LATEST NEWS

Ανακοινώθηκε το πρώτο expansion του Diablo 3…

Στη gamescom που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στην Κολωνία αποφάσισε η Blizzard να κάνει τα αποκαλυπτήρια του καινούργιου expansion του Diablo 3: Reaper of Souls, όπου θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε τον έκπτωτο άλλοτε Angel of Wisdom, Malthael. Η Blizzard υπόσχεται να διορθώσει πολλά από τα κακώς κείμενα που δέχτηκαν τη σφοδρή (και δίκαιη) κριτική για την τελευταία της κυκλοφορία του πιο πετυχημένης action-RPG σειράς από άποψη πωλήσεων στα PC. Οι βελτιώσεις που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής είναι οι παρακάτω:

 

Crusader Class

Η καινούργια κλάση του D3 είναι η εξέλιξη του Paladin, χρησιμοποιεί ασπίδες και flails (καινούργια κατηγορία όπλων και πιθανώς class exclusive), ενώ είναι περισσότερο mid-ranged class.

Καινούργιο Act και αύξηση του Level Cap στο 70

Με την έλευση του καινούργιου level cap όλες οι κλάσεις θα αποκτήσουν καινούργια skills και runes, ενώ το καινούργιο act θα έχει μία αρκετά γοτθική ατμόσφαιρα με νεκροταφεία κτλ., κάτι που έλειπε από το D3. Φυσικά δε λείπουν και καινούργια τέρατα έτοιμα για σφαγή.

Loot 2.0 & Mystic

Η μεγαλύτερη κριτική που δέχτηκε το D3 ήταν το σύστημα του loot, το οποίο ήταν κακοσχεδιασμένο με πολύ αδύναμα Legendary items. Παρά τα αρκετά μπαλώματα που δέχτηκε, το σύστημα εξακολουθούσε να είναι αδύναμο με τους παίκτες να στρέφονται στο Auction House ως κύρια πηγή βελτιώσεων του εξοπλισμού τους. Πλέον ο αλγόριθμος των loot drops αλλάζει ριζικά, φέρνοντας τροποποιήσεις ως προς την ποσότητα και την ποιότητα των αντικειμένων που πέφτουν. Παράλληλα εισάγεται καινούργια φόρμουλα η οποία δίνει αυξημένες πιθανότητες το αντικείμενο που πέφτει να έχει επωφελή στατιστικά για το χαρακτήρα που παίζουμε εκείνη τη στιγμή, κάτι που βρήκε πρώτα εφαρμογή στην επικείμενη κυκλοφορία του D3 στις κονσόλες. Τέλος ένας NPC που κόπηκε από την beta του παιχνιδιού, η Mystic, κάνει την επανεμφάνισή του, δίνοντας τη δυνατότητα αλλαγής κάποιου στατιστικού στα αντικείμενα και την επιλογή του transmogrify (όπως εμφανίστηκε στo World of Warcraft) δηλαδή την οπτική αλλαγή του αντικειμένου χωρίς να χάνει τα στατιστικά του.

Πλουσιότερο και πιο ενδιαφέρον endgame

Μεγάλη έλλειψη στο D3 ήταν το endgame το οποίο δεν έδινε στον παίκτη κανένα κίνητρο να εξακολουθεί να παίζει μετά το πέρας και της μεγαλύτερης δυσκολίας. Για να διορθώσουν αυτό το κακώς κείμενο εισάγουν τα Loot Runs, δηλαδή runs των 15-20 λεπτών σε πλήρως randomized περιβάλλον και με τυχαίο boss κλείνοντας το μάτι σε όσους είχαν πεθυμήσει το Baal runs στο Diablo 2. Τέλος υπάρχει ολοκληρωτικός επανασχεδιασμός του Paragon System στο οποίο γίνεται άρση του ορίου 100, εφαρμόζεται από κοινού για όλους τους χαρακτήρες ενός λογαριασμού και θα έχει και κάποια κατανομή πόντων.

 

Όλα αυτά είναι καλά στα χαρτιά, αλλά μένει να κριθούν εκ του αποτελέσματος, μιας και στις τελευταίες κυκλοφορίες της η Blizzard έχει κάνει σοβαρά στραβοπατήματα σε βασικά gameplay mechanics (Diablo 3) ή σεναριακή δομή (Starcraft II). Ευτυχώς κρατάει το επίπεδο των cinematics υψηλότατο όπως φαίνεται και παρακάτω. Enjoy

 

Northlander

Γέννημα-θρέμμα της Υπερβορείας, ο Παύλος έκανε καιρό να γνωρίσει την αλληλεπίδραση με την οθόνη. Τα πρώτα παιχνίδια που θυμάται να παίζει ήταν τα Gran Prix, Test Drive, Digger και Flight για DOS σε εποχές που οι περισσότεροι είχαν πλέον Windows... Αυτό δεν τον πτόησε και αγάπησε τη Μητέρα Πλατφόρμα από την πρώτη στιγμή. Θήτευσε και στην άγονη παραμεθόριο των κονσολών (πάντα σε σπίτια φίλων, ποτέ στο δικό του), αλλά το PC ήταν αυτό που τον κράτησε. Λάτρης των ποιοτικών τίτλων από όλα τα είδη, θεωρεί πώς η ιστορία και αυτό που θέλει να πει το παιχνίδι ως μέσο είναι το κυριότερο και όχι η ταμπέλα. Υπάρχουν πάντα οι εξαιρέσεις φυσικά...

5 Comments

  1. Πραγματικά περίμενα πολλά από το D3. Αντ’ αυτού, η απογοήτευση από το DRM αντικατέστησε όλες τις προσδοκίες μου. Δεν αγόρασα ούτε το SC 2 ακριβώς για τον ίδιο λόγο.
    Πάντα βρισκόταν μια δικαιολογία για να καλυφθεί κάποια ατασθαλία της Blizzard, αλλά αυτό το σύστημα δε χωνεύεται με τίποτα. Δεν πρόκειται να αγοράσω τίτλο με τόσυ χυδαίο περιορισμό. Όπως κάνω ακόμα με τα παιχνίδια της Ubisoft, που ακολουθούν την ίδια νοοτροπία.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elGreek