EDITORIALSIt’s over 9000!

Τα PCs ζούν (για άλλη μια χρονιά)…

Τις στιγμές που γράφω τα παρακάτω ο server μας είναι down λόγω μικρού, τεχνικού προβλήματος και δε ξέρω καν αν θα προλάβω να τα ανεβάσω πριν την αλλαγή του χρόνου, ωστόσο δεν έχει και μεγάλη σημασία. Γιατί το νοήμά τους παραμένει ίδιο.

Λίγη ώρα πριν την αλλαγή του έτους, «θυμήθηκα» το Ragequit. Με την έννοια του ότι δυστυχώς δε συμμετέχω όσο θα ήθελα και θα έπρεπε, λόγω λοιπών online και offline υποχρεώσεων, αλλά πάντα θα του ρίξω μια κλεφτή ματιά, μιά στο τόσο, για να σιγουρευτώ πως είναι εκεί και πως βαδίζει στο δρόμο του. Γιατί χάρη (και) σε εσάς, έχουμε πετύχει το στόχο μας αυτό τον πρώτο χρόνο ζωής μας, έχουμε σταθεί στα πόδια μας και το κυριότερο, έχουμε εισπράξει την αγάπη και την εκτίμησή σας, αυτό το βλέπουμε από κάθε σχόλιο, κάθε post στο forum, από την παρουσία σας στο πρόσφατο τσιμπούσι που οργανώσαμε και η οποία μας τίμησε δεόντος.

2014-4

Και μαζί με το Ragequit, «θυμήθηκα» και το PC μου. Το PC που έχω παραμελήσει εδώ και καιρό, που ψιλοσέρνεται γιατί θέλει ένα format (και ένα SSD που γλυκοκοιτάζω αλλά δεν παίρνω απόφαση να πάρω), αλλά ποιός κάθεται να το κάνει…Γιατί οι υποχρεώσεις τρέχουν και έτσι το μπρίκι μου πρέπει να αντέξει όσο το δυνατόν περισσότερο, μέχρι να το λυπηθώ και να το συμμαζέψω. Γιατί ασχολούμαι περισσότερο με τα κάθε λογής smartphones, tablets και “gadgets και τόσο λίγο με το desktop και τα games (“games”…καλό κι αυτό) που όλοι οι «παλιοί» φθάσατε να με κράζετε (με αγάπη πάντα :P) για το «ξεπούλημά» μου.

Όχι. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ.

Δεν ξεχνώ πως ξεκίνησε η λατρεία, δε ξεχνώ τη λαχτάρα της αναβάθμισης, τη μυρωδιά του φρέσκου PCB μόλις βγαίνει από τη ζελατίνα (πως δεν πάθαμε τίποτα τόσα χρόνια με αυτά τα σνιφαρίσματα…ή μήπως πάθαμε?), τα overclocks, τη μάχη με τις ψύκτρες, τα jumpers, τα mods, τους ανεμιστήρες και τη σκόνη, την ταλαιπωρία για να βγεί εκείνο το 1 παραπάνω FPS. Ούτε θα τα ξεχάσω ποτέ, κι ας είναι πλέον για μένα περισσότερο ένα εργαλείο και λιγότερο ένα hobby, ένα μέσο ψυχαγωγίας.

2014-2

Και είς πείσμα όλων εκείνων που από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας (!) ήθελαν τα PCs “νεκρά”, “ξεπερασμένα” και σίγουροι πως θα τα αντικαθιστούσαν τα notebooks (κλαίω) και μετέπειτα τα tablets (οδύρομαι), έσπευδαν να τα ξεπουλήσουν, να τα χαρίσουν, να τα πετάξουν στα σκουπίδια. Και δε φαντάζεστε πόσο το απολάμβανα (ενδόμυχα) όταν κάποιος γνωστός με φώναζε γιατί «ρε Μήτσο είχα το laptop πάνω στο κρεβάτι και ξαφνικά μύρισε καμένο και έσβησε και δεν έχω desktop αυτός είναι ο κύριος υπολογιστής μου και σώσε με και από μένα ό,τι θες και και και»…Γιατί κάθε φορά επιβεβαιωνόταν πως ο κόσμος έκανε λάθος να ξεγράψει τα desktops τόσο εύκολα και να στραφεί αλλού. Ακόμα και σήμερα 10-15 χρόνια μετά, ακόμη βλέπουμε τις μάταιες προσπάθειες των κατασκευαστών σχεδόν να μας επιβάλλουν κάτι διαφορετικό (για ποιόν χτυπά η καμπάνα;), μόνο και μόνο για να βρουν μπροστά τους το βαθιά ριζωμένο τοίχος των PCs. In your face.

2014

Και ναι, φυσικά θεωρώ τα smartphones και τα tablets πολύ χρήσιμα και απαραίτητα στη σύγχρονη ζωή μας, και ναι, ξέρω ότι κάποια στιγμή στο (όχι μακρινό) μέλλον το concept ποντικιού και πληκτρολογίου θα πεθάνει ή έστω θα αλλάξει σημαντικά μορφή, ότι θα βασιζόμαστε στην ομιλία, στην αφή και στην κίνηση των ματιών και του σώματός μας για να δίνουμε εντολές, αλλά…όχι ακόμα. Τα desktops είναι εδώ, τα desktops ζουν και βασιλεύουν, οι κονσόλες και τα λοιπά mobiles απλώς είναι ένα εξ’ίσου σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας, αλλά όχι το μοναδικό. Το Ragequit είναι κομμάτι αυτής της κουλτούρας, αυτής της φιλοσοφίας, τρέφεται και την τρέφει. Και αυτό το λατρεύετε, όπως το λατρεύουμε κι εμείς.

Πάω για την αλλαγή, σιγά-σιγά…είθε το 2014 να ευτυχήσετε και να είστε υγιείς πάνω απ’όλα. Πάντα με συντροφιά το πιστό μας PC, που ώρες-ώρες το κοιτάω, με ένα tablet ακουμπισμένο πάνω του και το smartphone δίπλα του και το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι εκείνη η ταινία κινουμένων σχεδίων που όλως τυχαίως βγήκε τη χρονιά που γεννήθηκα…Γιατί στο τέλος, ο παλιός είναι πάντα, «αλλιώς»…

2014-3

 

Καλή χρονιά σε όλους!

14 Comments

  1. Καλή χρονιά, φίλε. Οτι επιθυμείς! Μας έλειψες, έκανες καλά και εγραψες μια αράδα.
    Το πάθος για το hardware δε φευγει. Καποια στιγμή θα βρεις χρονο-χρημα-οτιδηποτε και ξαφνικά θα χωθείς ξανά στο ΠιΣι ή σε κανα νεας γενιας iVtec ποιός ξέρει?:p

    Πολλές ευχές γιατη νέα χρονιά σε όλους!

  2. Καταρχάς χρόνια πολλά και εύχομαι ότι επιθυμείς. Πολύ ωραίο το άρθρο σου και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Πιστεύω πάντως πως ως συντάκτης και συνιδρυτής του Ragequit, θα μπορούσες να αφιερώσεις ένα ΣΚ στο φόρουμ και στη κοινότητα που έχει μαζευτεί. Περνάμε πολύ καλά και θεωρώ πως είμαστε από τις πιο ώριμες κοινότητες που υπάρχουν στο Ελληνικό διαδίκτυο. Χωρίς να ξέρω τις υποχρεώσεις σου και έχοντας μια σφαιρική άποψη, καταγράφω τις σκέψεις μου. Μπορεί να είμαι λάθος φυσικά. 🙂

  3. Kαλή χρονιά να έχουμε όλοι.
    Όπως είπε και ο Solaufein, καλά έκανες και έγραψες μια αράδα. Αυτό το real life είναι πολύ ασταθές και απρόβλεπτο στοιχείο, όλοι το ξέρουμε, πέφτουμε συχνά πυκνά θύμα του. Με το καλό να σε δούμε πιο δραστήριο εδώ ξανά, και κάθε επιτυχία σε ότι και να κάνεις.

  4. Το επετιακο αρθρο του Σκιαννη,επιτελους ηρθε μετα απο προσμονη αρκετων μηνων.Καποιος φουρνος θα γκρεμιστηκε.Οπως παντα η γραφη ειναι αριστη και οπως λεω σε τετοιες περιπτωσεις ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ ΤΟ PC ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΠΟΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Αντε και του χρονου το καινουργιο αρθρο.

  5. Είχα…είχα ΔΕΙ ΚΑΙ ‘ΓΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΡΤΟΥΝ!

    Μήτσο με συγκίνησες 🙂

    Καλή χρονιά να ‘χουμε, να βλέπουμε τη Μητέρα Πλατφόρμα να στεριώνει σε πείσμα κάθε ανόητου παιδιού που πιστεύει ότι τα 30FPS και η χαμηλή, κονσολάδικη ανάλυση θεωρείται αποδεκτή 🙂

  6. Καλή χρονιά καταρχάς!
    Πολύ όμορφο και εύστοχο το άρθρο!
    ΑΛΛΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟ ΕΙΧΑ ΔΕΙ!
    Πως λέγεται ρε παιδιά, είναι βασικά πρόδρομος του Τoy Story και πολύ αγαπημένο ταινιάκι! Πολύ γέλιο και όλα τα λεφτά το λαμπατέρ!!!

  7. Αυτοί που λένε οτι τα PC πέθαναν, ακόμα και οι κονσόλες, είναι άσχετοι, πουλημένοι σε καρχαρίες πολυεθνικές και θα πρέπει να πεταχτούν σε υπόγεια κελιά του παλατιού του βασιλιά της Τουράν
    υ.γ. αν και εχω δει την ταινία δεν θυμάμαι και πολλά αλλα συγκινήθηκα…

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button
elEL