What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Windows 11 discussion thread

lucinos

Death Knight
Εγώ σε όποιον μου φέρνει προϊστορικό χρέπι που δεν τραβάει πλέον windows βάζω πάντα mint με cinnamon.
Για 201Χ είναι γενικά λογική επιλογή. Για 200Χ είναι καλύτερα κάτι ακόμα πιο ελαφρύ όπως το bunsenlabs.

Dark Archon

Mind-flayer
Συνήθως είναι κάποιο με Core Duo ή Core 2 Duo, απλά κοιτάω να έχει ή να βάλω 3 ή 4 GB ram. Πάνε μια χαρά με έναν ssd.
Τώρα θέλω να βάλω linux σε netbook που έχω με Atom N270 με 2Gb ram (ναι είναι μονοπύρηνο....).
Καμιά ιδέα;

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
αρχοντα, εγω για asus νετμπουκακι με n450 και 2 gb ram πριν απο καμμια οχταετια (νομιζω) μετα απο ψαξιμο ειχα καταληξει σε Bodhi και Linux Lite.

τελικα εβαλα το Linux Lite. ελαχιστα το "σκαλισα", εγκατασταθηκε ευκολα και υπαρχει ακομα τωρα εδω διπλα μου. το ηθελα ως αποθηκευτικο χωρο και "κατεβαστηρι", και καλα για να μην κανω τετοιες δουλειες στο "μεγαλο" πισι.
τελικα πανε οι αναστολες. κανω ολες τις παρανομιες και ασωτειες στο μεγαλο πισι πλεον, αλλα δεν μου κανει καρδια να πεταξω το νετμπουκακι, αφου λειτουργει ακομα μια χαρα.

Eaglos

Mind-flayer
Για απλές δουλειές ακόμη και τελείως νουμπάδες απο linux τα καταφέρνουν να το δουλέψουν.
Σωστα καθως για απλη χρηση (aka καταναλωση περιεχομενου), το ΟS ειναι απλα μια εικονα για φοντο και 10-20 εικονοδια συντομευσεων. Δεν προκειται να ασχοληθει ο χρηστης αυτος με κατι παραπανω, ουτε το κουμπι του "Start" θα πατησει.

lucinos

Death Knight
Atom N270 με 2Gb ram (ναι είναι μονοπύρηνο....).
δεν είναι απλώς μονυπύρηνο. Ακόμα καλύτερα είναι 32bit.

το είπα, Bunsenlabs/crunchbangplusplus

Έχουν και 32bit έκδοση. Το Bodhi πχ δεν είναι καθόλου καλό γιατί η 32bit έκδοση βασίζεται στο (αρχαίο πια) ubuntu 18.04.

Είμαι περίεργος πώς θα τα πήγαινε το haiku. Οι τελευταίες εκδόσεις έχουν σύγχρονους browser (Falkon και η τελευταία νομίζω και Firefox) οπότε για το λαπτοπάκι ίσως είναι απολύτως αποδεκτή επιλογή.

Last edited:

nitro912gr

Tarrasque
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
βάλε windowsXP αγόρι μου να νοιώσεις τον γλυκό έρωτα :p

lucinos

Death Knight
βάλε windowsXP αγόρι μου να νοιώσεις τον γλυκό έρωτα :p
Είναι οκ σαν ιδέα για εναλλακτικό λογισμικό (dual boot), αλλά να πω ότι εκτός ότι δεν υποστηρίζονται πια που τα καθιστά ακατάλληλα για πάρα πολλές χρήσεις και ότι ο επεξεργαστής αυτός είναι τόσο κακός που ακόμα και για ρετρό μηχάνημα για XP παιχνίδια δεν κάνει, εμπειρικά το crunchbang είναι πολύ πιο σβέλτο και σταθερό από τα XP! (το crunchbang μιμούνται οι δύο διανομές που λέω)

Last edited:

nitro912gr

Tarrasque
Είναι οκ σαν ιδέα για εναλλακτικό λογισμικό (dual boot), αλλά να πω ότι εκτός ότι δεν υποστηρίζονται πια που τα καθιστά ακατάλληλα για πάρα πολλές χρήσεις και ότι ο επεξεργαστής αυτός είναι τόσο κακός που ακόμα και για ρετρό μηχάνημα για XP παιχνίδια δεν κάνει, εμπειρικά το crunchbang είναι πολύ πιο σβέλτο και σταθερό από τα XP! (το crunchbang μιμούνται οι δύο διανομές που λέω)
έχω το ίδιο μοτεράκι με 1GB RAM και ΧΡ για να δουλεύω ένα DIY laser engraver, μια χαρά είναι τα ΧΡ με αυτό το hardware οι απαιτήσεις τους ήταν πολύ χαμηλές.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που έχω αυτό το μηχανάκι με τα xp για αυτή την δουλειά, απλά το έστησα όταν άνοιξα το γραφείο και δεν είχα τίποτα άλλο διαθέσιμο σε hardware και το άφησα έτσι.

lucinos

Death Knight
έχω το ίδιο μοτεράκι με 1GB RAM και ΧΡ για να δουλεύω ένα DIY laser engraver, μια χαρά είναι τα ΧΡ με αυτό το hardware οι απαιτήσεις τους ήταν πολύ χαμηλές.
Για την συγκεκριμένη δουλειά τα XP είναι απολύτως λογική χρήση. Επίσης θυμάμαι αυτά τα λαπτοπάκια εκείνη την εποχή έβγαιναν αρχικά με windows 7 και επειδή δεν παλαίβονταν ο κόσμος υποβάθμιζε σε XP με το καλλημέρα. Τα XP ναι είναι λειτουργικά σε αντίθεση με επόμενες εκδόσεις windows αλλά το crunchbang είναι σαφώς καλύτερο.. Πολύ παλιότεροι υτολογιστές εποχής XP είναι σαφώς ισχυρότερα μηχανήματα.

Οι επόμενοι atom είναι 64bit και σαφώς καλύτεροι, αλλά επίσης χάλια για τα σημερινά δεδομένα.αλλά ακόμα και για τα δεδομένα τής εποχής τους.

nitro912gr

Tarrasque
α ναι βεβαίως και είχαν 7 starter επάνω και τα πήρε και τα σήκωσε... καταρχάς το UI ήταν τεράστιο και δεν χώραγε στην οθονούλα... τεράστιο fail, να είναι τα κουμπιά "OK" "Cancel" εκτός οθόνης... σε κάποιες φάσεις.

Dark Archon

Mind-flayer
Το δικό μου έχει επάνω τα windows 7 starter απο τη μάνα του και αυτά έχει ακόμη. Δεν άλλαξα λειτουργικό γιατί ενώ με 1 ram δεν την πάλευε με την καμία μόλις έβαλα 2GB πήρε πολύ ανάσα.
Έχει γράψει πολλές εργατοώρες σαν κατεβαστήρι, απλά τώρα που κάθεται πλέον θέλω να του δώσω μια δεύτερη ευκαιρία.
Ευχαριστώ για τις προτάσεις παιδιά, με την πρώτη ευκαιρία θα του περάσω έναν μικρό ssd που έχω στην άκρη και θα αρχίσω να πειραματίζομαι.

lucinos

Death Knight
windows 7 starter
Πάντως τα windows 7 έστω και αν πήραν λίγη ανάσα με την επιπλέον μνήμη δεν βγάζουν ιδιαίτερο νόημα από τα XP.. Από την σκοπιά τού 2025 είναι και τα δυο εκτός υποστήριξης για πολλά χρόνια και στον 32μπιτο atom δεν θα καταφέρουν να τρέξουν οποιοδήποτε πιο σύγχρονο win7 λογισμικό που δεν είναι σύμβατο και με τα XP.

Εν τω μεταξύ ο Αλγόριθμος συνεχίζει να μού βγάζει εγκαταστάσεις Mint. Σε αυτήν φαίνεται λιγάκι και η επιλογή dual boot στον ίδιο δίσκο αν και την προσπερνάει άμεσα.

επίσης στο linuxmemes θυμήθηκαν το Haiku

Last edited:

razvedchiki

Death Knight
που λετε, ενας φιλος ρωταει που μπορει να βρει κλειδι windows 11 σε λογικη τιμη.

shredder

Death Knight
Moυ ειπε σημερα ο συναδελφος στο γραφειο οτι αποφασισε να δοκιμασει τα windows 11 να δει αν δουλευουν κανονικα η οχι στο laptop του που ειναι του 2012. Θα τα βαλει με το rufus μαλλον το Σαββατοκυριακο. Αν δουλευουν κανονικα τοτε θα τα βαλει και στο laptop της γυναικας του το οποιο μου ειπε ειναι και αυτο του 2012. Περιμενω να μου πει εντυπωσεις απο Δευτερα! Δεν θελουν να παρουν καινουργια γιατι τα χρησιμοοιουν μονο για ιντερνετ σειρες και ταινιες αλλα και επειδη εχουν μωρο 1 ετους και ετσι εχουν αυξηθει τα εξοδα τους εδω και 1 χρονο. Γελαγε οταν του ειπα οτι το pc μου παταει κατω το laptop του αντι να κλαιει που εχω 10 φορες καλυτερο pc !!

tommas

Umber Hulk
Sign me up! The Ultimate Sacrifice Come get some PCMaster Veteran
Πρόσεχε όμως γιατί αφού περάσει τα windows 11 μαζί του
1739397574691.png
μπορεί να τον φωνάξει να σε πατήσει εσένα και τότε θα κλαις εσύ.

shredder

Death Knight
Μου ειπε ο συναδελφος σημερα οτι ξεκινησε να τα βαλει το Σαββατο αλλα οταν του εβγαλε το μηνυμα που λεει οτι αυτος ο υπολογιστης δεν καλυπτει τις απαιτησεις και η microsoft δεν αναλαμβανει την ευθυνη για οποιοδηποτε προβλημα τα ξανασκεφτηκε και σταματησε πριν τα εγακταστησει!
Θα κρατησει τα 10 ακομα και οταν σταματησει η υποστηριξη για οσο καιρο θα λειτουργουν ακομα τ προγραμματα που χρησιμοποιει δηλαδη το firefox που το χρησιμοποιουμε ολοι καθε μερα για ιντερνετ αλλα και αυτα που χρησιμοποει για δουλεια οπως το word και zoom. Οταν σταματησουν να δουλευουν τοτε θα παρει καινουργιο. Με ρωτησε και εμενα γιατι να δωσεις τοσα λεφτα οταν του ειπα οτι ενας καλος επεξεργαστης κανει 300 ευρω(ryzen 9700x) μια καλη μητρικη 280 η 300(χ870) και 120 για 32 GB DDR5 6400 MHZΚαι 50 για ανεμιστηρακι για τον επεξεργαστη. αμα το pc σου καλυπτει τις αναγκες σου. Λεει οτι το laptop του οπως καη της γυναικας του ακομα βγαζουν τα λεφτα τους και ας ειναι 12 χρονων. Το ιδιο μου ειπε και ο τεχνικος οταν ηρθε να δει το pc πριν 3 εβδομαδες οτι το δικο του pc οπως και τα pc των παιδιων του και τις γυναικας του δεν καλυπτουν τις απαιτησεις των 11 αλλα οτι δεν θα βαλει σε κανενα τα 11 θα κρατησει και αυτος τα 10 μεχρι να σταματησυον να δουλευουν τα προγραμματα.

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Σρέντερ, τα Ubuntu έχουν φτάσει ήδη στην έκδοση 24 που είναι 13 παραπάνω από τα Windows 11 άρα είναι καλύτερα. Πες στο φίλο σου να τα βάλει αν θέλει να έχει καλύτερη αναβάθμιση.

Top Bottom