LATEST NEWS

Σοβαρά προβλήματα στην id Software

Είτε σας άρεσε το RAGE είτε όχι, το βέβαιο είναι οτι το πρόσφατο παιχνίδι της id Software δεν κατάφερε να δημιουργήσει τον ίδιο “θόρυβο” με τα Doom και Quake, ενώ απέτυχε και σε επίπεδο πωλήσεων. Σύμφωνα με πηγές του site Kotaku, η εμπορική αποτυχία του RAGE ώθησε τις Bethesda (publisher των τίτλων της id) και Zenimax (ιδιοκτήτρια και των δύο) στην ακύρωση του RAGE 2 και στη μείωση των DLC που είχαν ήδη προγραμματιστεί για κυκλοφορία. Τα προβλήματα της id δεν τελειώνουν όμως εδώ: στο ίδιο κείμενο αναφέρεται οτι η ανάπτυξη του Doom 4 ακυρώθηκε και επανεκκινήθηκε, καθώς τόσο η Bethesda όσο και η Zenimax δεν έμειναν καθόλου ικανοποιημένες με το προϊόν. Το αποτέλεσμα είναι οτι σήμερα, μετά από πέντε χρόνια ενεργού development, το Doom 4 βρίσκεται ακόμα πολύ πίσω και η κυκλοφορία του μεταφέρεται για (πολύ) αργότερα.

Όπως ήταν φυσικό, οι εξελίξεις έπληξαν το κύρος της id και προβλημάτισαν έντονα τη Zenimax, η οποία σύμφωνα με φήμες έθεσε τελεσίγραφο στην εταιρία: είτε σουλουπώνεται είτε διαλύεται. Φαίνεται λοιπόν πως το Doom 4 θα αποτελέσει σταθμό για την ιστορία της id. Θετικό ή αρνητικό όμως; Αυτή τη στιγμή, κανείς δεν ξέρει.

Αλέξανδρος Γκέκας

Αφοσιωμένος PC gamer, ο Αλέξανδρος παίζει τα πάντα ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής, δείχνει όμως προτίμηση σε turn-based, strategy, RPGs και θεωρεί το UFO: Enemy Unknown ως το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών. Κατά τα άλλα, προσπαθεί να κρύψει τα χελωνίσια αντανακλαστικά του αποφεύγοντας το competitive multiplayer γιατί, λέει, "δεν του ταιριάζει" και αναζητά τρόπους ώστε να αναγνωριστεί η "Church of Gaben" ως επίσημη θρησκεία στη χώρα μας.

5 Comments

  1. Η id το παράκανε με την καθυστέρηση του RAGE και ήταν εμφανές ότι το τελικό προϊόν ήταν πετσοκομμένο, εξ’ ου και οι χαμηλές πωλήσεις και μέτριες κριτικές που απέσπασε. Οσο “όνομα” και αν είσαι, κάποια στιγμή θα πρέπει να τηρείς ορισμένα χρονοδιαγράμματα, αν θέλεις να συνεχίσεις να σε χρηματοδοτούν…

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL