LATEST NEWS

Η σειρά Homeworld έχει νέο ιδιοκτήτη

H  χρεωκοπία της THQ οδήγησε στον πλειστηριασμό όλων των ιδιοκτησιακών της στοιχείων, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται αρκετές ιστορικές franchises. Μία από αυτές είναι το Homeworld, όνομα-συνώνυμο με τρία από τα καλύτερα space-RTS όλων των εποχών δια χειρός Relic. Για την ανεύρεση νέων κατόχων διεξήχθη δημοπρασία στην οποία πήραν μέρος αρκετές εταιρίες, αλλά τελικός νικητής αναδείχθηκε η Gearbox Software (Borderlands). Μάλιστα πριν από την αποκάλυψη του νικητή είχε γίνει γνωστό οτι στη δημοπρασία συμμετείχαν η Stardock και η Paradox, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Ο Randy Pitchford, επικεφαλής της Gearbox, δήλωσε οτι πρώτη προτεραιότητα της εταιρίας του είναι η αναστήλωση και κυκλοφορία των κλασικών παιχνιδιών (Homeworld 1, Homeworld: Cataclysm και Homeworld 2) στις σύγχρονες πλατφόρμες ψηφιακής διανομής για PC games, χωρίς όμως να αναφέρει τίποτε για πιθανό sequel. Αν μη τι άλλο η επιλογή της Gearbox μοιάζει παράξενη, καθώς το studio δεν έχει παρελθόν στην ανάπτυξη RTS όπως οι άλλες δύο εταιρίες που μειοψήφησαν.

Αλέξανδρος Γκέκας

Αφοσιωμένος PC gamer, ο Αλέξανδρος παίζει τα πάντα ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής, δείχνει όμως προτίμηση σε turn-based, strategy, RPGs και θεωρεί το UFO: Enemy Unknown ως το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών. Κατά τα άλλα, προσπαθεί να κρύψει τα χελωνίσια αντανακλαστικά του αποφεύγοντας το competitive multiplayer γιατί, λέει, "δεν του ταιριάζει" και αναζητά τρόπους ώστε να αναγνωριστεί η "Church of Gaben" ως επίσημη θρησκεία στη χώρα μας.

7 Comments

  1. Τα πρώτα σημάδια φαίνονται καλά: “προτεραιότητα της εταιρίας του είναι η αναστήλωση και κυκλοφορία των κλασικών παιχνιδιών (Homeworld 1, Homeworld: Cataclysm και Homeworld 2) στις σύγχρονες πλατφόρμες ψηφιακής διανομής” … Σε περίπτωση sequel ελπίζω να μη μας απογοητεύσει η Gearbox (αν και σαν εταιρία έχει δείξει πολύ καλά σημάδια) καθώς και ο πήχης είναι πολύ ψηλά. Ακόμα θυμάμαι την φοβερή σκηνή που πρωτοέρχεσαι σε επαφή με το the beast στο Homeworld Cataclysm.

  2. Αναρωτιέμαι αν όντως η Gearbox σκοπεύει να αναπτύξει κάποιο sequel. Νομίζω πως είναι απίθανο να το αναλάβει η ίδια η εταιρία (αφού είναι απασχολημένη με τη σειρά Borderlands) οπότε έχουμε δύο ρεαλιστικά ενδεχόμενα. Είτε θα δώσει την άδεια ανάπτυξης σε τρίτη εταιρία, είτε απλώς αγόρασε τα δικαιώματα του homeworld γιατί πιστεύει οτι θα βγάλει κέρδος από τις πωλήσεις των παλιών games.

  3. Να πω την αλήθεια, με όλα αυτά τα ελεεινά sequel που έχουμε δει τόσο καιρό από διάφορα franchises θα προτιμούσα απλά μία “αναγέννηση” των παλιών Homeworld μόνο και ας μην υπάρξει επόμενο, ή Θεός φυλάξει, αυτό που αναφέρει ο Sephir……………FPS…………Homeworld……μπρρρρρρ!

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL