HARDWARE

Spartan Gear Myrmidon & Phoenix+ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Η Spartan Gear είναι μια εταιρία που εδώ και αρκετά χρόνια εμπλουτίζει συνεχώς στον κατάλογο της με καινούρια accessories διαφόρων ειδών, τα οποία κατά κύριο λόγο απευθύνονται στους gamers. Έτσι και αυτή τη φορά, η Spartan Gear παρουσιάζει τα νέα της προϊόντα, τα οποία αφορούν την ακουστική απόλαυση του παίκτη και συγκεκριμένα δύο καινούρια gaming headsets. Το Spartan Gear Myrmidon και το Spartan Gear Phoenix, αμφότερα προορισμένα για την PC αγορά, τα οποία μοιράζονται πολλά κοινά στοιχεία, αλλά εμπεριέχουν και κάποιες διαφορές που δικαιολογούν τη σχετική διαφορά στην τιμή. Ας τα δούμε όμως πιο αναλυτικά.

SPARTAN GEAR MYRMIDON

Το πρώτο headset που θα περιγράψουμε είναι το Myrmidon, το οποίο αποτελεί και το πιο οικονομικό μοντέλο της σειράς της Spartan Gear. Ο Μυρμιδών λοιπόν είναι ένα over-ear headset με ενσωματωμένο μικρόφωνο, ενσύρματης χρήσης για σύνδεση με PC/laptop, κινητό ή στερεοφωνικό (για όσους χρησιμοποιούν ακόμα). Ανοίγοντας το λιτό πακέτο της συσκευασίας, μέσα του θα βρούμε το ίδιο το προϊόν και ένα μονό φυλλάδιο με συνοπτικές οδηγίες σύνδεσης. Περιεργαζόμενοι το headset, διαπιστώνουμε ότι πρόκειται για ένα οπτικά όμορφο ακουστικό, με αρκετά ελαφρύ πλαστικό υλικό και με τη συμπαθέστατη gimmick δυνατότητα να ανάβει τα εξωτερικό περίβλημα των ακουστικών με μπλε χρώμα, εφόσον συνδεθούν στη USB του υπολογιστή. Στο αριστερό ακουστικό θα βρούμε ένα διακριτικό διακόπτη έντασης του ήχου, ο οποίος ομολογουμένως μας πήρε λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να τον εντοπίσουμε. Προχωρώντας παρακάτω, εκτός από το USB, το καλώδιο σύνδεσης διαχωρίζεται σε άλλα δύο καλώδια, τα οποία στην άκρη τους έχουν το γνωστό 3,5 χιλιοστών jack που προορίζονται για σύνδεση στις θύρες mic και headphone του υπολογιστή μας.

Το μήκος του καλωδίου επεκτείνεται σε ικανοποιητικά cm, τόσα που δε θα δημιουργήσει προβλήματα σε έναν υπολογιστή γραφείου, αλλά σίγουρα θα δυσκολέψει τους γύρω μας, αν αποφασίσουμε να το χρησιμοποιήσουμε σε μία απόσταση μεταξύ καναπέ και τηλεόρασης. Προφανώς, η χρήση του δεν προορίζεται για κάτι τέτοιο.

Όσον αφορά τη φυσιολογική επόμενη κίνησή μας, δηλαδή να φορέσουμε τα ακουστικά και να ακούσουμε στην πράξη τι έχουν να προσφέρουν τα ακουστικά, οι εντυπώσεις μας είναι… ανάμεικτες. Η επαφή με τα αυτιά μας δεν είναι η ιδανική, καθώς οι ήχοι του περιβάλλοντος δεν εξαλείφονται πλήρως και χρειάζεται λίγος πειραματισμός μέχρι να προσαρμοστεί καλά στο κεφάλι μας. Παρ’ όλα αυτά, ο στερεοφωνικός ήχος που παρέχουν τα Myrmidon είναι καθαρός και διαυγής, όπως θα έπρεπε να κάνει κάθε headset, με βασικό παράπονο όμως τα μέτρια μπάσα, τα οποία θα θέλαμε να ήταν πιο έντονα. Όσον αφορά το μικρόφωνο, αυτό κρίνεται ως λειτουργικό, χωρίς να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο ή να δημιουργεί προβλήματα.

Κάπου εκεί εντοπίζεται και το volume control του Myrmidon…

Σίγουρα, υπήρχαν περιθώρια βελτίωσης στην απόδοση του ήχου, ενώ το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποιο συνοδευτικό software που θα επέτρεπε μεγαλύτερη παραμετροποίηση, όπως συμβαίνει στο μεγαλύτερο μοντέλο (Phoenix), καθιστά το Myrmidon ως μια συμπαθητική, χαμηλού κόστους, λύση.

SPARTAN GEAR PHOENIX

Το Phoenix είναι το ακριβότερο μοντέλο και λίγο-πολύ διαθέτει παρόμοια ποιοτικά και εμφανισιακά χαρακτηριστικά με το Myrmidon, οπότε δε θα επεκταθούμε περισσότερο σε αυτά, αν και οφείλουμε να αναφέρουμε ότι το χρωματάκι των ακουστικών ανάβει σε κόκκινο αντί για μπλε. Οι βασικότερες διαφορές του Φοίνικα από τον Μυρμιδώνα είναι ότι δε διαθέτει καλώδιο mic (μόνο headphone και USB) και ότι προσφέρει τη δυνατότητα για ακρόαση μέσω 7.1 surround ήχου. Προκειμένου να γίνει αυτό εφικτό, η συσκευασία περιλαμβάνει ένα CD με drivers (προφανώς), όπου δημιουργείται ένα virtual περιβάλλον για την υποστήριξη του συγκεκριμένου προτύπου. Περιέργως, οι οδηγοί αυτοί δεν εμφανίζονται στο επίσημο site της Spartan Gear, ευελπιστούμε αυτό να διορθωθεί το συντομότερο δυνατό.

Οι drivers υποστηρίζουν λειτουργικό από Windows 7 και άνω και η εγκατάστασή τους είναι υπόθεση ολίγων λεπτών. Το επιπλέον Control Panel που δημιουργείται στην taskbar μεταφέρει τον έλεγχο της έντασης του ήχου και του μικροφώνου σε αυτό, ενώ η ενεργοποίηση του 7.1 Virtual Speaker προσαρμόζει τον surround ήχο στα ακουστικά με, ομολογουμένως, αρκετά καλά αποτελέσματα. Επίσης στο ίδιο menu μπορούμε να καθορίσουμε τα decibel κάθε εικονικού ηχείου ξεχωριστά, ανάλογα με το μέσο που παρακολουθούμε εκείνη τη στιγμή. Θα ήταν καλό να υπήρχε η δυνατότητα αποθήκευσης διαφορετικών templates για κάθε περίπτωση, δυστυχώς όμως κάτι τέτοιο δε φαίνεται να υπάρχει – στην παρούσα έκδοση των drivers τουλάχιστον.

Το headset δοκιμάστηκε τόσο σε μερικά παιχνίδια που υποστηρίζουν και εκμεταλλεύονται τον surround ήχο (όπως το Battlefield 1) όσο και σε 7.1 tests του Διαδικτύου και η ποιότητα του ήχου ήταν σε γενικές γραμμές ικανοποιητική. Ομολογουμένως, η Spartan Gear κατόρθωσε να εξομοιώσει αρκετά καλά τον πραγματικό 7.1 ήχο, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι τον υποκαθιστά πλήρως ή έστω να φθάνει τις ναυαρχίδες του είδους όπως η Razer και η HyperX. Αν αναλογιστούμε όμως το κόστος του συγκεκριμένου headset, η προσφορά της Spartan Gear είναι αξιοσημείωτη για όποιον μη-απαιτητικό gamer θα ήθελε να έχει 7.1 ήχο στον υπολογιστή του, χωρίς να καταξοδευτεί.

Το LED φωτάκι είναι πολύ όμορφο.

Συνοψίζοντας, οι νέες προτάσεις της Spartan Gear, χωρίς να συναρπάζουν με τις επιδόσεις τους και την ποιότητα κατασκευής, είναι αξιόλογες. Διατηρώντας το κόστος χαμηλά, τόσο το Myrmidon όσο και το Phoenix αποτελούν δύο ικανοποιητικές οικονομικές λύσεις για τους PC gamers.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Διάμετρος οδηγού: 50 χιλιοστά
Μέγιστη ισχύς τροφοδοσίας: 20 mW
Απόκριση συχνότητας: 20-2000 HZ
Ευαισθησία ηχείων: 117Db±3db
Ευαισθησία μικροφώνου: -38dB±2dB

 

Ευχαριστούμε θερμά την Enarxis Dynamic Media, τον επίσημο αντιπρόσωπο της Spartan Gear στην Ελλάδα, για την ευγενική προσφορά της. Όσοι ενδιαφέρεστε για το διαγωνισμό μας, διαβάστε παρακάτω.

 

Τα τεστάραμε, τα παρουσιάσαμε, ήρθε η στιγμή να σας τα δώσουμε κιόλας. Αν ενδιαφέρεστε να μπείτε στην κλήρωση μας για ένα (1) headset Spartan Gear Myrmidon και (1) headset Spartan Gear Phoenix, τότε αφήστε ένα σχόλιο κάτω από το άρθρο μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2019. Όλοι όσοι σχολιάσουν, θα συμμετάσχουν και στις δύο κληρώσεις που θα πραγματοποιηθούν, μία για το Myrmidon και μία για το Phoenix και οι νικητές θα ανακοινωθούν στο παρόν άρθρο.

Καλή επιτυχία!

Όροι συμμετοχής

– Συμμετοχές γίνονται αποδεκτές μέχρι τις 31/10/2019 23:59 και η κλήρωση αφορά αποκλειστικά του εγγεγραμμένους χρήστες της ιστοσελίδας Ragequit.gr.
– Η αποστολή των δώρων γίνεται μέσω courier με χρέωση παραλήπτη.
– Τα προσωπικά δεδομένα των νικητών διαγράφονται πλήρως αμέσως μετά την αποστολή των δώρων και δεν κοινοποιούνται σε τρίτους.

Γιώργος Δεμπεγιώτης

Συντάκτης-λάτρης των action, shooter, adventure, RPG’s και ενίοτε racing παιχνιδιών, προτιμά κυρίως το single-player gaming. Που και που ξεσπάει σε κανά multi, αλλά δεν το παρακάνει κιόλας.

18 Comments

 1. Μόνο εγώ αποφεύγω τα ακουστικά που τα δύο άκρα-ηχεία συνδέονται μεταξύ τους πάνω απ’ το κεφάλι;! Ξέρετε πώς φαίνεται εκείνο το σημείο των μαλλιών μετά από πολύωρο gaming;! Ως φοιτητής είχα ακουστικά με ένωση πίσω απ’ το κεφάλι, η οποία δεν ακουμπούσε τα μαλλιά (και σκέφτομαι να ξαναγοράσω).

  Σοβαρά, μη με συμπεριλάβετε στην κλήρωση, απλά ήθελα να το αναφέρω απορώντας!

 2. Καλημέρα σε όλους,

  Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε μέσω του random.org με τους αριθμούς 1 έως 16 να αντιστοιχούν στο σχόλιο/χρήστη που συμμετέχει στη κλήρωση για το Spartan Gear Myrmidon και στη συνέχεια οι αριθμοί 1 έως 15 για το Spartan Gear Phoenix, καθώς ο νικητής του Myrmidon δε συμπεριλαμβάνεται στη δεύτερη κλήρωση.

  Για το Spartan Gear Myrmidon, η κληρωτίδα έβγαλε τον αριθμό 9 ως νικητή, που αντιστοιχεί στο χρήστη με το nickname Bowmangr.

  Για το Spartan Gear Phoenix, η κληρωτίδα έβγαλε τον αριθμό 6 ως νικητή, που αντιστοιχεί στο χρήστη με το nickname Lore.

  Οι νικητές μπορούν να μου στείλουν τα προσωπικά τους στοιχεία μέσω pm (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, ταχυδρομικός κώδικας, τηλέφωνο επικοινωνίας) όπου θα τους αποσταλούν τα headsets με courier.

  Συγχαρητήρια!

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button
elEL