LATEST NEWS

Η gaming διαταραχή αναγνωρίζεται επίσημα ως ασθένεια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναγνώρισε κι επισήμως πλέον την “Gaming Διαταραχή” ως ασθένεια. Σε απάντηση, εκπρόσωποι της βιομηχανίας από όλο τον κόσμο κάλεσαν αμέσως την ΠΟΥ να επανεξετάσει την απόφασή της λέγοντας ότι «δεν βασίστηκε σε επαρκώς αξιόπιστα στοιχεία».

Η από καιρό αναμενόμενη απόφαση συμφωνήθηκε από τα κράτη μέλη της ΠΟΥ στην 72η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας της Γενεύης στην Ελβετία. Ο ΠΟΥ δηλώνει ότι η κατάσταση, η οποία περιλαμβάνεται στην 11η αναθεώρηση της Διεθνούς Ταξινόμησης των Νοσημάτων (ICD-11), χαρακτηρίζεται από «επίμονη ή επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά που αφορά το gaming» που προκαλεί «σημαντική βλάβη στην προσωπική, οικογενειακή και κοινωνική ζωή» καθώς επίσης επιφέρει και προβλήματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τον ορισμό της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, η διαταραχή εκδηλώνεται με τρεις τρόπους: Εξασθενημένο έλεγχο σε σχέση με τα βίντεοπαιχνίδια, με ατομική προτεραιότητα στο παιχνίδι σε σχέση με άλλα ζωτικά και απαραίτητα ενδιαφέροντα και καθημερινές δραστηριότητες και συνέχιση της δραστηριότητας σχετιζόμενη με τα βιντεοπαιχνίδια παρά την εμφάνιση των αρνητικών συνεπειών.

Αναμένουμε επίσημες τοποθετήσεις από επίσημους φορείς υπερασπιζόμενους τα βιντεοπαιχνίδια, καθώς αναμένεται να ανοίξει ένας μεγάλος διάλογος. Σε κάθε περίπτωση, η απόλαυση του αγαπημένου μας χόμπι, θα πρέπει να γίνεται με υπεύθυνο τρόπο.

Team Ragequit

Semi Hardcore Gestalt Consciousness

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button
elEL