What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Windows 10

Joined
Nov 30, 2012
Messages
7,457
Κατά πάσα πιθανότητα έχει ξαναειπωθεί σε πίσω σελίδες, ας το ρωτήσω πάλι.

Αν κάνω clean install αφού πρώτα τα χω περάσει σε dvd, τι product key θα βάλω για την ενεργοποίησή τους? Αυτό των 7?
 

gvorris

Half-Ogre
Joined
Nov 30, 2012
Messages
475
<blockquote>Αν κάνω clean install αφού πρώτα τα χω περάσει σε dvd, τι product key θα βάλω για την ενεργοποίησή τους? Αυτό των 7?</blockquote>

Είχες κάνει πρώτα το upgrade ώστε να προχωρήσεις σε clean install από iso ?
Αν ναι skip και τις δύο φορές που θα σου ζητήσει το key.
Αν όχι ξανά εγκατάσταση windows 7 upgrade σε windows 10 και μετά clean install.
 
Joined
Nov 30, 2012
Messages
7,457
gvorris
<blockquote>Αν όχι ξανά εγκατάσταση windows 7 upgrade σε windows 10 και μετά clean install.</blockquote>

Εδώ βρίσκομαι εγώ. Και μόνο που φαντάζομαι τη διαδικασία, βαρέθηκα ήδη. Καλά είναι και τα 7αρια. Μέχρι το 2020 θα' χουμε updates. Για μετά βλέπουμε.
 
Joined
Dec 9, 2012
Messages
7,742


Adhan wrote:


Adhan wrote:
Κούνελε, δεν είσαι ο μόνος... :unsure:</blockquote>

Πλέον, μετά τα updates που έβαλα να κατεβάσει μου εμφανίζει το εικονίδιο της εγκατάστασης των 10. Η αλήθεια είναι ότι δεν πολυψήνομαι αν και έχω διαβάσει καλά πράγματα για δαύτα (πέρα από τη Big Brother νοοτροπία), όσο να 'ναι έχω βολευτεί με τα 7 τόσο καιρό και βαριέμαι για διαδικασίες backup, format και clean install αυτό τον καιρό (γιατί ό,τι και να λέει η MS, για να λειτουργήσουν απροβλημάτιστα, χωρίς κάτι ευτράπελα που διάβασα εδώ μέσα είναι ο μόνος ενδεδειγμένος τρόπος).</blockquote>

ακομα δεν........ ετσι και αλλιως στο λαπτοπ θα παρουν ποδι και τα 7. η υποστηριξη που προσφερει η μικροσοφτικη ειναι μια κωμωδια οχι Θεια αλλα του του θειου απο το πετροβουνι. αν υπαρχει χειριστο φορουμ για λινουξ, ειναι πολυ καλυτερο απο το αντιστοιχο elite της μικροτετοιας.
ναι εχω πολλα νευρα.
μολις βρω τον χρονο και την ορεξη να ασχοληθω, θα κλεισω για παντα την πορτα.

ετσι και αλλιως αυτο που αξιζει στα windows ειναι τα παιχνιδια και τα παιχνιδια που αξιζουν δεν ειναι microsoft. τραγικο ε;



 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
3,777
Γρήγορη ερώτηση: Μπορώ να κάνω "καθαρή" εγκατάσταση, χρησιμοποιώντας Windows 10 ίδιας έκδοσης ( 64 bit απλά, όχι Pro), αλλά άλλης γλώσσας; ( Γερμανικά με περασμένο ελληνικό πακέτο γλώσσας και διεπαφής χρήστη, σε κανονικά Ελληνικά).
 
Joined
Dec 9, 2012
Messages
7,742
το media creation tool σου δινει την επιλογη
https://www.thurrott.com/windows/windows-10/4940/windows-10-tip-successfully-clean-install-windows-10" class="bbcode_url">step by step
 

Chronomancy

Moderator
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
7,720
Για ποιόν λόγο να προτιμήσει κάποιος τα 10αρια;
Λέλο θα ακουστώ βλάσφημος, αλλά εκείνος ο χοντρός που έμοιαζε με τον Τσουρινάκη είχε απόλυτο δίκιο όταν έλεγε ότι παραχωρούμε δικαιώματα απλά και μόνο για να έχουμε λίγη άνεση παραπάνω, ή επειδή αντί για 10 κλικς μας το κάνουν αυτοί με 1.
Τον τελευταίο καιρό τρέχω από live CD mint, μέχρι να αξιωθώ να το εγκαταστήσω και πραγματικά απορώ γιατί κάποιος χρήστης που ξέρει 5 πράγματα παραπάνω από το να αλλάζει φόντο, χρησιμοποιεί παραθύρια, ειδικα΄όταν πρόκετιαι για σερφάρισμα, ταινίες, σειρές, μουσική και ορισμένα παιχνίδια.

Εδώ η λίστα του Steam
https://steamdb.info/linux/

GOG
https://www.gog.com/mix/linux_native_source_ports

Άμα κάνει το βήμα η Blizz τώρα με τα steamboxes αντίο μικρομαλακία
 
Joined
Nov 30, 2012
Messages
7,457
Η εύκολη απάντηση είναι το dx12.
Αν και προσωπικά δεν έχω αποφασίσει αν θα τα βάλω τώρα ή αν θα αφήσω όντως να περάσει κάμποσος καιρός, αναλόγως και τού feedback.
 

Chronomancy

Moderator
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
7,720
Μα και τα Λινουξ έχουν δικό τους API το οποίο σύμφωνα με τη Valve προσφέρει καλύτερες επιδόσεις. Α και είναι ανοχιτού κώδικα, έτσι για την πρίπτωση που αποφασίσει κάποια στιγμή η Μ$ να μπαγλαρώσει τους πελάτες της στο λειτουργικό της.
 

devilride

Blackguard
Joined
Aug 4, 2013
Messages
1,326
μα οχι αναβαθμιστε που σας λεμε σε 10...
κ ιδιαιτερα οσοι εχουν κ αμδ καρτες...θα σας εχουμε κ performance boost....

γατακια... :trollface:
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
3,777
Πληροφοριακά, τα ρουφιανιλίκια περάστηκαν και στα 7, και στα 8/8.1. Τα 7 έχουν κατά τι υποδεέστερες επιδόσεις, τα 8/8.1 ανάπηρο GUI. Ε, άμα έχω τα ίδια ελαττώματα και περισσότερα στα 7 και 8.1, δεν πρόκειται να κάτσω σε αυτά, ειδικά όσο η αναβάθμιση στα 10 είναι τσάμπα.

Χρονομάντη, δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω ότι θέλω στο Linux. Αν και προσπαθώ να χρησιμοποιώ όσο μπορώ multiplatform λογισμικό, δεν το έχω καταφέρει ακόμα 100%. Αλλά συμφωνώ, για PC εργασιών γραφείου, κατανάλωσης multimedia, και περιήγησης στο διαδίκτυο, μια χαρά είναι το Linux, και ειδικά το Mint.
 

devilride

Blackguard
Joined
Aug 4, 2013
Messages
1,326
μιση αληθεια...κ αυτο γιατι ειναι τελευταια updates
4 τον αριθμο κ συγκεκριμενα τα
KB3068708
KB3022345 ή KB3068708
KB3075249
KB3080149

αυτα γινονται απλα uninstall απο το CP

εναλλακτικα ανοιγουμε ενα command prompt παραθυρο ως admins κ πληκτρολογουμε :

wusa /uninstall /kb:3068708 /quiet /norestart
wusa /uninstall /kb:3022345 /quiet /norestart
wusa /uninstall /kb:3075249 /quiet /norestart
wusa /uninstall /kb:3080149 /quiet /norestart

εντερ μετα απο καθε γραμμη ε;;; <img src="/cool.gif" width="" height="" alt="B)" title="B)" class="bbcode_smiley" />

στο επομενο update απλα κανετε hide τα συγκεκριμενα updates ωστε να μη τα ξαναδειτε κ τα ξαναβαλετε κατα λαθος...

end.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
3,777
Kαι ποιος σου εγγυάται ότι αύριο μεθαύριο δεν τα κάνει προαπαιτούμενα η MS, για security updates; Κανείς...

BTW, το Geforce Experience σου κάθεται καλά στον σβέρκο;
 

devilride

Blackguard
Joined
Aug 4, 2013
Messages
1,326
κανεις δεν το εγγυαται , σωστα

..αλλα αυτη τη στιγμη ειναι πανευκολο να τα βγαλεις κ να μη τα ξαναδεις στα 7

..το GFE μια χαρα μου καθεται...

...δουλευει το καλοριφερ ή η ΧΤ?
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
3,777
Αν μιλάς για την Radeon μου, και με δεδομένο ότι έχω χρόνια να της αλλάξω θερμοαγώγιμη, μια χαρά είναι. Η FX 5200 είναι που μου είχε ψοφήσει.
 

Chronomancy

Moderator
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
7,720
Καλώς ή κακώς για να πάς 100% σε Λινουξ, ειδικά αν χρησιμοποιείς σουίτες για επαγγελαμτική χρήση είναι πρακτικά αδύνατο, αλλα ποτέ δεν ξερεις.

Τώρα για τα υπόλοιπα λειτουργικά, είναι πολύ πιο εύκολο να τα μπαλώσεις, αλλά και πάλι δεν βλέπω τον λόγο να κα΄τσεις στα παραθύρια όταν δεν υπα΄ρχει σοβαρός λόγος.
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,685
Αυτό που είχα πει για την απευθείας ενεργοποίηση με το κλειδί των 7 (χωρίς να γίνει πρώτα upgrade) μπορεί να γίνει τελικά από σήμερα που βγήκε το "μεγάλο" update για τα 10. Απλώς χρειάζεται ένα iso που περιλαμβάνει το update.
 

gvorris

Half-Ogre
Joined
Nov 30, 2012
Messages
475
Ορίστε και το tool για το iso :cheer:

go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=691209
 

gvorris

Half-Ogre
Joined
Nov 30, 2012
Messages
475
Sorry για το double post! <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />

Με το ίδιο tool μπορείτε να πάρετε και το Fall Update, σε όσους δεν έχει έρθει ακόμα ή είναι ανυπόμονοι <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
Τρέχουμε το tool και επιλέγουμε την πρώτη επιλογή ''upgrade this pc now''
Είναι ακριβώς ο ίδιος τρόπος με το windows update και δεν επηρεάζει το σύστημα.

Είναι ακριβώς η ίδια (Forced :spiteful: ) διαδικασία <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

$upr3m3

Gelatinous Cube
Joined
Dec 1, 2012
Messages
118
Αποφάσισα και εγώ να βάλω τα 10 στο laptop και έχω το εξής πρόβλημα:

Έπαιζα ένα παιχνίδι lolκαι ξαφνικά κόβεται ο ήχος. Μπαίνω youtube, βάζω το πρώτο videάκια που βρίσκω αλλά τζίφος. Λέω "ok, θα τελειώσω το παιχνίδι και μετά θα δω τι συμβαίνει".
Συνεχίζω να παίζω και παρατηρώ πως τα fps αρχίζουν να πέφτουν ανεξήγητα χαμηλά. Ανοίγω το task manager και βλέπω "Σύστημα συμπιεσμένης μνήμης" να χρησιμοποιεί 500+mb ram. Εν το μεταξύ από την γραμμή έναρξης (ή εργαλείων, πώς λέγεται) δεν δούλευε τίποτα εκτός από την αλλαγή γλώσσας.
Τι συμβαίνει; Δεν αντέχω να χάσω άλλα παιχνίδια...

edit: Και από τότε που τα έβαλα το avast δεν μπορεί να ελέγξει τα διάφορα exe που φτιάχνω. Στα 8.1 την πρώτη φορά που τα έτρεχα τα ήλεγχε στο μπλε κουτί του. Τώρα απλώς εμφανίζεται μια κενή κονσόλα και δεν τρέχει ούτε το exe ούτε το avast. Αναγκάστηκα να απενεργοποιήσω κάποιες από τις ρυθμίσεις του avast για να κάνω τη δουλειά μου.
 
Top Bottom