Για τον 20ο αιώνα και έπειτα, τα βιβλία της ΔΙΣ γαμάνε και δέρνουνε και είναι 100% ακριβώς αυτό που ψάχνεις (περιγραφή των πεδίων, διάταξη της μάχης, σύσταση του στρατεύματος, επιτελικοί χάρτες κτλ). Κάθε τόμος είναι αρκετά ειδικευμένος σε χρονικές περιόδους βέβαια, πχ τόμος Βαλκανικοί, άλλος τόμος Α παγκ + Μικρά Ασία, άλλος τόμος για τον Β. Παγκ πόλεμο, οπότε πρέπει να πάρεις πολύ πράμα για να τα καλύψεις όοοολα.<br><br>Έτυχε και απαλλωτρίωσα 2-3 από αυτούς τους τόμους από την βιβλιοθήκη του φυλακίου μου στα Ελληνοαλβανικά (με τις ευλογίες του Λοχαγού μου κιόλας, ο οποίος είπε "εδώ και 20 χρόνια είσαι ο μόνος που έκατσε να τα διαβάσει, οπότε πάρε ότι μπορείς"), από τα σπουδαιότερα ντηλ της ζωής μου.<br><br>Γενικά είναι λίγο δύσκολο να βρει κανείς ανάλυση για πολεμικά γεγονότα σε "συμπικνωμένη" μορφή, όπως για την περίοδο 1897-Μικρασία που ζήτησε και ο Ντιμ παραπίσω βοήθεια. Τα "καλά" βιβλία ειδικεύονται σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, και πρέπει να διαβάσεις 2-3 διαφορετικά βιβλία για να πιάσεις την πραγματική ουσία όλων των γεγονότων. Πέραν τούτου βέβαια υπάρχουν και διάφορα βιβλία γραμμένα από καθηγητές πανεπιστημίου που προορίζονται ως εγχειρίδια διδασκαλίας του μαθήματός τους, και αυτά ενδέχεται να αποτελούν καλή σούμα σε πιο συντμημένη μορφή.