LATEST NEWS

To Another World 20th Aniversary Edition στο Steam

Το Another World, της Γαλλικής Delphine Software είναι ένα παιχνίδι που, δίχως υπερβολή, κάθε gamer οφείλει να γνωρίζει. Ο συγκεκριμένος platform-action τίτλος πρωτοκυκλοφόρησε το 1991 και προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση, λόγω της τεχνικής απεικόνισης μέσω πολυγώνων, κερδίζοντας πάμπολλα βραβεία. Επρόκειτο για την περιπέτεια του νεαρού Lester, που κατάφερε να τα θαλασσώσει όλα κατά τη διάρκεια ενός πειράματος και να μεταφερθεί σε έναν εξωγήινο κόσμο, από τον οποίο έπρεπε να βρει τον τρόπο να αποδράσει. 

Το εν λόγω παιχνίδι με το καλημέρα μας αποδείκνυε ότι κάθε άλλο παρά εύκολο ήταν (ποιος ξεχνάει την αγωνιώδη καταδίωξή μας από το τεράστιο μαύρο εκείνο πλάσμα) και ακόμη και σήμερα, 22 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του, η ολοκλήρωσή του εξακολουθεί να αποτελεί μία πρόκληση.

Προ επτά ετών είχε κυκλοφορήσει η 15th Anniversary Remastered έκδοση, που περιελάμβανε νέα, επανασχεδιασμένα γραφικά ανάλυσης 1280×800 pixels, επανεπεξεργασμένα sound effects, ένα ημερολόγιο ανάπτυξης του παιχνιδιού, ένα Making-of βίντεο, αλλά και περισσότερα in-game checkpoints, ώστε να καταστήσει ευκολότερη την ενασχόλησή μας μαζί του.

Η επετειακή έκδοση των 20 ετών περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω, μαζί με ένα επιπλέον επίπεδο δυσκολίας, για τους σκληροπυρηνικούς παίκτες, ενώ προσφέρει και τη δυνατότητα να το παίξουμε είτε με τα παλιά γραφικά, είτε με τα νεότερα. Εξίσου σημαντικό όμως είναι ότι μέσω του Steam αφήνει πίσω τον περιορισμό των πέντε εγκαταστάσεων που περιελάμβανε η 15th Anniversary έκδοση στα PCs, που ήταν και το μόνο στοιχείο που μας είχε “χαλάσει” σε εκείνη.

Αυτή τη στιγμή η νέα έκδοση κοστολογείται στα 10 ευρώ, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι δε θα αργήσει η ώρα που θα πέσει η τιμή της και θα είμαστε σε θέση να αποκτήσουμε εκ νέου την υπέροχη αυτή δημιουργία της Delphine Software…

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

15 Comments

  1. Κατά σατανική σύμπτωση το έπαιζα αυτές τις μέρες (καβατζωμένο από GOG εδώ και καιρό). Πέρα από την κινηματογραφική αισθητική και τις έξυπνες εναλλαγές στο gameplay, δεν μπορώ να πω ότι βρήκα κάτι το φοβερά συναρπαστικό. Άσε που το trial & error gameplay που σμπαράλιασε τα νεύρα.. Με το που είδα end credits έπεσε λυτρωτικό uninstall, έτσι για να μη μου μπαίνουν ιδέες.

  2. Συμπτωματικά, μόλις χθες το τελείωσα (έκδοση GOG), κινούμενος βασικά από περιέργεια και ελιτισμό. Τα remastered γραφικά στέκονται μια χαρούλα, το gameplay έχεις μερικές έξυπνες εναλλαγές, κινηματογραφική αισθητική/αφήγηση πολύ προχωρημένη αλλά ρε παιδιά το trial & error δεν παλεύεται. Πρέπει να κατέγραψα τριψήφιο αριθμό σισύφειων Game Over ώσπου να το τερματίσω και μάλιστα διαβάζω ότι η επανέκδοση έχει επιπλέον checkpoints συγκριτικά με το original, καθιστώντας το πιο βατό. Κάτι μου λέει ότι ίσως και να περνούσα καλύτερα βλέποντας κάποιο Let’s Play (άλλωστε, χωρίς θανάτους, πρέπει να βγαίνει μέσα σε καμιά ωρίτσα give or take).

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL