LATEST NEWS

Kickstarter από το δημιουργό των Police Quest

Οι παλαιότεροι από εσάς ίσως θυμάστε τον Jim Walls, τον πρώην αστυνομικό και ιθύνοντα νου πίσω από τα τρία πρώτα (και καλύτερα) Police Quest της Sierra. Ο Jim, μετά την αποχώρησή του από τη Sierra και το πολύ μέτριο Blue Force που ακολούθησε, δεν ασχολήθηκε φανατικά με το χώρο του gaming, με τα ίχνη του να σταματούν σε μερικές “εμφανίσεις” σε κανά δυο τίτλους πριν από καμιά δεκαετία, και γενικά όλα έδειχναν ότι είχε αποσυρθεί οριστικά από το χώρο.

Ομως η ντόρος με το Kickstarter τράβηξε τη προσοχή και του κυριού Walls, ο οποίος αποφάσισε να ζητήσει τη συνδρομή του κοινού προκειμένου να κυκλοφορήσει ένα ακόμα (τι άλλο;) αστυνομικό παιχνίδι ονόματι Precinct. Παραδόξως, το Precinct δεν θα είναι ένα τυπικό point ‘n’ click adventure, όπως ίσως θα περιμένατε, αλλά ένα πρώτου προσώπου action/adventure, όπου καλείστε να εξιχνιάσετε εγκλήματα και να τσακώσετε εγκληματίες, ενεργώντας όπως ένας αληθινός αστυνομικός.

Το παιχνίδι ζητά 500.000$ για να χρηματοδοτηθεί, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι για να αποκτήσετε πρόσβαση σε κάποιο αντίτυπο του παιχνιδιού θα πρέπει να συνεισφέρετε από 30$ και πάνω. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σχετική σελίδα στο Kickstarter.

Γιώργος Δεμπεγιώτης

Συντάκτης-λάτρης των action, shooter, adventure, RPG’s και ενίοτε racing παιχνιδιών, προτιμά κυρίως το single-player gaming. Που και που ξεσπάει σε κανά multi, αλλά δεν το παρακάνει κιόλας.

3 Comments

  1. O Walls ήταν αστυνομικός που το απωθημένο του ήταν να γίνει detective-δεν έγινε ποτέ και έζησε το όνειρό του μέσα από τους χαρακτήρες που δημιούργησε (έκανε και το Codename:Iceman). Tα πρώτα 2 Police Quest και το C:I τα έπαιξα σε PC/XT, το τρίτο πολύ αργότερα σε Pentium 233MMX. Όλα μα όλα τους ήταν υπερβολικά τυπολατρικά games. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να σταθεί ένα Police Quest σήμερα,ειδικά με τον Walls σχεδιαστή, ο τύπος δεν έχει το χάρισμα του Lowe.

  2. Α γεια σου ρε Μπίλ! Στην εποχή τους είχαν ένα ειδικό ενδιαφέρον, καθώς ήταν η πρώτη φορά που γινόταν απόπειρα για ένα “σοβαρό” γκέημ, το οποίο ας πούμε εξομοίωνε τη γραφειοκρατική κόλαση της μπατσοχαρτούρας κι έριχνε μέσα και αρκετό από το παραδοσιακό χιούμρ της Σιέρα.

    Στον μετά-LA Noire κόσμο φυσικά, θα πρέπει να παρουσιάσει κάτι απίστευτα καλό για να σταθεί. Προσωπικά δεν το στηρίζω το πρότζεκτ, αλλά ελπίζω να βγει καλό, τουλάχιστον να γουστάρουν οι Πολισκουεστάκηδες!

  3. ακριβώς, και σχετικό trivia από συνέντευξη του Al: Ο Lowe εκλήθη να μαζέψει τα ασυμμάζευτα στον σχεδιασμό του PQ1, το παιχνίδι που είχε φτιάξει ο Walls ήταν τόσο τυπολατρικά αστυνομοκεντρικό στις διαδικασίες του που δεν έβγαζε σχεδόν κανένα νόημα για κάποιον που δεν ήταν αστυνομικός.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL