Windows 11 discussion thread

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Προσωπικά μακάρι να τα πέταγα όλα. Να μην είχα τίποτα από όλα αυτά. Θα γλίτωνα πολύ χρόνο που δεν θα έπρεπε να απαντάω σε βλακείες. Όπως να λαμβάνω το email και καπάκι "Sent an email" ή "Any news?" ή τηλέφωνο όπου μου μιλάει μισή ώρα και μετά μήνυμα στο teams/whatsapp να μου ξανα-γράφει τα ίδια. Ή να μου στέλνουν σημαντικά πράγματα στο Skype/whatsapp και να τους λέω ΣΤΕΙΛΕ EMAIL και να μην στέλνει τίποτα. ΑΛΛΑ. Όταν πρέπει να μιλήσεις με Ρώσους/Ουκρανούς/Κινέζους/Ινδους/Σαουδάραβες/Ιάπωνες κλπ τότε τα χρειάζεσαι. Γιατί αυτά χρησιμοποιούν κι οι άλλοι. Όταν ο global manager μας χρησιμοποιεί Skype και με βαριά καρδιά έκανε την μετάβαση σε teams κι όλα τα groups που έχουμε τι θα τους πω. Όχι δεν τα χρησιμοποιώ. Σας κάνω μούτρα. Όποιος θέλει να επικοινωνήσει μαζί μου να μου στέλνει σήματα καπνού. Και τώρα που σας γράφω μου σκάνε μηνύματα στο teams.

Και ναι το ξέρω LOL τι χρονιά έχουμε αλλά μάλλον θα εκπλαγείτε πόσοι το χρησιμοποιούσαν.

Ρομπέν σου έχω τη λύση στο πιάτο. Πες σε Κινέζους και λοιπές εθνικότητες να κάνουν όλοι ακάου στο αρκιου. Θα κάνετε εδώ τις συνομιλίες σας, θα λέτε και για κανα αντβετσουρακι να χαλαρώνετε και θα κλείνετε τις δουλειές και τα ντιλς σε χρόνο ντε τε. Φυσικά το 5% σε μένα για την ιδέα και ακόμη 5% στον @Northlander για τις υποδομές.

Μακάρι. Κι οι διαμάχες μας να είναι ποιό Monkey Island είναι καλύτερο.

Φυσικά το 5% σε μένα για την ιδέα και ακόμη 5% στον @Northlander για τις υποδομές.
Ειδικά τώρα με τις αψιμαχίες στο Κασμίρ, είναι η ιδανική περίοδος για τέτοια. Hu.

Σημερα βαλαμε ταwindows 11 στα pc μας στο γραφειο. Δεν εχουν μεγαλη διαδορα απο τα 10.
Λιγο τα εικονιδια στις ρυθμισεις ειναι διαφορετικα και το πραθυρο στην εναρξη για να κλεινουμε το pc ενω στα 10 ειναι κατωτστην ακρησ τα 11 ειναι στην μεση, Ελαχιστη διαφορα.

μεγαλη διαδορα
Diadora-logo.jpg

ναι ίδιο ακριβώς το start menu τι να σου πω

Ειναι σχεδον ιδιο το start menu. Το συζητησαμε με τον διευθυντη και δυο συναδεφλους. Ο ενας απο τους δυο συναδελφους μου ειπε πως το pc του που ειναι 10ετιας δεν εχει προβλημα με τα windows 11 που τα εχει βαλει απο το 2023 με το rufus και μου ειπε να τα βαλω και εγω τωρα αντι να περιμενω μεχρο τον Οκτωβριο.

Ειναι και αυτος ανθρωπος της τεχνολογας οπως και εγω ειπε γιατι εχει σπουδασει ηλεκτρονικος(εγω εγω σπουδασει πληροφορικη) και δοκιμαζει τα router και ασχολειται απο μικρος με pc. Ο αλλος συναδελφος που και αυτος εχει ενα παρα πολυ παλιο pc λεει πως επισης δεν θα αναβθμισει τιποτα και θα τα βαλει με τον ιδιο τροπο. Ο διευθυντης ειπε οτι τα εβαλε στο pc της γυναικας του που δεν καλυπτει τις απαιτησεις και ουτε αυτο εχει προβλημα. Το δικο του τις καλυπτει ομως γιατι το αναβαθμισε τον Μαρτιο. Αρα το συμπερασμα ειναι πως 2/3 απο αυτους που το pc τους δεν καλυπτουν τις απαιτησεις δεν θελουν να αναβαθμισουν και θα τα βαλουν με αλλον τροπο ειτε rufus ειτε μεσω του registry hack Î ÏÏ Î½Î± αναβαθμίÏεÏε δÏÏεάν ÏÏα Windows 11 (ακÏμη και αν ο ÏÏολογιÏÏÎ®Ï ÏÎ±Ï Î´ÎµÎ½ Ïα ÏÏοÏÏηÏίζει)
Απο το 1996 που πηρα το πρωτο μoυ pc μεχρι τωρα οτι αναβαθμισεις εχω κανει ειναι ειτε επειδη εγω το αποφασισα ειτε επειδη χαλασεκ αι οχι επειδη ετσι θελει η Microsoft.

η αληθεια ειναι οτι οντως δεν εχει καποια τρομερη διαφορα το start menu περα οτι σκοτωσαν τα live tiles.

αν σου φαινονται οι αλλαγες τοσο τρανταχτες δεν ξερω. εμενα δεν μου φαινονται τοσο.

@nitro912gr
Για ποιο λογο χρησιμοποιεις το start menu; Εγω εχω γεμισει το desktop και τη μπαρα με τις συντομευσεις και τα πραγματα που χρησιμοποιω και το start το παταω μονο για να κλεισω το pc

@nitro912gr
Για ποιο λογο χρησιμοποιεις το start menu; Εγω εχω γεμισει το desktop και τη μπαρα με τις συντομευσεις και τα πραγματα που χρησιμοποιω και το start το παταω μονο για να κλεισω το pc
έχω 5 βασικά πράγματα στο taskbar και όλα τα υπόλοιπα σε tiles/icons στο expanded start menu και ότι δεν έχω η λίστα είναι μπροστά μου για άμεσο σκρολάρισμα. Πατάω -> ⊞ Win τσουπ ανοίγουν όσα με ενδιαφέρουν και μάλιστα ομαδοποιημένα σε groupάκια.

Η παπαριά των 11 όχι μόνο δεν έχει αρκετό χώρο για να τα έχω σε 1 σελίδα, αλλά δεν έχει επιλογή για group ή για διαφορετικά μεγέθη ώστε να κάνεις οπτικό grouping.

Θα σου δείξω του laptop που λείπουν και μερικά πράγματα.

2025-05-17.jpg

Οκ οποτε θες καθαρο desktop και τα μαζευεις στο panel των 10. Παντως μολις ξεπερασεις τον οπτικο αχταρμα του να τα εχεις ολα στο desktop, το start menu γινεται αυτοματα παρωχημενο.

Εγω πραγματικα εχω ξενοιασει, με ενα κλικ ανοιγουν ολα.

Οκ οποτε θες καθαρο desktop και τα μαζευεις στο panel των 10. Παντως μολις ξεπερασεις τον οπτικο αχταρμα του να τα εχεις ολα στο desktop, το start menu γινεται αυτοματα παρωχημενο.

Εγω πραγματικα εχω ξενοιασει, με ενα κλικ ανοιγουν ολα.
Ήταν και είναι όσο θα έχω 10άρια, πολύ πιο γρήγορο από το να πατήσω τέρμα δεξιά να κατέβουν όλα για να έχω πρόσβαση στο desktop.
Και παραμένει και η δυνατότητα που μόνο στο metro UI υπήρχε να έχεις συντομεύσεις με διαφορετικά μεγέθη για οπτικό γκρουπάρισμα, οπότε μπορεί να είχα όλα τα adobe μαζί, αλλά το indesign που χρησιμοποιώ μια φορά σε κάθε γεμάτο φεγγάρι να το έχω μικρό εικονίδιο να πάει το μάτι απευθείας στα photoshop illustrato που δούλευα κατά κύριο λόγο.

Βέβαια βρήκα λύση για μετά, αλλά οκ είναι επιπλέον κατανάλωση πόρων συστήματος και δεν είναι τζάμπα

Είχα πάρει την πρώτη έκδοση για να προσπαθήσω να κάνω ανεχτά τα 11 όταν τα έιχα ένα 6μηνο στο γραφείο.
Δουλεύει ακόμα αλλά δεν ανανεώνεται πλέον, αν και δε ξέρω αν με νοιάζει αρκετά αυτό όταν αναγκαστικά θα βάλω σπίτι και γραφείο πάλι τα 11, γιατί πλέον την δουλειά μου την πέρασα στο mac mini (που να πω την αλήθεια, κάποια πράγματα στα w10 τα έκανα γρηγορότερα από ότι στο μακ, αλλά με πολλούς αστερίσκους για το γενικότερο system performance.)

Back