LATEST NEWS

Αποκαλύφθηκαν τα specs του “Steambox”

Η Valve ανακοίνωσε -όπως είχε υποσχεθεί- τα ακριβή specifications των 300 πρώτων prototype Steam Machines που θα αποστείλει στους τυχερούς χρήστες μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης υποψηφιοτήτων στις 25 Οκτωβρίου. Τα μηχανήματα αυτά θα έχουν hardware ποικίλης ισχύος, με το χαμηλότερο να διαθέτει επεξεργαστή Core i3 και κάρτα γραφικών Nvidia GTX660, ενώ το πιο ισχυρό θα έρχεται με τον κορυφαίο επεξεργαστή Intel Core i7-4770 και την πανάκριβη κάρτα γραφικών Nvidia GTX TITAN. Φανταστείτε χαρές που θα κάνουν οι συμμετέχοντες στους οποίους θα κάτσει αυτό το κτήνος! Όσο για τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, είναι κοινά για όλα τα prototypes και περιλαμβάνουν 16GB RAM (+3GBVRAM), σκληρό δίσκο τεχνολογίας Hybrid και χωρητικότητας 1TB, καθώς και τροφοδοτικό ισχύος 450W. Αναλυτικά τα specs όπως αναγράφονται στην ανακοίνωση της Valve:

The 300 prototype units will ship with the following components:
GPU: some units with NVidia Titan, some GTX780, some GTX760, and some GTX660
CPU: some boxes with Intel i7-4770, some i5-4570, and some i3
RAM: 16GB DDR3-1600 (CPU), 3GB GDDR5 (GPU)
Storage: 1TB/8GB Hybrid SSHD
Power Supply: Internal 450w 80Plus Gold
Dimensions: approx. 12 x 12.4 x 2.9 in high

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τόσο οι διαστάσεις του κουτιού (το οποίο είναι μικρότερο από το επερχόμενο Xbox One) όσο και η αναφορά της Valve σε κάποια μέθοδο που αναπτύσσει ώστε να “βοηθήσει τους πελάτες να κατανοήσουν τις διαφορές μεταξύ των μηχανημάτων, τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του hardware και τις αποφάσεις για αναβάθμιση”. Πιθανώς λοιπόν να δούμε κάποιο σύστημα αξιολόγησης ή βαθμολόγησης του hardware μέσω του Steam client.

Αλέξανδρος Γκέκας

Αφοσιωμένος PC gamer, ο Αλέξανδρος παίζει τα πάντα ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής, δείχνει όμως προτίμηση σε turn-based, strategy, RPGs και θεωρεί το UFO: Enemy Unknown ως το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών. Κατά τα άλλα, προσπαθεί να κρύψει τα χελωνίσια αντανακλαστικά του αποφεύγοντας το competitive multiplayer γιατί, λέει, "δεν του ταιριάζει" και αναζητά τρόπους ώστε να αναγνωριστεί η "Church of Gaben" ως επίσημη θρησκεία στη χώρα μας.

11 Comments

  1. Καλά έτσι και μου κάτσει το μοντέλο με τάιταν και άι 7 αλλάζω ταυτότητα μέιλ και διεύθυνση και μετακομίζω ζιμπάμπουε :p (θα ‘χει και καλύτερο ιντερνετ από εδώ, δεν παίζει!)

    Άσχετο… titan και i7 με το 450W πως θα λετουργούν;!

  2. Αυτά είναι τα “Δοκιμαστήρια” και φυσικά η nVidia το έχει πάρει ζεστά εδώ. Λογικά θα υπάρξουν και επιλογές με AMD επεξεργαστές. ελπίζω και με κάρτες γιατί αυτό θα σημαίνει πως η κόκκινη ομάδα βλέπει επιτέλους σοβαρά τα linux/openGL.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL