LATEST NEWS

[UPDATED] Kickstarter θρίαμβος και για το Bloodstained: Ritual of the Night

Update: Tο παιχνίδι του Igarashi γράφει τη δική του ιστορία, αφού κατάφερε να σπάσει ακόμη και το φράγμα των -κρατηθείτε- $5.500.000 (!!!), όντας φυσικά το πιο επιτυχημένο video game του συγκεκριμένου θεσμού μέχρι σήμερα. Υπενθυμίζουμε ότι η κυκλοφορία του αναμένεται εντός του 2017.

Αρχική είδηση: Προ ολίγων ημερών γράφαμε για την εκπληκτική εκκίνηση της Kickstarter καμπάνιας του Yooka Laylee, που εξασφάλισε στο παιχνίδι το ποσό που ζητούσε από την πρώτη κιόλας ημέρα της, κάτι που οφείλεται στ’ ότι στον σχεδιασμό του παίρνουν μέρος πρώην στελέχη της Rare.

Μία πανομοιότυπη περίπτωση είναι κι αυτή του Bloodstained: Ritual of the Night, που αποτελεί πνευματικό παιδί του Koji Igarashi. Αν σε κάποιον το όνομα δε λέει τίποτα, μάλλον δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με την Castlevania σειρά. Πρόκειται για ένα 2.5D action platform game, με RPG και crafting στοιχεία, γνήσιο απόγονο του Castlevania.

Αν και το αρχικό ποσό που ζητούσαν οι δημιουργοί ήταν τα $500.000, είχαν βάλει ως stretch goal την πιθανή άφιξη του David Hayter για να δώσει τη φωνή του στον Gebel, τον κεντρικό χαρακτήρα της ιστορίας. Προϋπόθεση γι’ αυτό θα ήταν το ποσό που θα συγκεντρωθεί να ξεπεράσει τα $850.000.

Φαίνεται ότι ούτε οι ίδιοι οι developers μπορούσαν να φανταστούν την τεράστια επιτυχία που θα είχε το παιχνίδι τους στη χρηματοδότησή του, αφού με την καμπάνια του να έχει έναν ακόμη μήνα ζωής, έχει ήδη ξεπεράσει το $1.200.000! Περιττό να σας πούμε ότι χρηματοδοτήθηκε απ’ τις πρώτες κιόλας ώρες του στο Kickstarter…

manos426f

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

Related Articles

10 Comments

 1. Είναι, γιατί ξέρει πως θα τα πάρει. Ευτυχώς είδα Γιαπωνέζικη αισθητική και το project έπαψε να έχει το παραμικρό ενδιαφέρον για εμένα 🙂

 2. Μα είσαι κολλημένος όμως :p Δεν έχουν όλα τα γιαπωνέζικα παιχνίδια κοριτσάκια με μωβ μαλλιά και μεγάλα μάτια και πλοκαμοφόρα τέρατα. Δηλαδή το symphony of the night δε σου άρεσε; Το artstyle εννοώ.
  Γούστα είναι αυτά βέβαια, αλλά σαν κάτοχος ενός 3ds προσφάτως, άρχισα να καταλαβαίνω πόσο έχει αδικήσει την ιαπωνική σχολή videogames όλη αυτή η ταύτιση της με την extreme anime αισθητική. Υπάρχουν παιχνίδια που όντας παικτικά και αισθητικά απαλαγμένα από τις υπερβολές, μπορούν άνετα να ασκήσουν έλξη και στoυς anti-otaku γερομπαμπαλήδες σαν και εμένα.

 3. Δεν το έχω παίξει ακόμη το Symphony of the Night!

  Και ας πούμε το Evil Within Γιαπωνέζικο είναι, αλλά μια χαρά το ευχαριστήθηκα. Γενικά υπάρχει μια λεπτή αισθητική γραμμή που αν ένας τίτλος ξεπεράσει, δεν την παλεύω με τίποτε να ασχοληθώ μαζί του, καθαρά από κόλλημα κι ας είναι ένα φοβερό κατά τ’άλλα παιχνίδι. Δηλαδή θα πρέπει να αγωνιστώ για να καταπιώ τα μπλέ μαλλιά και τα γιγάντια μάτια και τα 14χρονα που όλοι θεωρούν “τραγικούς ήρωες”.

 4. Kαλά γερομποράτσο πες μου ότι δεν έπιασες ποτέ το SotN επειδή το θεωρείς σάπια τζαπανίλα ή κάτι τέτοιο. Πες το μου ρε αν τολμάς.

 5. Μιλάμε πάντα για το πρόσφατο 2D Καστλβάνια που βγήκε μεταξύ του καινούριου και του καινούριου δεύτερου έτσι; Δεν ξέρω, μπάκλογκ είναι, πάντα ήθελα να το παίξω, αλλά η μέση ηλικία και το κόμπο Πίλαρς/Γουίτσερ έχουν εξαφανίσει κάθε υπόνοια ελεύθερου χρόνου ή και ύπνου από το καλεντάρι μου πλέον.

 6. Aυτό που λες είναι το Mirror of Fate Μποράτσο, που ανήκει στην Lords of Shadow τριλογία. Καμία σχέση με το Symphony of the Night.
  Μιλάμε για το παιχνίδι που δημιούργησε ουσιαστικά τη σχολή των Metroidvania (μιλάω για τα κανονικά diabloειδή metroidvania και όχι τα ψευδοmetroidvania τύπου Guacamelee) και άλλαξε ριζικά το ύφος των Castlevania από το platform-side sccroller που είχαν μέχρι το Rondo of Blood (το 5ο της σειράς).

Leave a Reply

Back to top button
Follow on Feedly

Close
Close