LATEST NEWS

Η Microsoft εκτιμά τον Windows gamer

Η Microsoft φαίνεται πως έχει επιλέξει σαφείς ρόλους για τα διάφορα προϊόντα της καθώς κινείται προς το μέλλον του computing. Η πρόσφατη αποκάλυψη του Xbox One κατέδειξε πως η νέα κονσόλα προορίζεται για το κέντρο ενό ενιαίου σύμπαντος οικιακής ψυχαγωγίας που ονειρεύεται η Microsoft. Τι γίνεται όμως με το PC gaming; Ποια είναι τα πλάνα της εταιρίας για τον παραδοσιακό desktop gamer και τι θα πρέπει να περιμένουν οι χρήστες των Windows από άποψη νέων games;

Όπως φαίνεται, όχι πολλά. Σε συνέντευξή του στο site Shacknews, ο General Manager της Microsoft σε θέματα gaming ερωτήθηκε σχετικά με το θέμα και έδωσε την εξής απογοητευτική απάντηση: “Όταν σκέπτομαι για πιο συνδεδεμένες εμπειρίες για όλες τις platforms μας, αναφέρομαι σε πράγματα που θα εμφανιστούν στην οικογένεια συσκευών που υποστηρίζουν το Xbox Live, όπως το Windows Phone και τα Windows 8“, συμπληρώνοντας αμέσως μετά “και όχι σε κάτι που θα ήταν ένα πιο παραδοσιακό desktop PC game”. Η έλλειψη ενδιαφέροντος της Microsoft καταδεικνύει για άλλη μια φορά τη ανάγκη για άμεση απαγκίστρωση του PC gaming από τα Windows, έτσι ώστε η πλατφόρμα να απαλλαχθεί οριστικά από τον έλεγχο μιας εταιρίας που φανερά πλέον έχει άλλα σχέδια.

Αλέξανδρος Γκέκας

Αφοσιωμένος PC gamer, ο Αλέξανδρος παίζει τα πάντα ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής, δείχνει όμως προτίμηση σε turn-based, strategy, RPGs και θεωρεί το UFO: Enemy Unknown ως το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών. Κατά τα άλλα, προσπαθεί να κρύψει τα χελωνίσια αντανακλαστικά του αποφεύγοντας το competitive multiplayer γιατί, λέει, "δεν του ταιριάζει" και αναζητά τρόπους ώστε να αναγνωριστεί η "Church of Gaben" ως επίσημη θρησκεία στη χώρα μας.

7 Comments

  1. Θέλω η microsoft να καταστραφεί απο το linux. Όταν γίνει αυτό πάρτι με δωρεάν ουίσκι για όλους!! :-p . Από τα έγκατα της ψυχής μου εύχομαι η microsoft να καταστραφεί…. Είναι μία καθαρά console-friendly εταιρεία και της αξίζει τελετουργικό κάψιμο επειδή άφησε την αγνή desktop θρησκεία!!!

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL