LATEST NEWS

Η Atari U.S. καταθέτει αίτηση χρεοκοπίας

O οικονομικός κατήφορος στη βιομηχανία φαντάζει να μην έχει σταματημό. Μετά τις οικονομικές περιπέτειες των THQ, Wizarbox και Gas Powered Games, ήρθε η σειρά του Αμερικανικού branch της Atari να μπει στον “χορό” δηλώνοντας πτώχευση!

Σύμφωνα με άρθρο των Los Angeles Times, η ιστορική εταιρία πήρε την απόφαση να υπαχθεί στο άρθρο 11 του Πτωχευτικού Κώδικα των ΗΠΑ μετά την συνεχιζόμενη οικονομική κατρακύλα των τελευταίων ετών. Μόλις ολοκληρωθεί η μετάβαση σε καθεστώς πτώχευσης, θα σπάσουν ουσιαστικά οι δεσμοί με την μητρική εταιρία Atari SA (η πρώην Γαλλική Infogrames, που μετονομάστηκε το 2003 και αγόρασε όλα τα assets της Atari το 2008), και η “νέα” Atari θα επιδιώξει το κέρδος αναζητώντας ιδιώτη επενδυτή και εστιάζοντας στην κυκλοφορία αποκλειστικά mobile και digital περιεχομένου!

Ακόμα μια ιστορική εταιρία πτωχεύει, λοιπόν. Παραμένει ενδιαφέρον το πώς θα αντιδράσει η “μητέρα” Atari SA στις εξελίξεις…

Κώστας Καλλιανιώτης

Αρχαιολόγος, RPG Player, Καταναλωτής Προβατίνας.

10 Comments

  1. Η είδηση γεμίζει στενοχώρια, και ας επρόκειτο στην ουσία για ένα “φάντασμα” της Atari… Ελπίζω μόνο η μητρική Γαλλική εταιρεία να συνεχίσει την καλή δουλειά (τα τελευταία χρόνια βγάζει λίγα πράγματα αλλά καλά).

  2. Ε,τώρα εντάξει ρε παιδιά.Τι σκατά managers έχουν αυτές οι εταιρείες;Μία η THQ,μία η Atari.Και να πεις ότι δεν έχουν βγάλει καλούς τίτλους…

  3. H Αταρι είχαν στα χέρια τους για καιρό φλέβα χρυσού (DnD rigths) και αντί να την αξιοποιήσουν δίνοντας άδεια σε εταιρίες με όρεξη και ταλέντο να κυκλοφορήσουν παιχνίδια σχετικά, πάνε και βγάζουν το οικτρό Daggerdale…

  4. Οι μάνατζερ που έχουν είναι άσχετοι με την βιομηχανία αρκετά συχνά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πιάσουν τον παλμό της αγοράς και των gamers.

  5. Φίλε Adalon δεν θα τα βάψουμε μαύρα και να μη βγει κάτι… Με τα Wasteland 2, Eternity, Chaos Chronicles, Shadowrun Returns και Divinity: Original Sin θα είμαστε χορτάτοι για πολύ καιρό! 🙂

  6. Σίγουρα δεν θα κομήσω γλάυκα εις τας Αθήνας (ελπίζω να μην το δολοφόνησα :D), αλλά ΣΚΑΤΑ manager έχουν πολλές εταιρίες, και όχι μόνο του τομέα της Atari. Ο shitmanager (copyright pending :)) έχει βγάλει μια διοίκηση επιχειρήσεων, και νομίζει ότι περιορίζοντας με κάθε τρόπο το κόστος παραγωγής, και αυξάνοντας το διαφημιστικό budget, θα πουλήσει άμμο στους Άραβες και πάγο στους Εσκιμώους.

  7. Βασικά εννοούσα τους οικονομικούς managers.Και αν το μόνο που κάνουν είναι να περιορίζουν το κόστος και να κανονίζουν τα έξοδα διαφημίσεων μπορούν κάλλιστα να πάρουν ένα μαθητή λυκείου να τα κάνει.Μιλάμε για εταιρείες με σοβαρή πορεία και καλά παιχνίδια που έχουν εισπράξει χρήματα αρκετά.Τι στο καλό τα κάνουν;Τέλος πάντων,ότι και να πει κανείς χαμένο θα πάει,οπότε το σταματάω εδώ.Θα καταλήξουμε τελικά να έχουμε ΕΑ,Ubisoft,Square και τέλος.

Leave a Reply

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
Follow on Feedly

Close