Drow βασίζεται στην θρησκεία της Lloth, η οποία απεχθάνεται ότι έχει Τεστοστερόνη, τα Drow είναι το αρνητικό των Elves, χαοτικά και δίχως αναστολές, φραγμούς, κλπκλπκλπ. Μα δεν υπάρχει κανένα σημείο στο οποίο ο Salvatore να υπερτονίζει τα ζυβγοιά της κάθε Matron Mother, ιέρειας, κλπκλπκλπ, για να γεμίσει σελίδες.
 

vagman

Half-Ogre
Joined
Dec 28, 2013
Messages
443
Ωραια συζητηση, μπραβο, ριξτε και αλλη λασπη. :thumbsup:
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
:thumbsup: :trollface:

Λίγο φιλικότατο τσίγκλισμα αδελφέ, μην το παίρνεις προσωπικά... :cheers:

EDIT

Salvatore=Γκόμενες με εξειδίκευση στα Pole Arms
Martin= Γκόμενες με εξειδίκευση στο Pole Dance
<span class="bbcode_spoiler"> :trollface: :trollface: :trollface: </span>
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,431
Αδερφέ Φραπέ, με κολάζεις. Επειδή η γνώμη σου μετράει, υπάρχει κάποιο βιβλίο του ώριμου Salvatore που θα πρότεινες σε κάποιον που θεωρεί τον πρώιμο Salvatore επιεικώς αδιάφορο;
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
The Hunter's Blades (Τριλογία)
Transitions (Τριλογία)

Γίνεται της Αμαξογιόλας. Σε κάθε επίπεδο. Enjoy.
Aν και έχει ωριμάσει από πιο πρίν, μα με αυτά νομίζω πως θα γουλάρεις. :cheers:
 

vagman

Half-Ogre
Joined
Dec 28, 2013
Messages
443
Oκ, ας χαλαρωσουμε :salute: :cheers:

"Μα δεν υπάρχει κανένα σημείο στο οποίο ο Salvatore να υπερτονίζει τα ζυβγοιά της κάθε Matron Mother, ιέρειας, κλπκλπκλπ, για να γεμίσει σελίδες. "

Αν υπονοεις οτι το κανει ο Μαρτυν, που δεν θυμαμαι να γινεται σε τετοιο βαθμο, μαλλον το κανει στα πλαισια της υπερβολικης περιγραφης ολου του συμπαντος απο τους χαρακτηρες εως το τελευταιο τουβλο.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,797
1) To setting των Forgotten Realms έχει εμπνευστεί δαμάλα από του Τόλκιν αλλά στυγνή αντιγραφή δεν το λες...
Ίσα-ίσα αν έβαζες κάποιον να μελετήσει lore από τα 2 σύμπαντα χωρίς να γνωρίζει με τι σειρά δημιουργήθηκαν, εύκολα θα νόμιζε ότι η Μέση Γη είναι το derivative. Δε θα μπω καν σε σύγκριση με Planescape, Rashemen, Rokugan κτλ. που ξεφεύγουν.
2) Οι πλοκές του Μάρτιν είναι πολύ πιο απολαυστικές από σχεδόν (π.χ. Cleric quintet, transition κ.α.) οτιδήποτε έχει γράψει ο Σαλβατόρε. Φυσικά και οι 2 είναι γατάκια (ειδικά ο Σαλβατόρνος) σε ύφος γραφής μπροστά στο πραγματικό δάσκαλο, <span class="bbcode_spoiler">Andrzej Sapkowski</span>.
3) Όσοι θεωρούν ότι το σεξ στο GoT είναι υπερβολικό και είναι το φόκους της σειράς, μάλλον έχουν χάσει την αίσθηση του μέτρου και το νόημα της σειράς. Απλά. :trollface:
Time-delay bomb set.
Over and out. :salute:
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
@Adhan...
Σου κρατάω μούτρα... :lol:
Να δείς που στο τέλος θα κάνουμε σύγκριση στο ποιός κάνει καλύτερη περιγραφή του Γυρωβίζιον... Εκεί ο Sapkowski απλά είναι υπέρτατος. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,268


Grmadness wrote:
ο Sapkowski απλά είναι υπέρτατος. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /></blockquote> εχει επιρροες και απο ελρικ αν δεν κανω λα8ος :mosh:

 

rasko

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 1, 2012
Messages
306
δηλαδη υπαρχουν απο κλασσικους μεχρι συγχρονους τοσα βιβλια που αξιζουν διαβασμα και σεις διαβαζετε υποκουλτουριαριδες φανφιξιον παλπ τρασ "συγγραφεις" και μαλωνετε κιολλας?

αλλα ειδικα για τον σαλβατορε (ειχα διαβασει στο γυμνασιο icewind dale): XAXAXAXAXAAXAAXA
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952


rasko wrote:
δηλαδη υπαρχουν απο κλασσικους μεχρι συγχρονους τοσα βιβλια που αξιζουν διαβασμα και σεις διαβαζετε υποκουλτουριαριδες φανφιξιον παλπ τρασ "συγγραφεις" και μαλωνετε κιολλας?

