LATEST NEWS

Ντεμπούτο για το Xbox One

Η Microsoft είχε προσκαλέσει χθες πλειάδα δημοσιογράφων στα γραφεία της στο Redmond για την επίσημη παρουσίαση της επιτυχημένης games console Xbox 360. Μετά από μια σύντομη εισαγωγή από τον επικεφαλής του τμήματος Interactive Entertainment Business της Microsoft, Don Mattrick, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του Xbox One, όπως τελικά ονομάστηκε η νέα συσκευή. Η Microsoft εξήγησε πως η ονομασία One επιλεχθηκε γιατί το όραμα της εταιρίας για το μέλλον θέλει τη νέα console ως το κέντρο της οικιακής ψυχαγωγίας πέρα από τα games. Η έμφαση στα Multimedia, στη νέα έκδοση του Kinect και στο λειτουργικό σύστημα του συστήματος ήταν πρόδηλη, αφού στο μεγαλύτερο μέρος της εκδήλωσης η εταιρία αναλώθηκε στην επίδειξη λειτουργιών που είχαν μικρή έως καθόλου σχέση με το gaming, οι περισσότερες από τις οποίες μάλιστα θα είναι διαθέσιμες μόνο στις ΗΠΑ.

Στα δεδομένα που ενδιαφέρουν περισσότερο τους gamers, το hardware του Xbox One επιβεβαίωσε τις φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και καιρό: 8GB RAM, επεξεργαστής AMD Jaguar και κάρτα γραφικών με ισχύ χονδρικά μεταξύ AMD 7770 και 7790. Παράλληλα, στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν πλάνα από τις νέες εκδόσεις των ετήσιων sports games της EA, ένα σύντομο trailer από το Xbox One exclusive Quantum Break και αρκετά στοιχεία για το επερχόμενο Call of Duty: Ghosts. Η Microsoft επιφυλάχθηκε να παρουσιάσει περισσότερα games στην έκθεση Ε3 η οποία είναι προγραμματισμένη για τις αρχές Ιουνίου.


Εντέλει από την παρουσίαση του νέου Xbox έλειψαν οι εκπλήξεις. Η έμφαση στα multimedia ήταν αναμενόμενη, όπως και το αρκετά αδύναμο hardware. Η ανακοίνωση στενότερης συνεργασίας μεταξύ EA και Microsoft είναι για την ώρα αρκετά νεφελώδης ως προς τη σημασία της, ενώ η Microsoft άφησε να πλανώνται πολλά ερωτηματικά σχετικά με τη δυνατότητα μεταπώλησης μεταχειρισμένων games και την ανάγκη για ύπαρξη σύνδεσης στο internet ώστε να λειτουργήσει η κονσόλα. To site The Verge δημιούργησε ένα video-σύνοψη της χθεσινής εκδήλωσης, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω:

Αλέξανδρος Γκέκας

Αφοσιωμένος PC gamer, ο Αλέξανδρος παίζει τα πάντα ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής, δείχνει όμως προτίμηση σε turn-based, strategy, RPGs και θεωρεί το UFO: Enemy Unknown ως το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών. Κατά τα άλλα, προσπαθεί να κρύψει τα χελωνίσια αντανακλαστικά του αποφεύγοντας το competitive multiplayer γιατί, λέει, "δεν του ταιριάζει" και αναζητά τρόπους ώστε να αναγνωριστεί η "Church of Gaben" ως επίσημη θρησκεία στη χώρα μας.

4 Comments

  1. Δεν καταλαβαίνουν πως σκοπός της κονσόλας είναι το gaming. Γιατί προσπαθούν να το μπασταρδέψουν με άλλες μορφές ψυχαγωγίας? Ανεβάζουν τσάμπα το κόστος. Δεν είναι τυχαίο που τρώνε τακτικά τη σκόνη της Νιντέντο….

  2. Μιλάμε epic fail από την microsoft και γενικά είμαστε μάρτυρες του τέλους της εποχής της κονσόλας.
    Ενώ πάνε να καταργηθούν τελείως οι ξεχωριστές συσκευές για media player αφού όλα αυτά τα κάνουν και οι τηλεοράσεις η microsoft πάει να επαναφάρει μια συσκευή που ναι μεν παίζει games αλλά δεν είναι για games 😛

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL