LATEST NEWS

O Garrett αλλάζει εμφάνιση στο Thief 4

Το αμερικανικό περιοδικό Game Informer παρουσιάζει στο site του μια συνέντευξη με developers του επερχόμενου Thief 4. Στο παραπάνω link θα βρείτε μια εικόνα με τη νέα εμφάνιση του Garrett καθώς και ένα video στο οποίο δύο μέλη της Eidos Montreal εξηγούν τους λόγους για τους οποίους προχώρησαν σε αυτή την αλλαγή. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Nicolas Cantin λοιπόν, ο παλιός Garrett κρίθηκε υπερβολικά gothic για τα γούστα του σύγχρονου κοινού το οποίο θέλει να προσελκύσει η εταιρία. Κρίνοντας ωστόσο από τη screenshot που δημοσιεύει το Game Informer, δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε πώς ο νέος Garrett μπορεί να θεωρείται λιγότερο gothic από τον παλιό. Ίσως πιο ανησυχητική είναι η αναφορά των developers σε πιο “action” χαρακτήρα, γεγονός που αν μη τι άλλο προβληματίζει όταν μιλάμε για τη σειρά-σημαιοφόρο των stealth games.

Related Articles

4 Comments

 1. “We wanted to bring in more for the modern audience of today’s console market.”

  Hate hate hate hate.
  Καλά κύριοι, προβλέπω να ξαναεγκαθιστώ deadly shadows και metal age.

  Ακούς εκεί.. ήμαρτον ρε παιδιά.. τι είναι αυτές οι κονσόλες; κότες με χρυσά αυγά; Και δηλαδή όσοι παίζουν σε κονσόλα το μόνο που γουστάρουν είναι χαζό-action παιχνίδια;
  Ε τουλάχιστον να μη το ονομάσουν Thief..

 2. Φωτιά να τους κάψει. Το “νέο” κοινό που θέλουν να προσελκύσουν δεν έχει μυρωδιά ούτε από το Deadly Shadows…
  Ξεχνάνε ότι οι 30άρηδες (σήμερα) pc gamers τους ανέδειξαν, όχι ο κονσολάς που παίζει πίου-πίου στο μπρίκι του.

 3. Το μόνο που με κάνει να αισιοδοξώ είναι πως κάτι τέτοιες αρλούμπες λέγανε και πριν το Human Revolution και μετά τους βγήκε παιχνιδάρα. Ή που το κάνουν επίτηδες και εν γνώση τους ή που πρέπει να προσλάβουν καινούριο PR. Σενάριο #3 φυσικά, να είναι όντως έτσι και το παιχνίδι να είναι στυγνός βιασμός της σειράς που όλοι αγαπήσαμε.

 4. Τα έχω πει και στο forum πιο αναλυτικά, αλλά ας υπάρχει κι εδώ η γνώμη μου.

  Αν και έχουν κερδίσει κατ’ ελάχιστο το benefit of the doubt μετά το Human Revolution, το Deus Ex “σήκωνε” από τη φύση του σούπερ τυπάδες που εκτός από stealth, μπορούσαν να κουβαλάν και 3 μπαζούκα, να πηδάν πάνω από κτήρια και να γκρεμίζουν τοίχους με το ένα χέρι, ενώ με το άλλο στρίβουν τσιγάρο.

  To Thief δε χωράει τέτοια πράγματα, ο Garrett ήταν πάντα ικανότατος thief αλλά εξαιρετικά ευάλωτος έτσι και τον εντόπιζε έστω κι ένας φρουρός, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Thief εμπειρίας. Δεν είναι τόσο το “new console crowd” που κάνει να ανησυχώ (αυτό έλειπε, να πουν οι PRάδες πριν το release στους dudebro που γουστάρουν CoD, “dude, αυτό το γυαλιστερό κουτάκι δεν είναι για σένα, we don’t want your money, bro”), όσο όταν ακούω “the new Garrett can do acrobatics and run on walls, and we need a new look for that”. Μάλιστα, run on walls. Μεγάλε, το γαμήσατε που το γαμήσατε, γιατί δεν τον βάζεται να μπορεί να κάνει και rewind το χρόνο έτσι και γίνει καμιά στραβή, να τελειώνουμε.

Leave a Reply

Check Also
Close
Back to top button
Follow on Feedly

Close