LATEST NEWS

Το “παιχνίδι” τέλος!

Το Βρετανικό play.com, κτήμα του Ιαπωνικού κολοσσού Rakuten και ένα από τα πιο δημοφιλή e-shops, που έγινε διάσημο για τη δωρεάν αποστολή των αγαθών του, σταματά τον ερχόμενο Μάρτιο τη διάθεση retail προϊόντων και μετατρέπεται σε ένα αποκλειστικά online marketplace κατάστημα (τύπου Amazon marketplace) που θα βασίζεται κυρίως στη Βρετανική αγορά.

Ο λόγος που συνέβη αυτό είναι η άρση της απαλλαγής του φόρου από τις Βρετανικές Αρχές, που ίσχυε μέχρι πρότινος για τις επιχειρήσεις που είχαν δηλώσει ως έδρα για τις αποθήκες τους το Jersey (όχι το New Jersey, αλλά ένα μικρό νησί που βρίσκεται στο κανάλι της Μάγχης), εκμεταλλευόμενες έτσι ένα “παραθυράκι” του νόμου προκειμένου να διαθέτουν τα προϊόντα τους φθηνότερα. Τι νομίζατε, ότι μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά;

Ετσι λοιπόν κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο για το λαοφιλές αυτό e-shop, ενώ καλό είναι από’ δω και στο εξής να τσεκάρετε τακτικά τις προσφορές του, γιατί προφανώς, μέχρι να ολοκληρωθεί η μετάβαση σε online marketplace υπηρεσία, θα γίνει μεγάλο “ξεκαθάρισμα” στις αποθήκες του.

Γιώργος Δεμπεγιώτης

Συντάκτης-λάτρης των action, shooter, adventure, RPG’s και ενίοτε racing παιχνιδιών, προτιμά κυρίως το single-player gaming. Που και που ξεσπάει σε κανά multi, αλλά δεν το παρακάνει κιόλας.

4 Comments

  1. Ναι, τυπικά διάφορα νησιά γύρω από τη Βρετανία είναι είναι ουσιαστικά “προτεκτοράτα” της και δεν της ανήκουν άμεσα. Και έτσι στο Jersey δεν απέδιδαν Vat (σαν το ΦΠΑ) οπότε και δεν το χρέωναν στον καταναλωτή.
    Πάντως το συγκεκριμένο κατάστημα, αν και είχε πιο τσιμπημένες τιμές στις νέες κυκλοφορίες (και μετά την εξαγορά από τη Hadouken), στα παλιότερα είχε χαμηλές τιμές.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL