LATEST NEWS

Steam Greenlight… τέλος!

Η Valve αποκάλυψε πως το Steam Greenlight οδεύει προς το τέλος της λειτουργίας του. Από το 2013, ο Gabe Newell, είχε ήδη δηλώσει πως δεν είναι ευχαριστημένος με το project και πως θα έπρεπε να βρεθεί κάποιο νέο σύστημα για την είσοδο νέων παιχνιδιών στους καταλόγους της αγαπημένης μας πλατφόρμας.

Αυτή η αλλαγή έρχεται με το Steam Direct. Σύμφωνα με αυτό, η εταιρεία ανάπτυξης του εκάστοτε παιχνιδιού θα πρέπει να πληρώσει κάποιο τίμημα για να βρεθεί απευθείας στο Store. Χωρίς να έχει γίνει γνωστό το ακριβές ποσό, η Valve σκέφτεται ένα νούμερο ανάμεσα στα 100$ ως και τα 5.000$. Σύμφωνα με την εταιρεία, το ποσό αυτό θα επιστρέψει στον developer αφού πιάσει κάποιον στόχο στις πωλήσεις του παιχνιδιού του.

Αυτό βέβαια εγείρει κάποια ερωτήματα. Τι θα γίνει σε περίπτωση που το ποσό καταλήξει στα 5.000 δολάρια; Πως θα μπορέσει μια indie παραγωγή να κυκλοφορήσει στο steam; Ήδη πολλοί μιλάνε για crowdfunding projects αποκλειστικά και μόνο για να πληρωθεί αυτό το τίμημα. Στην αντίθετη περίπτωση όμως, αυτή του μικρότερου ποσού, ας πούμε των 100 δολάριων, με ποιο τρόπο θα αποφεύγονται κυκλοφορίες που απλά θα γεμίζουν τους καταλόγους χωρίς καμία απολύτως ουσία; Μένει πλέον να δούμε το σύστημα στο οποίο θα καταλήξει τελικά η Valve.

Νίκος Τσοκτουρίδης

Ο Νίκος, καπετάνιος στο επάγγελμα, δαμάζει τα κύματα παίζοντας games. Έχει ένα μεγάλο όνειρο: Να μεταδώσει στον Τσοκ Τζούνιορ την αγάπη του για το PC Gaming, τον ΠΑΟΚ και το Ragequit. Email: [email protected] - Steam | Facebook  

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL