What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

XCOM: Enemy Within

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Και γω που το τελείωσα πρόσφατα, συμφωνώ με τους από πάνω. 2ο playthrough το ironman, αν θέλεις να το απολαύσεις πραγματικά.
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Τόσο δύσκολο γίνεται στη συνέχεια ρε guyz? Με τρομάζετε.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,664
Είναι μερικοί εξωγήινοι που κάνουν ζημιά στο group... από άλλο πλανήτη.
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Αν κατεβάσω τη δυσκολία, ενεργοποιώντας το ironman, πάλι τόσο μαύρα είναι?
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Εγώ το έπαιξα στο medium. Απλά, αν παίξεις ironman, θα χάσεις αρκετούς στρατιώτες, με αποτέλεσμα να κάνεις recruit συνέχεια και θα εξελίσσονται δύσκολα. Θα το τερματίσεις το παιχνίδι, δεν είναι δύσκολο γενικά, απλά μπορεί από τους 6 που θα έχεις να σου μείνει ένας και να βγει η αποστολή. Ειδικά στη φάση με τους εξωγήινους και το πλοίο, θα καταλάβεις όταν φτάσεις, σε πάει @$^@&ντας. Αν δε σε ενδιαφέρει να έχεις στάνταρ ομάδα, με perks και αναβαθμίσεις στο τέρμα, μπορείς να παίξεις ironman, πιστεύω, άνετα.

Αλλά δένεσαι με την ομάδα σου, ειδικά αν τους ονομάσεις και τους χρωματίσεις όλους... Δε γίνεται, δεν...
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Υπάρχει και achievement αν κρατήσεις εναν στρατιώτη που θα βγάλει ολες τις αποστολές απο την αρχή μέχρι το μέχρι το τέλος :spiteful:
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287


Steel_Havoc wrote:
Υπάρχει και achievement αν κρατήσεις εναν στρατιώτη που θα βγάλει ολες τις αποστολές απο την αρχή μέχρι το μέχρι το τέλος :spiteful:</blockquote>

Πίκρα achievement είναι αυτό. Σε όλες τις αποστολές δεν πρέπει να πάρει μέρος για να το κάνεις; Μια σφαίρα να φάει και να τραυματιστεί την κάτσαμε,.

 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,326
Medpacks are your friends. Ανέβασε έναν support και βάλτου να κουβαλάει 3. Γενικώς κάποια από τα achievements είναι humanly possible μόνο σε low difficulty settings. Κάποια στιγμή πρέπει να το ξαναπιάσω και αυτό...
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Τελικά με πείσατε. Το πρώτο run θα γίνει με τον απλό τρόπο. Ωστόσο, απενεργοποίησα τα auto saves και παίζω με 2 save slots. Ένα για τη βάση και ένα στην αρχή κάθε αποστολής και reload θα γίνεται μόνο αν ξεκληριστούμε.
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Η αποστολή διάσωσης τού πλανήτη πηγαίνει σχετικά καλά. Ακόμα δεν έχω χάσει ούτε ένα στρατιώτη στο πεδίο της μάχης, αλλά αποσύρθηκε από το πρόγραμμα η Ν. Αφρική,

Εκεί που τα βρίσκω πιο σκούρα είναι πίσω στη βάση, γτ ακόμα δεν έχω μια συγκεκριμένη στρατηγική στο τι πρέπει να φτιάχνω/ αναβαθμίζω, πέρα από την κατασκευή δορυφόρων.

Παλεύω να κρατάω όλα τα φανταράκια στο ίδιο lvl, γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποιος θα πεθάνει. Ο μόνος που έχει μείνει πίσω είναι ο Bathory και τον κουβαλάω συνέχεια μαζί μου, μπας και πιάσει τους υπόλοιπους.

Άντε ρε Bathory, κουνήσου. Επειδή ψιλοδιαφωνήσαμε στο witcher 3, πρέπει να μου βγάλεις την ψυχή? <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,086
Το να με πιέζεις δεν θα με κάνει να πάω πιο γρήγορα! Θα προσπαθήσω περισσότερο! <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Θα σε βοηθήσουν πολύ τα όπλα και οι πανοπλίες. Μην παραβλέψεις να τα κάνεις research και να τα φτιάξεις. Παίζει μεγάλο ρόλο. Από κει και πέρα, προσπάθησε να κάνεις recruit, να ανεβάζεις τα perks μέχρι να τα αγοράσεις όλα και να στέλνεις όσο περισσότερους δορυφόρους μπορείς στις περιοχές. Γενικά έχει πολλά πράγματα με λίγα resources. Γι αυτό έχει και την επιλογή να καθυστερήσει το παιχνίδι να τερματίσει.

Στην τελική μου σύνθεση είχα 2 sniper που σκότωναν τα πάντα one shot. Μετράνε πολύ ! Συνέχισε πάντως, με ό,τι τα καταφέρνεις καλύτερα !!!
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Το καλό είναι πως όλα τα researches, είναι λίγο πολύ, χρήσιμα. Απλά στην πορεία θα φανεί ποια είναι πιο χρήσιμα απ' τα άλλα. Και στο ultimate (sic) playthrough στο ironman, θα είμαι καλύτερα προετοιμασμένος.

Bathory, θα πήξεις ψάρακα. Αν δεν φτάσεις τους άλλους, θα σε παίρνω συνέχεια μαζί μου. Όταν τους φτάσεις, θα έχεις το δικαίωμα να ξεκουραστείς λιγάκι.
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,333
Πάντως το original X-Com, το γνώρισα στην έκδοση για το CD32, στο οποίο δεν μπορούσες να κάνεις save στην αποστολή. Μόνο στην βάση. (Και εννοείται ότι δεν το τελείωσα ποτε !!!! <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> ).

Το καινούργιο δεν το έχω πειράξει ακόμα. Αλλά λέω να πάω με αυτή τη σειρά Bureu --> X-Com --> Enemy Within. Τί γνώμη έχετε?
 

Miden Agan

Mind-flayer
Joined
Dec 3, 2012
Messages
1,626
Κατευθείαν Enemy Within. <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,379


Captain Kal wrote:
Πάντως το original X-Com, το γνώρισα στην έκδοση για το CD32, στο οποίο δεν μπορούσες να κάνεις save στην αποστολή. Μόνο στην βάση. (Και εννοείται ότι δεν το τελείωσα ποτε !!!! <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> ).

Το καινούργιο δεν το έχω πειράξει ακόμα. Αλλά λέω να πάω με αυτή τη σειρά Bureu --> X-Com --> Enemy Within. Τί γνώμη έχετε?</blockquote>

Δύσκολη ερώτηση. Νομίζω ότι η σειρά που έγραψες είναι η ιδανική αν θέλεις να παίξεις όλα τα παιχνίδια της σειράς. Το Bureau είναι παιχνίδι άλλου στυλ, το Xcom είναι το κυρίως πιάτο και το Enemy Within ένα "οριζόντιο" expansion που προσθέτει ποικιλία. Αν βρεις το Bureau σε προσφορά (π.χ. κάτω από τα 5 ευρώ) τότε πιστεύω πως αξίζει ένα playthrough. Δεν είναι άσχημο παιχνίδι και δεν αποτελεί πλέον ιεροσυλία τώρα που αποκτήσαμε και κανονικά turn based Xcoms. Έχει λίγη στρατηγική, έχει ωραίο setting και έχει ενδιαφέρον ως prequel του XCOM. Το gameplay είναι κάπως κουραστικό αν δεν σου αρέσουν τα third-person shooters αλλά η διάρκεια του παιχνιδιού είναι τέτοια που πιστεύω πως δεν θα προλάβεις να κουραστείς. Εγώ είχα παίξει το παιχνίδι στο Hard, προτείνω το normal γιατί το hard απλώς αυξάνει τα hit points των εχθρών και το damage που σου κάνουν.

Τώρα, για το αν πρέπει να περάσεις απευθείας στο Enemy Within όπως προτείνει ο 0AGAN. Με δεδομένο ότι η campaign είναι ακριβώς η ίδια, η πρόταση είναι λογική και σωστή. Η μόνη ένσταση που έχω αφορά στην ποσότητα των στοιχείων που θα πρέπει να αφομοιώσεις ως νεοεισερχόμενος στη σειρά. Ίσως δηλαδή όλες οι επιπλέον επιλογές του Enemy Within να σε μπερδέψουν σε σύγκριση με το Enemy Unknown που είναι μια πιο streamlined εμπειιρία. Αν δεν σε πτοεί αυτό, πήγαινε σε Bureau και μετά κατευθείαν Enemy Within. Ειδάλλως παρτά με τη σειρά και άσε το Enemy Within για τη στιγμή που θα θελήσεις ένα δεύτερο playthrough της ίδιας campaign.

Edit: Παράλειψη, προσθέτω τα links των reviews μας:

http://ragequit.gr/reviews/item/xcom-enemy-unknown

http://ragequit.gr/reviews/item/the-bureau-xcom-declassified-pc-review

http://ragequit.gr/reviews/item/xcom-enemy-within-pc-review

 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Μιας και πλέον φτάνω στο τέλος (λογικά μου έχει μείνει μία βασική αποστολή, εκτός και αν κάνω τρομερό λάθος), μπορώ να μιλήσω με βεβαιότητα για το πόσο καλό είναι το XCOM: Enemy Unknown.

Άνετα μπαίνει στη λίστα με τα αγαπημένα μου.

Το σημαντικό που έχουν καταφέρει οι devs, είναι η ισορροπία των κλάσεων. Καμμία δεν είναι άχρηστη και καμμία δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τις άλλες. Μιλάω βέβαια για Classic/ Impossible. Στο easy/ normal είναι διαφορετικά τα πράγματα και μπορείς άνετα να rushάρεις τούς χάρτες. Τώρα που έχω φτάσει στο τέλος το έβαλα εκεί σε κάναδυο αποστολές μόνο και μόνο για να μη χασω χρόνο απο το βασικό campaign.

Ίσως μόνο στον snapshot sniper, να έχω ένα ελαφρύ παράπονο, αλλά μάλλον κάτι δεν έκανα εγώ καλά.

Αν και η πρώτη φορά είναι συνήθως η πιο ξεχωριστή, το επόμενο playthrough θα το ευχαριστηθώ περισσότερο, μιας και θα αποφύγω τα λάθη τού πρωτάρη και θα κόψω και τον oμφάλιο λώρο τού reload.

Αν πρέπει να βρω αρνητικό, αυτό θα έλεγα πως είναι η τυχαία επιλογή κλάσης όταν παίρνει lvl ο rookie.
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,333
<blockquote>Αν βρεις το Bureau σε προσφορά (π.χ. κάτω από τα 5 ευρώ) τότε πιστεύω πως αξίζει ένα playthrough. Δεν είναι άσχημο παιχνίδι και δεν αποτελεί πλέον ιεροσυλία τώρα που αποκτήσαμε και κανονικά turn based Xcoms.</blockquote>

Τα είχα βρεί, σε μια πολύ καλή προσφορά, στο Steam (αν θυμάμαι καλά, κανά δεκαπεντάρι και τα τρία, και το X-Xom το αγόρασα για δεύτερη φορά). Ευτυχώς παίζω τα πάντα , πλην αθλητικών. Οπότε θα τα παίξω, όπως τα περιέγραψα!!!!
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
1,5 χρονο πριν έγραφα: <br><br><blockquote><br>Ίσως μόνο στον snapshot sniper, να έχω ένα ελαφρύ παράπονο, αλλά μάλλον κάτι δεν έκανα εγώ καλά.<br></blockquote><br><br>Τελικά μια χαρά τα έκανα. Τώρα που παίζω το enemy within, ο snapshot sniper είναι απολύτως απαραίτητος λόγω των exalt missions. Πριν απλά τον ξεχνούσες. <br><br><blockquote><br>Αν και η πρώτη φορά είναι συνήθως η πιο ξεχωριστή, το επόμενο playthrough θα το ευχαριστηθώ περισσότερο, μιας και θα αποφύγω τα λάθη τού πρωτάρη και θα κόψω και τον oμφάλιο λώρο τού reload.<br></blockquote><br><br>Και όντως το ευχαριστιέμαι περισσότερο. Τρελή ένταση σε ClassicIronman. Εχω χάσει 6 ή 7 φανταρια βέβαια, αλλά ετσι είναι ο πόλεμος. Τα λάθη όμως, δεν τα αποφευγω τελείως. <br><br><blockquote><br>Αν πρέπει να βρω αρνητικό, αυτό θα έλεγα πως είναι η τυχαία επιλογή κλάσης όταν παίρνει lvl ο rookie.<br></blockquote><br><br>Συνεχιζει να παραμένει το μεγαλύτερο μου παράπονο.<br><br>Αντι επιλόγου. Οι exalt missions είναι αυτές που με δυσκολεύουν περισσότερο προς το παρόν. Εκεί έχασα 2 στρατιώτες μαζεμένους και σε μια άλλη τραυματίστηκε η μισή high-level ομαδα μου.
 

polistas

Half-Ogre
Joined
May 26, 2016
Messages
498
Βρε βρε καλώς τοοοοοοοοον....................  :worshippy:<br><span class="bbcode_spoiler">  https://www.youtube.com/watch?v=f3vQBN_VuZA  </span>
 
Top Bottom