LATEST NEWS

WWE 2K15 σε PC

Όταν βλέπεις τη “Mortal Kombat” σειρά να επιστρέφει στα πάτρια -PC- εδάφη, το “King of Fighters XIII” να κυκλοφορεί στο Steam, τα κορίτσια του “Dead or Alive 5” να φανερώνουν και σ’ εμάς τις χάρες τους και το “Street Fighter” να έχει γίνει μόνιμη fighting παρέα μας τα τελευταία χρόνια, το επόμενο που περιμένεις ποιο είναι;

Σύμφωνοι, πρωτίστως επιζητάς την επίσημη ανακοίνωση κυκλοφορίας του “Tekken 7” σε PC, αλλά εκτός αυτού στο βάθος βλέπεις άλλο ένα, πιο ιδιαίτερο, “ξυλίκι” που επίσης χρωστάει να μας προσφέρει τη δυνατότητα ν’ ασχοληθούμε μαζί του. Η 2Κ αποφάσισε να βάλει τέλος σ’ αυτό το χρέος κι έτσι, αρχής γενομένης απ’ την 2015 version, το επίσημο παιχνίδι του WWE (World Wrestling Entertainment) αποτελεί γεγονός και στα PCs. Mη κάνετε μερικοί ότι τάχα δεν ξέρετε περί τίνος μιλάμε. Αναλόγως της ηλικίας σας, τα ονόματα Hulk Hogan, Ultimate Warrior (R.I.P), Eddie Guerrero (R.I.P) και John Cena σίγουρα κάτι σας λένε κι αφήστε τα παραμύθια.

Τα καλά νέα δεν σταματούν εδώ, καθώς η αργοπορία εμφάνισης του 2K15 στο PC -η σχετική φημολογία υπήρχε εδώ και καιρό- θ’ αντισταθμιστεί απ’ την δωρεάν παροχή DLCs στους κατόχους του παιχνιδιού. Τι σημαίνει αυτό; 36 επιπλέον επιλέξιμοι χαρακτήρες με μέλη των WCW και NXT rosters να κυριαρχούν, νέα modes, καθώς και πλουσιότερο story. To WWE 2K15 κυκλοφορεί σε πέντε μόλις ημέρες από σήμερα, την 28η Απριλίου. Και κάπως έτσι η άνοιξη των fighting games σε PC δεν έχει τελειωμό.

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

24 Comments

  1. Από μεριάς μας υπήρχαν τρεις συντάκτες πρόθυμοι ν’ ασχοληθούν μαζί του. Δυστυχώς μείναμε όλοι με την όρεξη, καθώς δε μας ήρθε ποτέ κωδικός τελικά. Προσωπικά το αποκλείω πλέον να συμβεί κάτι τέτοιο.

  2. Δεν ξέρω πως θα ακουστεί αυτό που θα ακολουθήσει για αυτό να με συμπαθάτε(no hard feelings :p ) . Γιατί ο μόνος τρόπος για να κάνεις review σε ένα game είναι να σου έχουν στείλει κωδικό; Ενώ το game μπορείς να το βρεις και αλλιώς…;

  3. Κάγιαξ, δράττομαι της φοβερής πάσας που δίνεις και έχουμε και λέμε :

    -Παρουσίαση πειρατικής έκδοσης παιχνιδιού δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει στον αιώνα τον άπαντα, όχι μόνο στο Ragequit, αλλά και σε οποιοδήποτε μέσο σέβεται τον εαυτό του και τους αναγνώστες του. Πέρα από τα καθαρά τεχνικά θέματα (παιδιά η διανομή του MavromatisGR είναι η καλή με το φιξαρισμένο πάτς 1.02 του SougiasBoy και προσοχή να έχετε απενεργοποιήσει το firewall σας πρώτα αλλιώς δεν παίζει, εχμμ, τί εννοείτε στην κανονική έκδοση δεν εμφανίζονται αυτά τα προβλήματα ; ) είναι θέμα αρχής και σεβασμού προς τα σκληρά κερδισμένα χρήματα που θα δώσει ένας υποψήφιος αγοραστής για το παιχνίδι. Η παρουσίαση, αντικατοπτρίζει, πέρα από την εμπειρία του παιχνιδιού και την απόσβεση της επένδυσης του αγοραστή.

    -Η πάγια πολιτική του Ragequit (αλλά και κάθε μέσου που σέβεται τον εαυτό του και πάλι) είναι πως δεν γίνεται παρουσίαση σε τίτλους για τους οποίους δεν λαμβάνουμε review κώδικες. Από την στιγμή που ο εκδότης/διανομέας του παιχνιδιού δεν το κρίνει αναγκαίο να παρουσιαστεί ο τίτλος στον αρμόδιο τύπο, εμείς δεν έχουμε κάποιο λόγο να τρέξουμε σαν αλαφιασμένοι 13χρονοι bloggers να “καλύψουμε το κενό” το οποίο ο ίδιος ο εκδότης δημιούργησε. Είναι σαν να βάζω απλήρωτες διαφημίσεις σε όλους τους εξωτερικούς τοίχους του σπιτιού μου γιατί “Ο ΤΖΩΡΤΖΗΣ Ο ΤΙΓΡΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΦΩΝΑΡΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 60 ΕΤΩΝ, ΔΩΣΕ ΠΟΝΟ ΤΖΩΡΖΤΗ”. Απλά δεν πάει έτσι.

    Οπότε bottom line : η πειρατεία είναι προσβολή και αγκάθι στο πλευρό του αγαπημένου μας χόμπι και αν ένας εκδότης δεν ενδιαφέρεται για την παρουσίαση των τίτλων του, we are more than happy to oblige.

  4. Παίδες, μαζί σας. Εδώ στέλνουν review αντίτυπο οι indie developers, και δεν στέλνουν πιο μεγάλου μεγέθους εταιρίες;
    Να αδράξω και εγώ την ευκαιρία, και να κάνω την εξής ερώτηση:
    Αν κάποια εταιρεία, έχει αντιπροσώπευση στην Ελλάδα, πρέπει να δώσει αντίτυπο ο αντιπρόσωπος; Ή μπορείτε να απευθυνθείτε απευθείας στον εκδότη;
    Γιατί έχω την εντύπωση ότι οι τοπικές εταιρίες διανομής το έχουν παρατήσει το PC. Κάτι η δικιά τους προχειρότητα, κάτι η δικιά μας γαϊδουριά, κάτι το ηλεκτρονικό εμπόριο και η ψηφιακή διανομή, το PC δεν δίνει σε αυτούς πωλήσεις. Οπότε έχουν γραμμένα στα παλαιότερα των υποδημάτων τους όσα μέσα ενημέρωσης δεν απευθύνονται και/μόνο στις κονσόλες.

  5. Οφείλει να δώσει αντίτυπο ο αντιπρόσωπος (και οι ίδιοι οι εκδότες δηλαδή αν επικοινωνήσεις μαζί τους σου λένε “ο αντιπρόσωπός μας στην χώρα σου είναι ο τάδε, στείλτου), εφόσον προφανώς του έχει δώσει κωδικούς ο εκδότης πρώτα.

    Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που άργησαν τα PC reviews για το Witcher 3. Η CD Projekt δεν είχε δώσει PC review codes σχεδόν σε κανέναν μέχρι λίγες μέρες πριν την κυκλοφορία, και όλα τα early reviews βασίζονταν στην PS4 έκδοση.

    Τα των αντιπροσώπων είναι μεγάλη συζήτηση βέβαια, για άλλο τραπέζι.

  6. Βι, θα εκπλαγείς ευχάριστα να μάθεις πως υπαρχεί αγαστή συνεργασία με τις εγχώριες αντιπροσωπείες και σε ένα ποσοστό 90%, έρχονται πάντοτε έγκαιρα review κωδικοί για PC. Κάποιοι τίτλοι, για μυστηριώδεις και ανεξήγητους λόγους, ενδέχεται να καθυστερήσουν ή να μην έρθουν καθόλου, αλλά αυτό είναι διαφορετική συζήτηση, την οποία θα κρατήσουμε ως επτασφράγιστο Ιλλουμινατομυστικό, έτσι, να εξακολουθεί να υφίσταται το μυστίκ που πρέπει 🙂

  7. Εμπίπτει σε αυτό που αναφέρει πιο πάνω ο Στέφανος.

    Κοουτάρω:

    Από την στιγμή που ο εκδότης/διανομέας του παιχνιδιού δεν το κρίνει αναγκαίο να παρουσιαστεί ο τίτλος στον αρμόδιο τύπο, εμείς δεν έχουμε κάποιο λόγο να τρέξουμε σαν αλαφιασμένοι 13χρονοι bloggers να “καλύψουμε το κενό” το οποίο ο ίδιος ο εκδότης δημιούργησε.

  8. Δεν υπάρχει ζήτημα “θέλει ο συντάκτης” καθώς από την στιγμή που η κάθε βαθμολογία του Ragequit επηρεάζει τον Metacritic δείκτη ενός παιχνιδιού, δεν υπάρχει χώρος ούτε για συναισθηματισμούς, ούτε για φανμπόηκες εκπτώσεις. Αυτό που μπορεί να γίνει, εάν κάποιος εισαγωγεάς δεν έχει ενδιαφερθεί να λάβουμε review κώδικα για κάποιο ιδιαίτερα σημαντικό τίτλο (κάτι που πραγματικά σπανιότατα πλέον συμβαίνει) και κάποιος συντάκτης έχει μερακλώσει τα μέγιστα, μπορεί να γράψει στην ατομική του στήλη ή το forum την άποψή του για το παιχνίδι, χωρίς όμως να γίνει “επίσημο” review, με βαθμολογία.

    Πρόκειται καθαρά για θέμα αξιοπρέπειας, καθώς μην γελιόμαστε, στην εποχή της ψηφιακής διανομής, το κόστος ενός review κώδικα σε μια εταιρεία, είναι κυριολεκτικά μηδαμινό.

  9. Συμπληρώνοντας τα όσα σωστά έγραψαν οι παραπάνω, η διαφορά Kagiax έγκειται καθαρά ανάμεσα στο να θεωρείται κάποιος “ερασιτέχνης blogger” (σε φάση, αγοράζω παιχνίδια, cd μουσικής κτλ κτλ για την πάρτη μου, τα βλέπω/ακούω, και γράφω και την άποψή μου κάποια στιγμή για τα 5-10-100 άτομα που διαβάζουν το blog μου) και στο να είναι πιο σοβαρό και Legit ενημερωτικό site που υποτίθεται πως είναι δικτυωμένο με δημιουργούς και διανομείς (ακριβώς για να μπορεί να παρέχει άμεση και έγκυρη κάλυψη των κυκλοφοριών) και του οποίου η άποψη φτάνει σε παγκόσμιο επίπεδο κυριολεκτικά (ελέω Metacritic).

    Από τη στιγμή που έχουμε φτάσει εδώ που έχουμε φτάσει σαν site και είμαστε “μέσα στο σύστημα” πλέον αν θέλεις, διαφήμιση και προώθηση “για την ψυχή της μάνας μας” δεν μπορούμε να κάνουμε σε κανέναν, όσο μικρός ή μεγάλος και να είναι. Αν κάποιος δεν ενδιαφέρεται αρκετά να προωθηθεί η δουλειά του στην εγχώρια και παγκόσμια αγορά από το site μας, τότε εμείς αν θέλουμε να είμαστε “σοβαροί” δεν γίνεται να ξοδέψουμε κόπο, χρόνο και χρήμα για να τον προωθήσουμε. Simple as that.

    Αν κάποιος συντάκτης θέλει ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΙΑ να καλύψει ένα γκεημ παρ’όλα τάυτα, ισχύουν αυτά που έγραψε ο Μποράτσος. Προσωπική στήλη ή Forum post με ανεπίσημη κριτική, χωρίς βαθμολογίες κτλ.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL