What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Υπερεκτιμημένα Games

f2bnp

Mind-flayer
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,737
Υπερεκτιμημένα δεν υπάρχουν για μένα. Το κάθε παιχνίδι μιλάει διαφορετικά στον καθένα, ανάλογα με την ηλικία και την φάση που βρίσκεται την συγκεκριμένη περίοδο. Πχ ποτέ δεν θα καταλάβω την μανία μερικών με τα Halo αλλά οκ το σέβομαι. Πάντα φυσικά έχουμε την τάση να μεγαλοποιούμε, να διώχνουμε τα αρνητικά και να κρατάμε μόνο τα καλύτερα. Δηλαδή καταλαβαίνω την απόγνωση του Μποράτσου με τα Half Life. Δεν είχαν να του πουν τίποτα. Αν όμως μου πιάσεις κουβέντα για τα HL, δεν υπάρχει περίπτωση να μην σου πω για κάποιες απίστευτες σκηνές, όπως την τελική μάχη στο Episode 2 ή τον τρόπο που ξεκινάει το Episode 1 ή το κλίμα και το design του κόσμου γενικότερα στο HL2.







ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΤΟΣΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟ HALO ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ; :lol:
 

visabsoluta

Commoner
Joined
Dec 2, 2012
Messages
6
<blockquote>ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΤΟΣΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟ HALO ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ; :lol:</blockquote>
Eχω παιξει αρκετα σε φιλο και για μπαμ μπουμ coop χαβαλε και ''Ριχτου μαλα*α θα χασουμε!!ΠΙΣΩ ΣΟΥ!! ΠΙΣΩ ΣΟΥ!!!'' καλο ειναι


Θα προβοκατορισω τωρα...
Υπερεκτιμημενα για εμενα ειναι τα περισσοτερα αντβεντουρς. Οχι γιατι δεν θα μπορουσα να απολαυσω ενα ή δεν γουσταρω τη ιστορια στα βιντεογκεημς, αλλα γιατι βλεπω οτι υπαρχουν πολλα πραγματα που θα χαντακωναν ενα οποιοδηποτε αλλο ειδος, ενω στα αντβεντσουρς συγχωρουνται.
Χαλια γραφικα?? Ειναι oldschool.
Mηδαμινο interaction?? Τα δινει ολα στην ιστορια.
Ελαχιστη δραση και gameplay-screensaver?? ΙΣΤΟΡΙΑ!!
Χαλια ιστορια?? ΓΡΙΦΟΙ!!
Γριφοι τυπου ''Φτιαξε και Ριξε με σφεντονα στη καραφλα του παππου για να παραπατησει και να πεσει στο πηγαδι ωστε να ενεργοποιηθει ενας μηχανισμος και να γλιτωσεις απο το κακο μαγο??
Δυσκολο παιχνιδι για σκεπτομενους παικτες...

Αλλο?? Το uncharted και το gta 4. ΥΠΕΡΜΟΥΦΑ το πρωτο, βαρετο το δευτερο!!
 

nihilus

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 2, 2012
Messages
316


Tom G wrote:
-Deus Ex.</blockquote>
:blink: ...γιατί...?

Δεν ξέρω, ίσως το CoD, τουλάχιστον αυτά μετά το MW1.

Αλλά αυτό που μου έρχεται στο μυαλό είναι το γ...μένο Pro Evolution....Pro τελοςπαντων...
Αυτό το παλιοπαίχνιδο που στην χώρα μας είναι το αψεγάδιαστο διαμάντι του gaming, που 90% των Ελλήνων που έχουν παιχνιδομηχανή ή PC γουστάρουν το Pro... Δεν το καταλαβαίνω...big deal, ποδόσφαιρο είναι, και στην τελική είναι η ίδια συνταγή με games του '90. Το ίδιο πράγμα! Δεν προσφέρει τίποτα καινούργιο στην βιομηχανία, 0 καινοτομίες, ούτε και στον τεχνικό τομέα, καμιά engine ξερώ γω που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και πουθενά αλλού, ΤΙΠΟΤΑ. Θα μου πεις έχει πλάκα να παίζεις με την παρέα σου κλπ. ΣΚΑΤΑ! Σταμάτα να ακούς locomondo, θα σου πω εγώ.

@RCKiller: Το πρώτο Witcher είναι τελείως love it or hate it... Το 2 δεν έχει καμία σχέση, gameplay wise πάντα, δώστου μια ευκαιρία, δεν θα χάσεις.

 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,359


f2bnp wrote:
Υπερεκτιμημένα δεν υπάρχουν για μένα. Το κάθε παιχνίδι μιλάει διαφορετικά στον καθένα, ανάλογα με την ηλικία και την φάση που βρίσκεται την συγκεκριμένη περίοδο.</blockquote>

Νομίζω πως υπάρχουν πολλά games που θα μπορούσε ο καθένας μας να χαρακτηρίσει ως υπερεκτιμημένα, αρκεί να θυμόμαστε οτι η εκτίμηση είναι ακραιφνώς υποκειμενική όπως και τα περισσότερα ζητήματα γούστου. Αν δε νιώθουμε την υποχρέωση να αποδείξουμε οτι ο άλλος έχει άδικο και εμείς δίκιο, τότε μπορεί να γίνει μια σωστή συζήτηση περί υπερεκτιμημένων games.

Παράδειγμα: Ο Borracho θεωρεί υπερεκτιμημένο το Half-Life 2, εγώ πιστεύω οτι είναι από τα καλύτερα FPS της δεκαετίας. Ξέρω πολύ κόσμο που πιστεύει οτι το Crysis 1 είναι απλώς μια μηχανή γραφικών χωρίς gameplay, εγώ το λατρεύω. Αν ο οπαδός ενός παιχνιδιού ξεκινήσει από το αξίωμα "πόσο βλάκες είναι οι υπόλοιποι που δε βλέπουν τι παιχνιδάρα είναι το χ" τότε θα πέσει το flaming της αρκούδας.

Αν όμως υπάρχει ωριμότητα, τότε μπορούμε να συζητήσουμε για υπερεκτίμηση ανταλλάσσοντας απόψεις, χωρίς να πρέπει απαραίτητα να καταλήξουμε κάπου. Θα ήθελα π.χ. να επεκταθεί ο Arwindan στο γιατί δεν ενθουσιάστηκε με το HL2, να πω εγώ ποια σημεία μου άρεσαν και να κατανοήσει ο ένας τη θέση του άλλου.

Βέβαια και το trolling έχει την πλάκα του, οπότε: Ένα από τα πιο υπερεκτιμημένα games όλων των εποχών είναι το Indiana Jones and the Fate of Atlantis!

 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523


Admiral wrote:
Βέβαια και το trolling έχει την πλάκα του, οπότε: Ένα από τα πιο υπερεκτιμημένα games όλων των εποχών είναι το Indiana Jones and the Fate of Atlantis!</blockquote>

http://www.youtube.com/watch?v=ESuWnNW5H7o


:lol: :lol:

 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,429
Κατ' αρχάς, δε νομίζω πως μπορούμε να μιλάμε για υπερεκτιμημένα παιχνίδια όταν δεν έχει βουίξει ο τόπος για το πόσο καταπληκτικά είναι.

Ένα game για να είναι υπερεκτιμημένο για κάποιον, πρέπει να έχει τόνους ψηφιακό μελάνι από πίσω του για το πόσο εθιστικό και καινοτόμο είναι, και να έχει μαζέψει όλα τα GotY awards της βιομηχανίας.
Με αυτή την έννοια, μπορείς να θεωρείς υπερτιμημένο και ένα game που σου άρεσε και βρήκες διασκεδαστικό, αλλά όχι για τα 10/10 reviews και user comments που στάζουν μέλι που δέχεται τακτικά.

Πχ για εμένα το Skyrim είναι ένα (ή και αρκετά) βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση σε σχέση με το απογοητευτικό Oblivion, αλλά το Morrowind ακόμα δε το φτάνει, και αμφιβάλλω αν βγει ποτέ ξανά Elder Scrolls που θα έχει τη μαγική ατμόσφαιρα του ΤΕSIII, το οποίο φυσικά έχει και αυτό τα δικά του προβλήματα.

Υπερεκτιμημένο από τους κριτικούς σίγουρα θεωρώ το Dragon Age II, οι χρήστες δε φάνηκαν να μάσησαν και τόσο.

Υπερεκτιμημένο από τεράστια μερίδα του κοινού θεωρώ το Dark Souls Prepare to Die Edition.

Λίγα λόγια για το υπέρτατο adventure της LucasArts και των 90s γενικότερα, Admiral, I know where you live <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> !
 

nerdy_alhths

Gelatinous Cube
Joined
Dec 1, 2012
Messages
73
για να αναφερθεί ένα παιγνίδι ως υπερεκτιμημένο πρέπει να υπάρχει ένα σημείο αναφοράς έναντι του οποίου το έχουν υπερεκτιμήσει οι υπόλοιποι. τουτέστιν από μόνο του ένα παιγνίδι δεν μπορεί να είναι υπερεκτιμημένο γιατί αυτή η ιδιότητα νοηματοδοτείται απ' το ότι ο εκφέρων την άποψη πιστεύει ότι η αντικειμενική του αξία δεν είναι αρκετά μεγάλη. που μας φέρνει στην αρχέγονη διαμάχη του "είναι καλό" vs "μου αρέσει", μια διαμάχη που έχει απασχολήσει εκατομμύρια ανυποψίαστους δωδεκάχρονους θαμώνες φόρουμ στο παρελθόν και που πάντα καταλήγει στο ίδιο σημείο: το ragequit forum ΔΕ ΒΛΕΠΕΤΑΙ.
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Καλα ειναι και θεμα προτιμησεων και γουστου πια παιχνιδια θεωρει καποιος υπερεκτιμημενα, εμενα παντως τα πρωτα που μου ερχονται στο μυαλο εινα τα tomb raider & halo
 

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736
@Nihilus

Τι γιατί;Απλά δε μου άρεσαν καθόλου εμένα,δε με άγγιξαν στο ελάχιστο και τους έδωσα πολλές ευκαιρίες(ειδικά στο HR).
 

nihilus

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 2, 2012
Messages
316


Tom G wrote:
@Nihilus

Τι γιατί;Απλά δε μου άρεσαν καθόλου εμένα,δε με άγγιξαν στο ελάχιστο και τους έδωσα πολλές ευκαιρίες(ειδικά στο HR).</blockquote>

Εμμ ναι, σεβαστότατο, όμως μιλάμε για υπερεκτιμημένα games, πως τα Deus Ex είναι υπερεκτιμημένα? Ίσα ίσα που underrated θα τα έλεγα... Το ότι δεν σ'αρέσει ένα game εσένα είναι άλλη υπόθεση... Και εμένα δεν μ'αρέσουν τα zelda όμως δεν θα πω ότι δεν αξίζει όλος ο ντώρος που γίνεται γύρω από αυτά.

 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Μιας και αναφέρθηκε το Crysis 1, μου ήρθε κι άλλο υπερεκτιμημένο παιχνίδι. Και το όνoμα αυτού:
**χτυπάνε τύμπανα**

<b><span style="font-size:4">DOOM 3</span></b>

Θυμάμαι τι hype είχαμε φάει για το υπερπαίχνιδο με τα τέλεια γραφικά, τις φωτοσκιάσεις και τον απόλυτο τρόμο.

Γραφικά όντως είχε, άλλα έπασχε στο gameplay. Και έπασχε πολύ. Με τά το πρώτο μισάωρο, αφού είχες μάθει πως λειτουργούν τα τερατάκια, η μόνη σου απορία ήταν αν θα σκάσουν μύτη από αριστερά ή δεξιά.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,359
To Ars Technica καταπιάνεται με το θέμα των overrated games:

http://arstechnica.com/gaming/2012/12/whats-so-great-about-that-ars-editors-pick-the-most-overrated-games/" class="bbcode_url">http://arstechnica.com/gaming/2012/12/whats-so-great-about-that-ars-editors-pick-the-most-overrated-games/

Τι λέτε;
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
Τα περισσότερα είναι console games.Εγώ από αυτά μόνο το Halo έχω παίξει και συμφωνώ ότι είναι υπερτιμημένο.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,780


Great0ldOne wrote:
Υπερεκτιμημένο από τεράστια μερίδα του κοινού θεωρώ το Dark Souls Prepare to Die Edition.</blockquote>

Εγώ πιστεύω ότι περισσότερο υπερεκτιμημένοι είναι οι φανατικοί οπαδοί του παρά το ίδιο το παιχνίδι (και όποιος κατάλαβε)... :cheer:

 

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736


nihilus wrote:


Tom G wrote:
@Nihilus

Τι γιατί;Απλά δε μου άρεσαν καθόλου εμένα,δε με άγγιξαν στο ελάχιστο και τους έδωσα πολλές ευκαιρίες(ειδικά στο HR).</blockquote>

Εμμ ναι, σεβαστότατο, όμως μιλάμε για υπερεκτιμημένα games, πως τα Deus Ex είναι υπερεκτιμημένα? Ίσα ίσα που underrated θα τα έλεγα... Το ότι δεν σ'αρέσει ένα game εσένα είναι άλλη υπόθεση... Και εμένα δεν μ'αρέσουν τα zelda όμως δεν θα πω ότι δεν αξίζει όλος ο ντώρος που γίνεται γύρω από αυτά.</blockquote>

Εγώ λοιπόν,θεωρώ όλον αυτόν το ντόρο που έχει γίνει γύρω από τα Deus Ex υπερεκτιμημένο .Σέβομαι ότι σε μερικούς είναι απλά παιχνιδάρες που κρύβουν βαθιά νοήματα κλπ.Δε νομίζω να είναι underrated πάντως και επίσης δε ξέρω γιατί το πήρες τόσο προσωπικά. :silly:



 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,780


Admiral wrote:
To Ars Technica καταπιάνεται με το θέμα των overrated games:

http://arstechnica.com/gaming/2012/12/whats-so-great-about-that-ars-editors-pick-the-most-overrated-games/" class="bbcode_url">http://arstechnica.com/gaming/2012/12/whats-so-great-about-that-ars-editors-pick-the-most-overrated-games/

Τι λέτε;</blockquote>

Διαφωνώ με τα paper mario. Έχω παίξει 2 και όχι μόνο είναι διασκεδαστικά και με χιουμορ στυλ Rare σε σημεία αλλά θα έλεγα πως είναι και αρκετά υποτιμημένα σε σχέση με τα πλάτφορμ Mario...
(EDIT: Μιλάει για το PM του Wii, δεν έχω παίξει οπότε δε γνωρίζω...)
Επίσης, δε συμφωνώ με την επιλογή του Twilight Princess. Παραμένει για μένα το πιο ολοκληρωμένο και επικό στη σειρά και ταυτόχρονα αγνοήθηκε από αρκετούς την εποχή που κυκλοφορησε...

 

nihilus

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 2, 2012
Messages
316


Tom G wrote:
Εγώ λοιπόν,θεωρώ όλον αυτόν το ντόρο που έχει γίνει γύρω από τα Deus Ex υπερεκτιμημένο .Σέβομαι ότι σε μερικούς είναι απλά παιχνιδάρες που κρύβουν βαθιά νοήματα κλπ.Δε νομίζω να είναι underrated πάντως και επίσης δε ξέρω γιατί το πήρες τόσο προσωπικά. :silly:</blockquote>
Δεν πήρα τίποτα προσωπικά ρε, απλά οκ, είχα την εντύπωση ότι ΔΕΝ υπήρχε ποτέ ντόρος γύρω από τα Deus Ex (ναι σίγουρα υπήρχε και υπάρχει μια μερίδα που αν ρωτήσεις θα σου πουν ότι έχουν τον JC αφίσα πάνω από το κρεβάτι τους, απλά αυτή η μερίδα δεν είναι ΜΕΓΑΛΗ), τουλάχιστον όχι τόσος ντόρος για να είναι overrated (imho ούτε τόσος όσο αξίζει η σειρά, αλλά anywhore, όπως ειπώθηκε και πριν, είναι υποκειμενικό τελείως τελικά(heh τελείως τελικά, μ'αρέσει αυτό το combo :silly: ))

 

sith_ari

Half-Ogre
Joined
Dec 1, 2012
Messages
602
Το Star Wars : The old Republic. Τόση διαφήμιση για το τίποτα!! ούτε που μπορεί να συγκριθεί με το Star Wars : Galaxies σε βάθος gameplay . Όσο σκέφτομαι ότι σταμάτησαν το Galaxies για αυτή την "φαντασμαγορική μετριότητα" !!, μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι!!
Υ.Γ και αυτό το λέει κάποιος που αφιέρωσε δεκάδες ώρες στο SW: T.O.R μέχρι να τερματίσει το story του παιχνιδιού, αλλά δυστυχώς μετά από αυτό το παιχνίδι δεν διαθέτει τίποτε άλλο για να σου κρατήσει το ενδιαφέρον. Κρίμα για το Galaxies!
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,535
Τόσες σελίδες και δεν έχει πει κανένας ακόμα τα Half Life;

Είστε σοβαροί; <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" />
 
Top Bottom