αλλα ειδικα για τον σαλβατορε (ειχα διαβασει στο γυμνασιο icewind dale): XAXAXAXAXAAXAAXA</blockquote>

Δηλαδή να διαβάζουμε συνέχεια Μάρκ Τουέιν, Πλάτωνα, Σταντάλ (αυτός μπαίνει για την κουλτούρα και μόνο, τον σιχαίνομαι), Καρκαβίτσα, Αλ Δουμά (both), και τίποτα άλλο αδελφέ; Εξάλλου, για τους κλασσικούς δεν υπάρχουν λόγια, και φυσικά δεν θα τσακωθεί κανείς για αυτούς... Καβάφης, Ελύτης, όλοι είναι σταθερές αξίες, καθώς και άλλοι, μα σε ενα gaming forum δεν μπαίνει κάποιος για αυτούς πιστεύω... :cheers:

 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,797


rasko wrote:
δηλαδη υπαρχουν απο κλασσικους μεχρι συγχρονους τοσα βιβλια που αξιζουν διαβασμα και σεις διαβαζετε υποκουλτουριαριδες φανφιξιον παλπ τρασ "συγγραφεις" και μαλωνετε κιολλας? </blockquote>

Τον συνάδελφό σου το Ντοστογιέφσκι, τον εγκρίνεις ή μπά...; :trollface:
Τον Γλουκόβσκι; Τα αδέρφια Στρουγκάτσκι; :silly:

Ον α μόρ σίριους νόουτ, τελείωσα πριν από λίγες μέρες το roadside picnic, πολύ καλό!

 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507


Great0ldOne wrote:
Επειδή βλέπω να γίνεται πόλεμος και μ' αρέσει, να αναφέρω πως η Icewind Dale Trilogy του Salvatore είναι ό,τι πιο παιδαριώδες έχω διαβάσει στη ζωή μου.

Ήμουν νέος και είχα άλλη αντίληψη για την αξιοποίηση χρόνου και χρήματος. Σκεφτόμουν πως αφού έσκασα τα λεφτά για να αγοράσω το συλλεκτικό τόμο, τρομάρα μου, πρέπει να το τελειώσω. Σήμερα, μετά τις πρώτες τριάντα σελίδες, θα το είχα χαρίσει στη δανειστική βιβλιοθήκη της γειτονίας.

Είμαι της ίδιας γενιάς αυτών που θεωρούν το Salvatore "δάσκαλο" ( :sick: ), αλλά είχα την τύχη να διαβάσω πραγματικά καλούς συγγραφείς πολύ νωρίς, και να απαιτώ εκτός από έμπνευση και καλές ιδέες, που ο Salvatore κατέχει, και συγγραφική δεινότητα, που η Icewind Dale trilogy ήταν σπουδή στην απουσία της.
</blockquote>

Ακριβώς έτσι. Είναι βέβαιο πως οι περισσότεροι μας στα 80's 90's είχαμε σύντροφους με τα crpg τα αναγνώσματα τύπου Salvatore. Και όντως τότε διασκέδαζα. Γιατί ήμουν 14-15 και μου φαινόταν cewl. Προσπάθησα στις μέρες μας να διαβάσω Salvatore και δεν άντεξα πάνω από 2 σελίδες. Γενικά το γράψιμο σε "δωσμένους" κόσμους όπως τα forgotten realms ή dragonlance καταλήγει να είναι σαν γραπτή εξιστόρηση μιας περιπέτειας σε ένα crpg ή rpg.
Ο Martin σίγουρα είναι λογοτεχνικός στη γραφή του απλά με κούρασε προσωπικά με τον αργό ρυθμό έκδοσης και με την πρακτική filler στα τελευταία βιβλία με ανούσιους χαρακτήρες όπως η Μπριεν.

 

vagman

Half-Ogre
Joined
Dec 28, 2013
Messages
443


rasko wrote:
δηλαδη υπαρχουν απο κλασσικους μεχρι συγχρονους τοσα βιβλια που αξιζουν διαβασμα και σεις διαβαζετε υποκουλτουριαριδες φανφιξιον παλπ τρασ "συγγραφεις" και μαλωνετε κιολλας?

αλλα ειδικα για τον σαλβατορε (ειχα διαβασει στο γυμνασιο icewind dale): XAXAXAXAXAAXAAXA</blockquote>

Κατ΄ αρχας οποιο βιβλιο σε κανει να σκεπτεσαι και δινει εναυσμα για συζητηση εχει καποια αξια. Δευτερον, απο ποτε η σκηνη του fantasy ειναι υποκουλτουρα, α ναι ξερω απο τοτε που τα video games ειναι υποκουλτορα κλπ ( η γιαγια μου λεει κατι τετοια ). Τριτον, που ξερεις αν διαβαζουμε και αντικειμενικα καλους συγγραφεις πχ Καφκα, Ποε, Τουειν κλπ και μονο τετοια πρεπει να διαβασουμε; Τεταρτον, εχεις διαβασει Μαρτυν και λες τοσο ευκολα οτι ειναι τρας, αν οχι αυτο που λες δεν εχει καμια αξια...

Αντε hipsterα

 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,741
Εχει δικαιο ο ρασκο,δεν διαβαζω κλασικη λογοτεχνια και για να πω την αληθεια δεν διαβασα ποτε.

μονο κατι στρατοκαυλικα και φαντασυ.

απορω γιατι δεν εχω γινει ουγκανο ακομα.
 
Top Bottom