LATEST NEWS

TressFX: Oι εντυπωσιακές… τρίχες της AMD!

H Nvidia προβάλλει έντονα το χαρακτηριστικό PhysX ως ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα των καρτών της έναντι των ανταγωνιστών. Μέχρι σήμερα η AMD δεν είχε να αντιπαρατάξει κάτι αντίστοιχο, να όμως που η καναδική εταιρία ετοίμαζε σιωπηλά τη δική της απάντηση. Το επίσημο blog της AMD παρουσιάζει επίσημα την τεχνολογία TressFX, η οποία θα ντεμπουτάρει στο επερχόμενο παιχνίδι Tomb Raider. Το TressFX χρησιμοποιείται για το ρεαλιστικό σχεδιασμό τριχών και μαλλιών, εκμεταλλευόμενο τις προηγμένες compute δυνατότητες των καρτών της AMD για να πετύχει ένα ομολογουμένως πανέμορφο οπτικό αποτέλεσμα, πολύ καλύτερο ποιοτικά από αυτά που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Για να διαβάσετε όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες και να δείτε συγκριτικές screenshots, επισκεφθείτε το αντίστοιχο blog post της AMD. To καλύτερο το κρατήσαμε για το τέλος: Η AMD δεν κράτησε για τον εαυτό της κάποια αποκλειστικότητα της τεχνολογίας, όπερ σημαίνει οτι και οι κάτοχοι καρτών Nvidia θα είναι σε θέση να απολαύσουν βελτιωμένα γραφικά! Πολλά μπράβο λοιπόν στην AMD, μακάρι και η Nvidia να απελευθερώσει επιτέλους το PhysX για όλους.

Αλέξανδρος Γκέκας

Αφοσιωμένος PC gamer, ο Αλέξανδρος παίζει τα πάντα ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής, δείχνει όμως προτίμηση σε turn-based, strategy, RPGs και θεωρεί το UFO: Enemy Unknown ως το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών. Κατά τα άλλα, προσπαθεί να κρύψει τα χελωνίσια αντανακλαστικά του αποφεύγοντας το competitive multiplayer γιατί, λέει, "δεν του ταιριάζει" και αναζητά τρόπους ώστε να αναγνωριστεί η "Church of Gaben" ως επίσημη θρησκεία στη χώρα μας.

One Comment

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL