LATEST NEWS

CliffyB: “Ταραχώδης περίοδος για το gaming”

Ο Cliff Bleszinski δεν εργάζεται πλέον στην Epic Games, αλλά γεμίζει το χρόνο του δίνοντας συνεντεύξεις και σχολιάζοντας τα δρώμενα στη βιομηχανία του gaming. Στην τελευταία του συνέντευξη στο site Gamesindustry.biz ο developer με το nickname CliffyB εξήγησε το λόγο για τον οποίο δεν έχει επανέλθει ακόμη στην ενεργό δράση, τονίζοντας οτι η τρέχουσα περίοδος δεν είναι η καλύτερη για την επιστροφή του. “Η βιομηχανία δεν έχει ζήσει τέτοιες αναταράξεις από την εποχή του ’80 και το videogame crash” ξεκαθάρισε ο CliffyB, καθιστώντας σαφές οτι η συνεχιζόμενη αστάθεια καθιστά επικίνδυνες όλες τις προβλέψεις για το μέλλον.

Σχολιάζοντας την πορεία των τριών console makers, ο Cliff σχολίασε: “Πιστεύω οτι στο μέλλον η Nintendo ενδέχεται να αναγκαστεί να φτιάχνει μόνο software. Πιστεύω οτι οι Sony και Microsoft θα δεχθούν μεγάλα πλήγματα. Ταυτόχρονα όμως, ο κόσμος λατρύει να παίζει games στο iPad. Τα PCs περνούν μια περίοδο υπέροχης αναγέννησης.” Για το υπόλοιπο της συνέντευξης, ακολουθήστε το link που δώσαμε παραπάνω. 

(εικόνα: Wikipedia)

Αλέξανδρος Γκέκας

Αφοσιωμένος PC gamer, ο Αλέξανδρος παίζει τα πάντα ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής, δείχνει όμως προτίμηση σε turn-based, strategy, RPGs και θεωρεί το UFO: Enemy Unknown ως το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών. Κατά τα άλλα, προσπαθεί να κρύψει τα χελωνίσια αντανακλαστικά του αποφεύγοντας το competitive multiplayer γιατί, λέει, "δεν του ταιριάζει" και αναζητά τρόπους ώστε να αναγνωριστεί η "Church of Gaben" ως επίσημη θρησκεία στη χώρα μας.

3 Comments

  1. Νομίζω οτι η εποχή που το PC με τα Windows πήγαιναν χέρι-χέρι τελειώνει. Μη σου φανεί παράξενο να δούμε desktop PCs που θα τρέχουν Android, ήδη η Google κινείται προς αυτή την κατεύθυνση με το Chrome OS.

    Επίσης, έχει σημασία να διαχωρίσουμε τα κοινά PCs γραφείου και casual χρήσης με τα gaming PCs. Μπορεί τα πρώτα να υποχωρούν έναντι των tablets, το PC gaming όμως μεγαλώνει σταθερά κάθε χρόνο.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL