LATEST NEWS

To S.T.A.L.K.E.R. ζει!

Η γερμανική Bit Composer Entertainment ανακοίνωσε επίσημα οτι απέκτησε τα δικαιώματα της σειράς STALKER του Βοris Strugatsky, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα οτι η σειρά θα συνεχιστεί. Η εταιρία επιφυλάχθηκε να αποκαλύψει σύντομα περισσότερες λεπτομέρειες, όμως το ύφος της ανακοίνωσης δείχνει οτι η απόκτηση του STALKER αποτελούσε πολυπόθητο στόχο για την Bit Composer.

Η GSC GameWorld σταμάτησε τη λειτουργία της τον περασμένο Απρίλιο, μετά από διαρροή φημών οτι η ανάπτυξη  του STALKER 2 είχε ακυρωθεί. Οι developers που είχαν εργαστεί στη σειρά ξεκίνησαν το development studio Vostok Games και συνεχίζουν την ανάπτυξη του free-to-play FPS Survarium.

UPDATE: Με ανακοίνωσή της η GSC Gameworld αμφισβητεί τα δικαιώματα της BitComposer στη σειρά, ισχυριζόμενη οτι η ίδια συνεχίζει να κατέχει όλα τα δικαιώματα που προκύπτουν από το όνομα και τον κόσμο του STALKER! Μάλλον προβλέπεται δικαστικός αγώνας μεταξύ των δύο εταιριών…

Αλέξανδρος Γκέκας

Αφοσιωμένος PC gamer, ο Αλέξανδρος παίζει τα πάντα ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής, δείχνει όμως προτίμηση σε turn-based, strategy, RPGs και θεωρεί το UFO: Enemy Unknown ως το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών. Κατά τα άλλα, προσπαθεί να κρύψει τα χελωνίσια αντανακλαστικά του αποφεύγοντας το competitive multiplayer γιατί, λέει, "δεν του ταιριάζει" και αναζητά τρόπους ώστε να αναγνωριστεί η "Church of Gaben" ως επίσημη θρησκεία στη χώρα μας.

5 Comments

  1. First! ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΥΩ!
    Η bit composer games απ’ όσο θυμάμαι ήταν η publisher του Call of Pripyat.
    Αντε να ανακοινωθεί και κανα Stalker 2 επίσημα να εχουμε μαζική παράκρουση. 😀
    Α και αυτή τη φορά no console version please στα σχέδια σας κύριοι (το πολυ-πολύ ας το βγάλουν πρώτα όπως πρέπει στο pc και μετά από 1-2 χρόνια αν θέλουν παραπάνω πωλήσεις ας το βγάλουν και σε κονσόλες). Ελπίζω το πάθημα να έγινε μάθημα. Αφήστε που το κοινό που παίζει αποκλειστικά στις κονσόλες, δεν πρόκειμαι να εκτιμήσει ένα δύσκολο, non streamlined και κυρίως αφιλόξενο προς το χρήστη τίτλο.
    Όπως και στην περίπτωση του witcher 2 (που ζήτημα είναι αν στο xbox έκανε το 1/3 των πωλήσεων του pc) φαίνεται ό,τι κάποια παιχνίδια καλό είναι να παραμένουν pc exclusives.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL