LATEST NEWS

Warcraft Adventures: Lord Of The Clans…ξαφνικά διαθέσιμο!

18 ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από την ακύρωση του πολυαναμενόμενου Warcraft Adventures: Lord of the Clans, της παρθενικής -και καταδικασμένης- απόπειρας της Blizzard Entertainment να ανοιχθεί στον χώρο των adventure games.

Απόψε, ο Ρώσος Reidor, χρήστης και τακτικό μέλος του Scrolls of Lore, ανέβασε μια σχεδόν ολοκληρωμένη -και απολύτως playable- εκδοχή του παιχνιδιού στην σελίδα. Το voice-acting έχει συμπεριληφθεί αυτούσιο, όπως και τα cut-scenes του παιχνιδιού.

Να σημειώσουμε πως η Blizzard ανέπτυσσε το παιχνίδι με την βοήθεια της Ρωσικής Animation Magic, οπότε είναι ιδιαίτερα πιθανό ο Reidor να ανήκε κάποτε στο δυναμικό της εταιρείας και να είχε εργασθεί επάνω στον τίτλο.

Προβλέπεται να “κατεβαίνει” πολύ σύντομα, οπότε όσοι θέλετε να βιώσετε αυτή την έξοχα Full Throttl-ική βερζιόν του Warcraft, σπεύσατε.

Στέφανος Κουτσούκος

Ο Στέφανος Κουτσούκος ή αλλιώς "The Artist Formerly Known As Borracho", διέπραξε ποικίλα εγκλήματα τα οποία τον οδήγησαν σε μια ριζική επανεκτίμηση των προτεραιοτήτων και αξιών του. Υπηρέτησε περήφανα στην πειρατική αρμάδα του Ragequit.gr από την ίδρυση του ιστοτόπου το 2012 ως το Μάη του '19.

26 Comments

 1. Εννοείται ότι κατέβηκε άμεσα.
  Στα Windows 10 που το δοκίμασα δουλεύει κανονικά. Το μόνο πρόβλημα που έχω εντοπίσει έως τώρα είναι οι ετεροχρονισμένες ομιλίες στα cut-scenes. Όσο έχω παίξει, δεν αντιλαμβάνομαι το λόγο που δεν κυκλοφόρησε επίσημα – μια χαρά point ‘n’ click adventure είναι που στέκεται ακόμα και σήμερα.

 2. Μποράτσο, δεν ανέφερα ότι θα το παίξω….Είπα απλά ότι κατέβασα προτού το εξαφανίσουν οι εταιρίες για να το διαφυλάξω σαν μουσειακό αξιοθέατο. Adventures πέρα από λίγο Μυστ δεν έχω παίξει ποτέ άλλωστε…

  Παρόμοια υπόθεση όπως και το SW: Battlefront 3 που διέρρευσε…

 3. Ρε γαμώτο, μόνο σ’ εμένα βγάζει ελαφρά σκουπίδια στα γραφικά τόσο στο main rig όσο και στο netbook σε Win 7 περιβάλλον;

  Κατά τ’ άλλα πραγματικά μεγάλη κίνηση απ’ τον Ρώσο! Μάλιστα είχα την εντύπωση ότι το παιχνίδι είχε μείνει σε πιο πρώιμο στάδιο, αυτό ήταν σχεδόν έτοιμο για κυκλοφορία!

 4. Μάνο γι’αυτό μας είχε τσούξει πολύ τότε. Είχε εμφανιστεί 2-3 φορές σε εκθέσεις, εκτενή previews, είχαμε σχεδόν release date, ήταν ‘σιγουράκι’ και όταν περιμέναμε τελική ανακοίνωση ημερομηνίας κυκλοφορίας, η Blizzard έσκασε τη βόμβα της ακύρωσης. Θυμάμαι ακόμη πως είχα πρήξει τον καημένο τον πατέρα μου να μου αγοράσει ένα PC Gamer εισαγωγής (πανάκριβο τότε, 2-3 χιλιάδες δραχμές) επειδή είχε αφιέρωμα/εξώφυλλο το συγκεκριμένο παιχνίδι.

  ΥΓ Το μόνο “σκουπίδι” που έχω δει ως τώρα στα γραφικά, είναι στους κεραυνούς της εισαγωγής που γεμίζουν με κόκκινα πίξελς. Αυτό είναι φαντάζομαι λογικό, καθώς θεωρητικά, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ μια τελική build.

 5. Θεοί, είμαι τόσο στόκος που θαρρούσα πως ήταν “προαιρετικό” για να βάζεις τα 2000 saves σου σε φάκελα της επιλογής σου. Θένξ, θα το μοντάρω μετά. Πάντως οι γρίφοι του είναι γουστόζικοι και “εποχής”, έπαιξα όλη την απόδραση από τη φυλακή και μου έκανε πολύ θετική εντύπωση το πόσο “κλασσικό” point and click είναι.

 6. Σε ποιον φάκελο έχεις περασμένο το παιχνίδι, άλλαξες την default ονομασία του αρχείου κτλ? Μπας και υπάρχει καμιά άκυρη τέτοια ρύθμιση στα αρχεία, εγώ πχ το έκανα στεγνά extract στον φάκελο με τα downloads μου c:\Downloads\Warcraft Adventures – Lord of the CLans και κάνει save/reload κανονικά.

 7. …και τελικά ήταν αυτό. Ήθελε System Drive. Επίσης, την πρώτη φορά που το έτρεχα, πάντα ξεκίναγε με μπίμπ-μπίμπ, τίτλο και μια opening cinematic. Μετά το save, με ξεκινά με menu screen, το οποίο δίνει πρόσβαση σε ένα “AMI Intro” το οποίο είναι μια απείρως πιο σένια βερζιόν της αρχικής σινεμάτικ. Και βέβαια αναγνωρίζει σέηβς. Μια τρέλα.

 8. Το τελείωσα κι εγώ αισίως μετά από 2 βραδάκια καψίματος. Δεν το λες και κάτι το ιδιαίτερο με τα σημερινά δεδομένα, συμπαθητικό το πολύ, αλλά στην εποχή του θα μπορούσε άνετα να είχε σταθεί ως ένα τυπικό adventure game. Kαι, αν εξαιρέσει κανείς 2-3 cutscenes που δεν έχουν υλοποιηθεί καν (συν το ότι τα ήδη υλοποιημένα δεν έχουν μουσική υπόκρουση) και 5-6 μετρημένες περιστάσεις όπου το voice-over δεν ηχογραφήθηκε και υπάρχει στη θέση του ένα “μηχανικό” placeholder, το παιχνίδι είναι ΠΛΗΡΩΣ ολοκληρωμένο.

  Μόνο εικασίες μπορεί να κάνει κανείς ως προς το γιατί δεν κυκλοφόρησε ποτέ τελικά. Λογικά η Blizzard μπήκε κι αυτή στο bandwagon που επέβαλε πως “τα adventures δεν μπορούν να είναι επικερδή εν έτη 1998”, πόσο μάλλον τα 2D adventures (μιας και η Lucasarts είχε ήδη πραγματοποιήσει την μετάβαση στο 3d με το Grim Fandago, το οποίο 3d ήταν υπερβολικά της μόδας τότε).

  Έχει πλάκα πάντως ότι τα γεγονότα που πραγματεύεται το ακυρωμένο αυτό game είναι ουσιαστικά η βάση ολόκληρου του Warcraft lore στην μετά-Tides of Darkness εποχή.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
Follow on Feedly
elGreek