LATEST NEWS

“Έφυγε” ο H.R Giger

Δεν είναι όλες οι ειδήσεις για καλό, με ευχάριστο περιεχόμενο. Όπως γνωστοποιήθηκε χθες, έφυγε από τη ζωή ο διάσημος Ελβετός καλλιτέχνης Hans Rudolf Giger. Πέρα από ζωγράφος, διέθετε και την ιδιότητα του γλύπτη, ενώ έφτιαχνε μέχρι και έπιπλα.

Άπαντα τα έργα του βασίζονταν στην οργιάζουσα φαντασία που διέθετε, με εμφανείς τις επιρροές από τον H.P Lovecraft. Ήταν εκείνος που σχεδίασε το alien στην ομώνυμη ταινίας του 1979 από τον Ridley Scott, ενώ στον τομέα των video games επιμελήθηκε τον σχεδιασμού του κόσμου των δύο “Dark Seed” τίτλων της Cyberdreams.

Αιτία θανάτου του μέχρι στιγμή αναφέρεται μία πτώση που είχε. Έφυγε σε ηλικία 74 ετών.

manos426f

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

11 Comments

 1. Δεν θα πώ πολλά, μονάχα πως ο τύπος ήταν ο μόνιμος εφιάλτης που δεν ήθελα να τελειώσει. Και λογικά εφιάλτης για κάθε γραφίστα. Και για κάθε έναν που κοίταζε τα έργα του. Μετά έμενε αποτύπωμα στην ψυχή.

 2. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν κατάλαβα από πού κατέβαιναν όλα αυτά τα περίεργα στο μυαλό του, αλλά σίγουρα άφησε το δικό του στίγμα στον τομέα της τέχνης.

  Τα δε Dark Seed 1 & 2 αποτελούν πραγματικά σπουδαίες δημιουργίες και κάποια στιγμή θα ήθελα να ξανασχοληθώ μαζί τους. Βέβαια αυτό προϋποθέτει να καταφέρω να ξαναβρώ το δεύτερο…

 3. Στο εικαστικό, σίγουρα… τώρα από gameplay, κατά την ταπεινή μου άποψη το Dark Seed 1 όχι απλά έχει ξεπεραστεί, αλλά ούτε καν όταν κυκλοφόρησε δεν ήταν και πολύ καλό. Ξαφνικοί θάνατοι, ασύνδετοι γρίφοι και το χειρότερο από όλα, ένα σωρό dead ends, με ένα μάλιστα να απαιτεί ουσιαστικά να αρχίσεις το παιχνίδι από την αρχή αν σου είχε ξεφύγει ένα αντικείμενο που ήταν απαραίτητο μόνο στον τερματισμό. Όλα αυτά το 1992, όταν ακόμα και η Sierra είχε ξεπεράσει αυτές τις παπαριές. Και είχαν και το θράσος να θάψουν τον Guybrush…

 4. Συμφωνώ για το Dark Seed 1, το είχαμε αγοράσει μαζί με ένα ξαδερφάκι μου όταν είχε πρωτοβγεί (με τη πρώτη δισκέτα να είναι χαλασμένη από bad sectors και να τρέχουμε στην αντιπροσωπεία μέχρι να δεήσει να μας δώσει καινούρια κόπια), πραγματικά ήταν σχεδόν unplayable με τα τόσα dead ends. Π.χ. Αν ξεχνούσες να κάνεις μια ενέργεια την στιγμή που έπρεπε, τότε μοναδική λύση ήταν το restart, ενώ αρκετές φορές έπρεπε να κάνεις κάποια πράγματα χωρίς να υπάρχουν τα ανάλογα hints (π.χ. η αναμμένη μηχανή στο αυτοκίνητο) με αποτέλεσμα…ναι το restart. Αν δεν ήταν ο Giger πίσω από το εικαστικό, το παιχνίδι θα πήγαινε άπατο.

  Τώρα, όσον αφορά το Dark Seed 2, δεν έχω τη παραμικρή ιδέα γι’ αυτό.

 5. Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ μαζί σας παιδιά στο θέμα των γρίφων και των dead ends στο Darkseed.

  Μάλιστα πάντοτε θεωρούσα κι εξακολουθώ να θεωρώ ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που να το τερμάτισε άνευ χρήσης walkthrough ή έστω παροχής hints από κάποιον φίλο….

 6. Στην πραγματικότητα οι ζωγραφιές του δεν ήταν παρά οι πραγματικοί του εφιάλτες.
  Είχε σοβαρό πρόβλημα με εφιάλτες και ο ψυχολόγος του, του πρότεινε να προσπαθήσει να τους σχεδιάσει στο χαρτί ώστε να τους “ξορκίσει”, κάνοντας τους πιο οικείους και λιγότερο τρομακτικούς.
  Η καλύτερη συμβουλή που έχει δώσει άνθρωπος ποτέ φαντάζομαι.
  Στην πορεία φυσικά σχεδίαζε και εμπειρικά.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elGreek