LATEST NEWS

[UPDATED] To Yooka Laylee σπάει τα κοντέρ

Update: Με το συνολικό ποσό να ξεπερνάει τελικά τα δύο εκατομμύρια λίρες (!), οι δημιουργοί πλέον έχουν τόσο τον απαραίτητο χρόνο όσο και τα χρηματικά κεφάλαια που χρειάζονται προκειμένου να φτιάξουν το παιχνίδι ακριβώς όπως το έχουν οραματιστεί. 

Αρχική είδηση: Μπορεί να ισχυριζόμαστε -όχι αδίκως- ότι εσχάτως ο Kickstarter θεσμός πνέει τα λοίσθια, ή έχει έστω χάσει σημαντικό μέρος της αρχικής του δυναμικής. Μπορεί πολλά φιλόδοξα projects να δυσκολεύονται πλέον να συγκινήσουν το κοινό. Δε θα πάψουν όμως να υπάρχουν κι εκείνοι οι developers που με το “καλημέρα” μαζεύουν ένα τσουβάλι χρήματα και ατενίζουν με πολλή μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον του παιχνιδιού που έχουν στα σκαριά.

Φυσικά οι developers αυτοί εννέα στις δέκα φορές αποτελούν διάσημα ονόματα του παρελθόντος, που έχουν ήδη καταθέσει ισχυρά διαπιστευτήρια, μέσα από παρελθοντικές δουλειές τους. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στην περίπτωση του Yooka Laylee και της καμπάνιας του, που μέσα σε λίγες ώρες όχι μόνο έπιασε τον στόχο των £175.000, αλλά αισίως ξεπέρασε το £1.200.000!!! Προσέξτε ότι μιλάμε για αγγλικές λίρες κι όχι για αμερικάνικα δολάρια, η διαφορά μόνο αμελητέα δεν είναι.

Η ομάδα που βρίσκεται πίσω απ’ τον σχεδιασμό του Yooka Laylee αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από πρώην στελέχη της Rare Games, τ’ όνομα της οποίας πρέπει να λέει πολλά σε παλαιούς κατόχους μηχανημάτων της Nintendo και δη Super Nes και N64. Πρόκειται για την εταιρεία που δημιούργησε την Donkey Kong Country σειρά, καθώς και το Banjo-Kazooie.

Η νέα εταιρεία ακούει στ’ όνομα Playtonic Games και το παιχνίδι που αναπτύσσει είναι ένας πλήρως 3D platformer τίτλος που διαθέτει δίδυμο πρωταγωνιστών, τον πράσινο χαμαιλέοντα Yooka και τη μωβ νυχτερίδα Laylee. Τ’ αρχικό πλάνο κάνει λόγο για κυκλοφορία τον Οκτώβριο του 2016, μένει να δούμε αν θα τηρηθεί και σ’ αυτή την περίπτωση. Όπως φυσικά μένει να δούμε πόσα χρήματα θα συγκεντρώσει τελικά το παιχνίδι μέχρι την 17η Ιουνίου, που εκπνέει η καμπάνια του.

manos426f

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

Related Articles

7 Comments

 1. Τρελό ποσό για platform παιχνίδι και είναι η πρώτη φορά (αν δεν κάνω λάθος) που κυκλοφορεί σε PC σχετικός τίτλος από τη συγκεκριμένη ομάδα.

 2. Kι ακόμη πιο τρελός ο ρυθμός που συνεχίζει να συγκεντρώνει χρήμα. Τολμώ να προβλέψω ότι θα ξεπεράσει ακόμη και τα £2.200.000!

 3. Τα 3d platforms ήταν μια κατηγορία που είχε εκλείψει σε μεγάλο βαθμό απ΄ολες τις πλατφόρμες εδώ και καιρό, με εξαίρεση τις καθιερωμένες κυκλοφορίες του Ιταλού υδραυλικού κάθε 1-2 χρόνια.
  Πέρα από αυτό, αναμένουμε και το A Hat in Time (“https://www.kickstarter.com/projects/jonaskaerlev/a-hat-in-time-3d-collect-a-thon-platformer/description”) .

 4. Λογικό μου φαίνεται, καθώς έχει ανακοινωθεί για πολλές πλατφόρμες ταυτόχρονα. Πιστεύω όμως ότι ο κύριος λόγος είναι το βιογραφικό των δημιουργών (σειρές όπως DKC, Goldeneye κ.α. έχουν μεγάλο κοινό).

 5. Εγώ απ’ότι είδα όλοι το προβάλλουν σαν πνευματικό διάδοχο του Banjo-Kazooie, και αυτό έδωσε τεράστια ώθηση στο κικστάρτερ

 6. Μπορεί να μην το αναφέρουν στη σελίδα, αλλά ίσως παίζει σημαντικό ρόλο (και οι παλαιότεροι backers σίγουρα το γνωρίζουν) ότι η Rare προέκυψε ως μετεξέλιξη της Ultimate: Play the Game, εταιρεία με πολλούς επαναστατικούς τίτλους την πρώιμη εποχή των 8-bits (κυρίως του ZX-Spectrum) και με μεγάλη αναγνωρισιμότητα στην Αγγλία (συγκρίσιμη εκείνης του David Braben). Πρόκειται για την εταιρεία που ουσιαστικά έφερε την ισομετρική απεικόνιση στα computer games (ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο υπάρχει εδώ (“http://www.filfre.net/2014/01/the-legend-of-ultimate-play-the-game/”)).

 7. Αχ, αυτό μπήκα να γράψω αλλά με πρόλαβες 🙂
  Ultimate: Play the game, καρδούλες και αγάπη για πάντα.

Leave a Reply

Back to top button
Follow on Feedly

Close
Close