LATEST NEWS

Τέλος η σειρά Dead Space;

Οι επιτελείς της Electronic Arts είχαν δημιουργήσει εντύπωση όταν ανέφεραν οτι το επόμενο παιχνίδι της σειράς Dead Space (προϊόν της Visceral Games) θα έπρεπε να πουλήσει πέντε εκατομμύρια αντίτυπα για να χαρακτηριστεί ως επιτυχία και να δικαιολογήσει επιπλέον επένδυση από πλευράς της εταιρίας. Μάλιστα η ανάγκη αυτή είχε προβληθεί ως η βασική αιτία για την απομάκρυνση του Dead Space 3 από το στοιχείο του survival horror και την ενσωμάτωση περισσότερων στοιχείων action. Λίγο καιρό μετά την επίσημη κυκλοφορία του Dead Space 3, πληροφορίες του site Videogamer θέλουν την ΕΑ να έχει πάρει ήδη την απόφασή της για το μέλλον της σειράς. Τα νέα δεν είναι καλά.

Το site μίλησε με ανώνυμη πηγή και έμαθε οτι το Dead Space 4, sequel που βρισκόταν ήδη στα σκαριά, έχει ακυρωθεί. Μάλιστα ένα σκέλος της Visceral Games, η Visceral Montreal έκλεισε στα πλαίσια “αναδιάρθρωσης” μετά την ακύρωση του παιχνιδιού. Το άρθρο περιέχει αρκετές ακόμα “ζουμερές” πληροφορίες σχετικά με προβλήματα κατά την ανάπτυξη του Dead Space 3 αλλά και την εντολή της ΕΑ για στροφή στο action έτσι ώστε το παιχνίδι να ομοιάσει στο Mass Effect. Αν όλα τα παραπάνω αληθεύουν, τότε οι περιπέτειες του Isaac Clarke στο Dead Space 3 θα είναι κατά πάσα πιθανότητα οι τελευταίες του.

Αλέξανδρος Γκέκας

Αφοσιωμένος PC gamer, ο Αλέξανδρος παίζει τα πάντα ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής, δείχνει όμως προτίμηση σε turn-based, strategy, RPGs και θεωρεί το UFO: Enemy Unknown ως το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών. Κατά τα άλλα, προσπαθεί να κρύψει τα χελωνίσια αντανακλαστικά του αποφεύγοντας το competitive multiplayer γιατί, λέει, "δεν του ταιριάζει" και αναζητά τρόπους ώστε να αναγνωριστεί η "Church of Gaben" ως επίσημη θρησκεία στη χώρα μας.

6 Comments

  1. Η ΕΑ δεν είναι ευχαριστημένη από τις πωλήσεις

    Ειλικρινά τώρα, περίμενε να κάνει καλές πωλήσεις όταν ο κόσμος το ήξερε ως horror και αυτό έκανε στροφή στο ανελέητο πιστολίδι και στις ορδές εχθρών? Ξυπνάνε ολοένα και περισσότεροι τελευταία. Δεν τους έφτανε το 1.5 εκ. από το πρώτο και τα περίπου διπλάσια από το δεύτερο…. Η απληστία τιμωρείται. Λάθος μήνυμα πήρες ΕΑ. Ο εκβιασμός δεν πρόκειται να λύσει τίποτα…
    Ξαναέπαιζα πρόσφατα το 2. Πόσο μεγαλειώδες είναι ρε γαμώτο όλο το chapter στο Ishimura (ίσως η καλύτερη στιγμή στο παιχνίδι)! Σιγά μη ξαναδούμε τέτοια σκηνικά…

  2. Aπο την μια στεναχωριέμαι που θα σταματήσει μια απο τις αγαπημένες μου σειρές αλλα απο την αλλη λεω καλύτερα γιατί ετσι οπως το πήγαινε θα άλλαζε εντελώς ταυτότητα και θα γινόταν DEAD EFFECT 4 : MODERN UNCHARTED WARFARE όπως είπε και ο Μποράτσο, το έχει συνήθεια η Evil Empire να καταστρέφει ταλαντούχα στούντιο…

  3. Η τακτική της ΕΑ τα τελευταία 3-4 χρόνια σχετικά με τα ip και τα franchises θυμίζει τους Κινέζους στρατηγούς στον πόλεμο της Κορέας. “Στείλε (games/φαντάρους) στον (πελάτη/εχθρό) κατά κύματα κι αν πιάσει ,έπιασε”. Χίλιες φορές το “it’s done when it’s done” της Blizzard.

  4. Αυτή η λογική να γίνονται τα games σούπα για να φέρουν κέρδη και μετά να κλαίνε την μοίρα τους που πάνε άπατα επειδή ο κόσμος απλά βαριέται, αναρωτιέσαι τι σκατά συμβαίνει στο μυαλό όποιου παίρνει τις αποφάσεις. Με αυτή την λογική, θα πέσει εντολή το Dead Space 4 να γίνει facebook game. Μicrotransactions υπάρχουν ήδη από το 3. Γάντι θα κάτσει.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL