LATEST NEWS

Τι συμβαίνει με Gamespy, GLU Mobile και game servers διαφόρων παιχνιδιών;

Από φίλο αναγνώστη του site λάβαμε το παρακάτω mail:

“Δεν ξέρω αν το μάθατε, αλλά το Gamespy αγοράστηκε απο την GLU Mobile και κλείνουν χιλιαδες servers στα μουλωχτά (και καλά φταίνε οι developers και οι publishers). Εμένα μου την έσπασαν άσχημα, γιατι είχαμε κρατήσει το Gore-Ultimate Soldier ζωντανό για 10 χρόνια και τωρα μας το χαλάνε παράνομα, ενώ το συμβόλαιο του Gamespy με το Gore ήταν lifetime.”

Η υπόθεση βέβαια δεν αφορά μόνο στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά σε αρκετά ακόμη, όπως Neverwinter Nights, Microsoft Flight Simulator X, SWAT 4, Hidden and Dangerous 2, Sniper Elite και Star Wars: Battlefront.

Οι developers του Sniper Elite χαρακτηριστικά ανέφεραν οτι τα χέρια τους είναι δεμένα και δε μπορούν να κάνουν τίποτα επ’ αυτού. Φαίνεται λοιπόν ότι οι νέοι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων game servers δεν επιθυμούν τη συνέχιση της multiplayer δραστηριότητας στους παραπάνω τίτλους και διακόπτουν έτσι απότομα τη λειτουργία τους, αφήνοντας ξεκρέμαστους χιλιάδες παίκτες, οι οποίοι έχουν κατακλύσει με μηνύματα οργής τη σελίδα του Gamespy στο Facebook, αλλά απάντηση και εξηγήσεις δεν έχουν λάβει ακόμη.

Ποια είναι η δική σας γνώμη;

 

 

 

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

4 Comments

  1. Αν δεν έχουν δυνατότητα να κάνεις δικό σου server, ήταν θέμα χρόνου να γίνει. Κακώς μεν, αλλά αφού άντεξαν και τόσο, πάλι καλά. Χαρακτηριστικά θυμάμαι το GRID, που μια μέρα απλά αποφάσισαν να ρίξουν άκυρο στο multi, για να κάνουν χώρο για τα νέα games. 3-4 χρόνια ζωής ζήτημα να είχε κλείσει και το έπαιζε παραπάνω από αρκετός κόσμος.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL