REVIEWS

BRIDGE CONSTRUCTOR: TRAINS DLC

Το Bridge Constructor της ClockStone έκανε την εμφάνιση του στο store του Steam, αφού πρώτα πέρασε από το Greenlight, πριν περίπου τρία ολόκληρα χρόνια, το 2013! Από τότε και μέχρι σήμερα είναι παίχνιδι-σήμα κατατεθέν για όλους τους διάσημους και μη, gaming youtubers. Πραγματικά υπάρχουν πάρα πολλά βίντεο πάνω στο παιχνίδι και στις συνήθως αποτυχημένες προσπάθειες παικτών που προσφέρουν άφθονο γέλιο. Στη πορεία αυτή κυκλοφόρησαν επίσης τα BC: Medieval, BC: Playground και BC: Stunts, όλα σαν ξεχωριστοί τίτλοι και με το δικό τους ξεχωριστό setting.

Στόχος μας είναι η κατασκευή μιας γέφυρας σε κάθε επίπεδο που να αντέχει τόσο ώστε να τη διασχίσουν δύο αυτοκίνητα (ώστε να ολοκληρωθεί απλά το επίπεδο) ή δύο φορτηγά (πιο δύσκολο αλλά περισσότεροι πόντοι κερδισμένοι) ή ακόμα πιο βαριά οχήματα (τα οποία ξεκλειδώνονται αργότερα). Τα υλικά που έχουμε στη διάθεση μας και το budget σε κάθε επίπεδο είναι καθορισμένα εξ αρχής και πρέπει να γίνει σωστή διαχείριση σε αυτά για να έρθει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Πριν λίγες ημέρες, η εταιρεία κυκλοφόρησε το πρώτο DLC για το αρχικό Bridge Constructor που ακούει στο όνομα Trains. Το παιχνίδι μας φέρνει στο συγκρότημα τριών νησιών Choonited Kingdom όπου πρέπει να κατασκευάσουμε γέφυρες για να τις διασχίσουν, όπως γίνεται ξεκάθαρο και από τον τίτλο, τρένα. Όπως και στο βασικό παιχνίδι έτσι και εδώ υπάρχουν δύο διαθέσιμες προκλήσεις για τον παίκτη. Για την μεν πρώτη, πιο εύκολη που αρκεί ώστε να ολοκληρωθεί το επίπεδο, πρέπει η γέφυρα μας να αντέξει ένα ελαφρύ τρένο με δύο βαγόνια ενώ για την δεύτερη, που θα μας δυσκολέψει περισσότερο αλλά θα μας δώσει και πολύ περισσότερους bonus πόντους, πρέπει η γέφυρα μας να είναι τόσο γερή ώστε να μπορέσει να περάσει ένα μεγαλύτερο και βαρύτερο τρένο.

Trains 1Εντάξει, μπορεί να μην είναι όμορφη αλλά τη δουλειά της την έκανε!

Τα υλικά (όπως και στο αρχικό παιχνίδι) είναι το ξύλο, το σίδερο, το τσιμέντο και τα συρματόσχοινα όμως δε μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε όλα σε όποιο επίπεδο θέλουμε. Σε κάθε level το παιχνίδι μας ενημερώνει ποια από αυτά (ή μερικές φορές και όλα) έχουμε στη διάθεση μας για την επίτευξη του στόχου μας καθώς και πόσα χρήματα μπορούμε να δαπανήσουμε για την αγορά αυτών των υλικών. Να σημειωθεί πως με το τσιμέντο μπορούμε να φτιάξουμε μόνο πύργους τους οποίους συνήθως θα χρησιμοποιήσουμε μαζί με συρματόσχοινα.

Το DLC προσφέρει 18 νέα επίπεδα, αριθμός σχετικά ικανοποιητικός για τα 3 ευρώ που κοστίζει σε σχέση με τα 64 επίπεδα του αρχικού παιχνιδιού των 9 ευρώ. Επίπεδα που βρήκα πιο δύσκολα σε σχέση με τα πρώτα, ειδικά όταν πάμε για τους bonus πόντους. Δυστυχώς δε μπορούμε να χτίσουμε ράγες σε ανηφορικές ή κατηφορικές κατευθύνσεις αλλά τα physics και η αντοχή των υλικών λειτουργούν και πάλι καταπληκτικά. Δυστυχώς όμως, δε μπορώ να πω το ίδιο και για τα physics των τρένων, τα οποία σε περίπτωση πτώσης εκτοξεύονται σαν τρελά από εδώ και από εκεί.

Trains 2Ούτε μέχρι τη μέση δεν έφτασε το κακόμοιρο…

Εν κατακλείδι, σε όσους άρεσε το αρχικό παιχνίδι, το Trains είναι must αγορά καθώς χαρίζει αρκετές ώρες ενασχόλησης σε ένα νέο setting. Αν σας αρέσουν τέτοιου τύπου παιχνίδια και δεν έχετε παίξει ακόμα το Bridge Constructor δώστε του μια ευκαιρία καθώς είναι μια συμπαθητική προσπάθεια και τώρα με το DLC, μετά από τρία χρόνια, επανέρχεται στην επιφάνεια.

(Η βαθμολογιά αναφέρεται μόνο στο DLC και όχι στο αρχικό παιχνίδι)

Pros

  • 18 νέα επίπεδα
  • Εξαιρετική σχέση τιμής/διάρκειας
  • Νέο setting
  • Εθιστικότατο (του στυλ: άλλη μια προσπάθεια)

Cons

  • Επαναλαμβανόμενο soundtrack
  • Τραγικά physics των τρένων
  • Έλλειψη ανηφορικών και κατηφορικών διαδρομών

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - 78%

78%

Νίκος Τσοκτουρίδης

Ο Νίκος, καπετάνιος στο επάγγελμα, δαμάζει τα κύματα παίζοντας games. Έχει ένα μεγάλο όνειρο: Να μεταδώσει στον Τσοκ Τζούνιορ την αγάπη του για το PC Gaming, τον ΠΑΟΚ και το Ragequit. Email: [email protected] - Steam | Facebook  

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL