LATEST NEWS
Trending

Καταιγισμός πληροφοριών για το Resident Evil: Village

Εχθές το βράδυ η Capcom μέσω του Resident Evil Showcase livestream, αποκάλυψε πολλές και σημαντικές λεπτομέρειες για το πολυαναμένομενο Resident Evil: Village, το 8ο μέρος της θρυλικής σειράς τρόμου.

Συνοπτικά οι πληροφορίες ως έχουν, από το δελτίου τύπου που λάβαμε από την αντιπρόσωπο της εταιρίας στην Ελλάδα, CD Media:

Το Resident Evil Village συνεχίζει την ιστορία του Ethan Winters, που ξεκίνησε στο Resident Evil™ 7 Biohazard. Το πιο πρόσφατο μέρος της σειράς συνδυάζει αγωνιώδη δράση με το gameplay τρόμου κι επιβίωσης που έχει γίνει σήμα κατατεθέν της σειράς. Στη σημερινή πρώτη εκτεταμένη ματιά στο gameplay, η ομάδα ανάπτυξης αποκάλυψε αρκετές νέες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων χαρακτηριστικών που προέρχονται από τα αγαπημένα στοιχεία των φίλων της σειράς από τα προηγούμενα παιχνίδια. Ο Ethan θα είναι πλέον σε θέση να αγοράζει και να πωλεί αντικείμενα, να αγοράζει συνταγές για crafting και να τροποποιεί το οπλοστάσιο του μέσω ενός έμπορου που ονομάζεται “The Duke”. Χρησιμοποιώντας υλικά που συλλέγει καθ ‘όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, θα είναι σε θέση να κατασκευάσει πολύτιμα αναλώσιμα που χρειάζονται για να επιβιώσει από τους κινδύνους που θα συναντήσει. Η χρήση αυτών των προμηθειών συνεισφέρει στην τακτική προσέγγιση, με ένα αναθεωρημένο σύστημα inventory που βασίζεται σε μια οικεία προς τους οπαδούς της σειράς διαχείριση αντικειμένων.

Το ποικίλο καστ των εχθρών που εμφανίζεται στη σημερινή παρουσίαση αποκαλύπτει μόνο μερικά από τα πλάσματα του Resident Evil Village. Ο Ethan θα αντιμετωπίσει πολλές απειλές, όπως πλάσματα που κινούνται γρήγορα και τον παρακολουθούν αδιάκοπα καθώς και τις μυστηριώδεις κόρες της Lady Dimitrescu που μπορούν να μεταμορφωθούν σε σμήνη από έντομα. Οι αντίπαλοι που θα βρούμε απέναντι μας στο παιχνίδι θα έχουν τους δικούς τους, ξεχωριστούς τρόπους επίθεσης, οπότε οι παίκτες θα πρέπει να προσαρμόσουν την τακτική τους, παίρνοντας γρήγορες αποφάσεις για το πότε να επιτεθούν, να αμυνθούν ή να τραπούν σε φυγή για να επιβιώσουν. Επιπλέον , ο πρωταγωνιστής έχει μια νέα κίνηση στο ρεπερτόριο του (κλωτσιά) για να κρατά απόσταση από τους εχθρούς και να κερδίζει χρόνο ώστε να αποφασίζει το πως θα δράσει ανά περίπτωση.

Για τον εορτασμό της 25ης επετείου του franchise η οποία ξεκινά τον Μάρτιο του 2021, η Capcom ανακοίνωσε ότι το Resident Evil Village θα παρέχει δωρεάν πρόσβαση στο Resident Evil Re: Verse. Αυτό το multiplayer παιχνίδι διαθέτει γραφικά σε στυλ κόμικ και θέτει δημοφιλείς χαρακτήρες της σειράς αντιμέτωπους, σε deathmatch μάχες τεσσάρων έως έξι παικτών σε αναγνωρίσιμες τοποθεσίες από το σύμπαν των παιχνιδιών. Οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν από ένα ρόστερ αγαπημένων χαρακτήρων, ο καθένας από τους οποίους διαθέτει ένα μοναδικό σετ δεξιοτήτων. Όταν οι παίκτες ηττηθούν, ο χαρακτήρας τους επανατοποθετείται στο πεδίο της μάχης ως Bioweapon, με στόχο να εκδικηθούν τους αντιπάλους τους.

Οι προπαραγγελίες για το Resident Evil Village ξεκινούν σήμερα, με επιλογές για ψηφιακές και φυσικές εκδόσεις, μια ψηφιακή Deluxe Edition και μια retail Συλλεκτική Έκδοση. Η ψηφιακή Deluxe Έκδοση περιλαμβάνει το βασικό παιχνίδι και το”Trauma Pack”, το οποίο αποτελείται από πρόσθετο περιεχόμενο εντός του παιχνιδιού, όπως ένα όπλο Samurai Edge, ένα φίλτρο οθόνης επηρεασμένο από found footage ταινίες και save points με τη μορφή μαγνητοφώνου, καθώς και άμεση πρόσβαση σε ένα ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο δυσκολίας. Η φυσική Συλλεκτική Έκδοση περιλαμβάνει το ψηφιακό περιεχόμενο της Deluxe Edition καθώς και ένα εντυπωσιακό αγαλματίδιο του Chris Redfield, μια θήκη SteelBook, ένα βιβλίο και μια αφίσα με art από το παιχνίδι κι ένα πάνινο χάρτη που απεικονίζει το χωριό που διαδραματίζεται ο τίτλος.

Το Resident Evil: Village θα κυκλοφορήσει στις 7 Μαΐου, ενώ το “Maiden” Demo είναι ήδη διαθέσιμο στους κατόχους PS5.

Παναγιώτης Μητράκης

Τέκνο των 80's, ξεκίνησε τη gaming πορεία του με coin-ops και το κλασικό Game Boy. Συνέχισε με διάφορες άλλες πλατφόρμες κατά τα 90's (ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του κατέχει το SNES) και ήρθε σε επαφή με το PC gaming το 1998, με παιχνίδια σταθμούς όπως Half-Life, Baldur's Gate και System Shock 2. Δε λέει όχι σε (σχεδόν) κανένα είδος αλλά δείχνει μια προτίμηση σε RPG και survival horror και προσπαθεί να μυήσει κι άλλους στη θρησκεία των Silent Hill, των S.T.A.L.K.E.R. και των δημιουργιών της Looking Glass και της Obsidian.

One Comment

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elGreek