Βιβλία

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Σκέφτομαι να ξεκινήσω το Dark Tower του King.<br>Από τις περιγραφές φαίνεται ότι έχει το σετινγκ που μου αρέσει.<br>Το θέμα είναι ότι 7,8 βιβιλία είναι τεράστιο time investment και δεν έχω πολύ εμπιστοσύνη στον Κινγκ.<br>Αυτό που γίνεται συνήθως στα έργα/βιβλία του είναι ότι όλη η ιστορία είναι γαμάτη μέχρι να φτάσεις στο τέλος που γίνεται κάτι κουλό και σε ξενερώνει. <br>Θα φρικάρω αν πάθω το ίδιο μετά από 8 βιβλία.<br><br>(Αλήθεια κιόλας, θεωρείται ότι έχει τελειώσει ή θα βγάλει και άλλα βιβλία?)
 
<blockquote><br>Είπαμε να διαβάσεις fantasy, αλλά εσύ το παράκανες.<br></blockquote><br><br>Χαχαχα, είναι dark&gritty fantasy όμως.... :silly:
 
<blockquote><br>Σκέφτομαι να ξεκινήσω το Dark Tower του King.<br>Από τις περιγραφές φαίνεται ότι έχει το σετινγκ που μου αρέσει.<br>Το θέμα είναι ότι 7,8 βιβιλία είναι τεράστιο time investment και δεν έχω πολύ εμπιστοσύνη στον Κινγκ.<br>Αυτό που γίνεται συνήθως στα έργα/βιβλία του είναι ότι όλη η ιστορία είναι γαμάτη μέχρι να φτάσεις στο τέλος που γίνεται κάτι κουλό και σε ξενερώνει. <br>Θα φρικάρω αν πάθω το ίδιο μετά από 8 βιβλία.<br><br>(Αλήθεια κιόλας, θεωρείται ότι έχει τελειώσει ή θα βγάλει και άλλα βιβλία?)<br></blockquote><br><br>Το ταξίδι δηλαδή δεν σου λέει τίποτα; Το τέλος είναι πολύ μικρό μπορστά στον όγκο του ταξιδιού μέχρι να φτάσεις σε αυτό.
 
Δεν ξερω για το Dark Tower, αλλα στη Dreamcatcher παλι του ιδιου τα εξωγηινα χελια μπαινουν απο την αρχη. Ταξιδι και καταληξη ιδιας ποιοτητας και απολαυσης :vomit:
 
H αναφορά και μόνο του Stephen King ισοδυναμεί με summon Kara spell σε αυτό το forum  :silly:.
 
Να πουμε και κατι ontopic. Τελειωσα το Hobbit. Καλο ηταν αν και πουθενα δε διαβασα κατι για το ηρωικο ξανθο πριγκιποπουλο :&#039;( Ο Tolkien μου δινει την εντυπωση πως το εζησε πολυ και το ευχαριστηθηκε αυτο που εγραψε με τα τραγουδακια και τα σκιτσα. Πολυ ευχαριστο αναγνωσμα.
 
<blockquote><br>Να πουμε και κατι ontopic. Τελειωσα το Hobbit. Καλο ηταν αν και πουθενα δε διαβασα κατι για το ηρωικο ξανθο πριγκιποπουλο :&#039;( Ο Tolkien μου δινει την εντυπωση πως το εζησε πολυ και το ευχαριστηθηκε αυτο που εγραψε με τα τραγουδακια και τα σκιτσα. Πολυ ευχαριστο αναγνωσμα.<br></blockquote><br><br>επόμενο στάδιο σιλμαριλιον <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />  (αν δεν το έχεις διαβάσει ήδη).
 
Αν δεν σε συγκινεί το wall of text με λεπτομέρειες και ονόματα που ίσως δεν ξαναδεις ποτέ πάρε τα Children of Hurin & The Tale of Beren and Lúthien. Αυοτελείς ιστορίες, πανέμορφες και ίσως οι καλύτερες που γράφτηκαν ποτέ στο fantasy μαζί με Aldarion and Erendis και Of the Rings of Power and the Third Age
 
α το beren and luthien είναι στα για αγορά σύντομα μιας και θέλω να το διαβάσω. μέχρι τότε ξεκινήσει (ξανα) το ατέλειωτες ιστορίες για να πάρω την δόση μου απο μέση γη.
 
Να το πάρεις στα αγγλικά. Δεν ειχα ξαναδιαβασει Τολκιν στα αγγλικα και έχω πάθει την πλάκα της ζωής μου!
 
Συμφωνώ 100% με Χρόνο. Νομίζω είναι κανόνας ουσίας, τα βιβλία τα διαβάζουμε πάντα στην αρχική τους γλώσσα εάν υπάρχει η δυνατότητα. <br><br>Από προσωπική εμπειρία με τα Fleurs du Mal του Baudelaire, έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ μεταξύ των γαλλικών, αγγλικών και ελληνικών. Το ίδιο ισχύει ακόμα και για τα ιστορικά μυθιστορήματα του Manfredi μεταξύ ιταλικών και ελληνικών. Δεν χρειάζεται να πούμε για μεγάλους κλασικούς όπως ο Σαίξπηρ κ.α.
 
Ο Σαιξπηρ βέβαια έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας ακόμη και από τον Τόλκιν. Βέβαια δεν μπορώ να πω ότι με συγκλόνισε ιδιαίτερα σαν συγγραφέας
 
Οπως καμια αξια δεν θα ειχε το πιστοποιητικο αγνοτητας αν εβγαινε στα εγγλεζικα
 
με βάλατε σε σκεψεις. οχι για τα αγγλικά ηδη διαβάζω εδώ και καιρό  (αν και τα tolkien τα ειχα ξεκινήσει και τα εχω στα ελληνικά τα ξαναδιάβασα και στα αγγλικά). η σκέψη είναι να μάθω πολωνικά να διαβάσω τα witcher και στα πολωνικά ετσι για το kurwa (το ιδιο δεν ισχύει για το kalevala. δεν παίζει να καταφέρω να μάθω φιλανδικα xD)
 
μογκρη, το χοντραινεις. κι εγω θελω να διαβασω στο πρωτοτυπο κομφουκιο και μαο, αλλά δεν το κανω θεμα.
 
<blockquote><br>Το ταξίδι δηλαδή δεν σου λέει τίποτα; Το τέλος είναι πολύ μικρό μπορστά στον όγκο του ταξιδιού μέχρι να φτάσεις σε αυτό.<br></blockquote><br><br>Πρώτον: Το ταξίδι είναι το σημαντικότερο.<br>Δεύτερον: Το ταξίδι ακυρώνεται αν στο τέλος απλά πέσει μια ...ατομικη βόμβα  :facepalm:
 
θα πω μόνο οτι είναι το καλύτερο έργο του κινγκ και οτι κάποιοι ξινίστηκαν οπως εξελίχθηκε η σειρά. εγω θα έλεγα ναι διάβασε τα.
 
<blockquote><br>Ο Σαιξπηρ βέβαια έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας ακόμη και από τον Τόλκιν. Βέβαια δεν μπορώ να πω ότι με συγκλόνισε ιδιαίτερα σαν συγγραφέας<br></blockquote><br><br>Λογικό ρε συ, έχουν και 300 χρόνια διαφορά, και ο Σ είναι ακόμα πιο περίτεχνος από Τ.... Τα δράματα Κοριολανος, Μακμπεθ πως σου είχαν φανεί;<br><br><br>
 
Τον Κοριολανο δεν τον έχω διαβάσει. Ο δε Μακμπεθ μου άρεσε πολύ και είναι από τα έργα που θα ήθελα να δω στο θέατρο κάποια στιγμή και όχι στον κινηματογράφο.
 
<blockquote><br>Τον Κοριολανο δεν τον έχω διαβάσει. Ο δε Μακμπεθ μου άρεσε πολύ και είναι από τα έργα που θα ήθελα να δω στο θέατρο κάποια στιγμή και όχι στον κινηματογράφο.<br></blockquote>Πρέπει να το διαβάσεις, θα σου αρέσει και αυτο. Από θεατρικά έργα, ακόμα κλαίω που έχασα Μαρκουλάκη σε πρωταγωνιστικό ρόλο ενός σαιξπηρικού δράματος πριν κάμποσα χρόνια...<br><br>Να ξερεις πάντως, το Κοριολάνος έχει γυριστεί ταινία σε σύγχρονο setting με τους αυθεντικούς διαλόγους και τον Fiennes πρωταγωνιστή (και τον Butler συμπρωταγωνιστή μεχ). Τα σπάει, δες το!
 
Back
Top