REVIEWS

DOUBLE DRAGON IV

Είστε στο αγαπημένο σας site, ragequit.gr και βλέπετε μπροστά σας με μεγάλα έντονα γράμματα τις λέξεις Double Dragon IV. Κάνετε click γιατί ως γνωστό δεν πρέπει να παραλείψετε να μελετήσετε κανένα από τα review μας και ως διά μαγείας βρίσκεστε εδώ διαβάζοντας αυτές τις λιγοστές αράδες. Σίγουρα ρίχνετε και μια γρήγορη ματιά στα screenshots. Απορείτε. Είναι βέβαιο. Κοιτάτε αμέσως την ημερομηνία στον υπολογιστή σας. Όχι δεν κάνετε λάθος. Βρισκόμαστε στο 2017 αλλά το Double Dragon IV σας μεταφέρει πίσω στο 1988, τότε που κυκλοφόρησε το θρυλικό δεύτερο μέρος της σειράς. Ναι, τόσο παλιά…

DD4 01Το παιχνίδι σας πετάει κύματα εχθρών στο διάβα σας… έτσι απλά!

Το Double Dragon IV ουσιαστικά συνεχίζει την ιστορία του δεύτερου παιχνιδιού, τότε που οι Billy και Jimmy κατατρόπωσαν την συμμορία των Black Warriors. Πλέον σαν δάσκαλοι των πολεμικών τεχνών, μεταλαμπαδεύουν τις γνώσεις τους στους νεότερους τους μέχρι τη στιγμή που μια νέα συμμορία, οι Renegades, κάνει την εμφάνισή της. Τα δυο αδέλφια ξαναβγαίνουν στους δρόμους για άλλη μια φορά σαν εκφραστές του πολέμου απέναντι στην εγκληματικότητα… κι έτσι απλά εγένετο Double Dragon IV!

Μην περιμένετε νεωτερισμούς. Το παιχνίδι είναι ένα κλασικό Double Dragon παλαιάς κοπής (ξεχάστε το πιο πρόσφατο Double Dragon: Neon). Το jump έχει πλέον το δικό του πλήκτρο, ενώ μπορείτε να ορίσετε και τρία ακόμη πλήκτρα με ειδικές κινήσεις. Οι κλασικές κλωτσιές και μπουνιές βρίσκονται σε πρώτο πλάνο και… αυτά. Δε θα διαφωνήσω πως στην εποχή τους, τα Double Dragon αποτέλεσαν το εφαλτήριο των beat’ em up games παρόλα τα προβλήματά τους. Δυστυχώς τα χρόνια πέρασαν και όλα τα προβλήματα έχουν μεταφερθεί αυτούσια και στο Double Dragon IV. Ναι, το collision detection είναι απαράδεκτο, οι εχθροί (παλαιοί αλλά και νέοι) είναι το ίδιο ηλίθιοι και τα platform κομμάτια έχουν μοναδικό σκοπό να σας “ρουφήξουν” τις ζωές και τα continues σας, αλλά και να σας σπάσουν τα νεύρα.

DD4 02Αυτά τα τεράστια κιβώτια πλέον μπορείτε να τα σηκώνετε και να τα εκτοξεύετε στους εχθρούς σας…

Κάθε αποστολή που ολοκληρώνεται σας επιβραβεύει με το ξεκλείδωμα νέων χαρακτήρων. Τους χαρακτήρες αυτούς μπορείτε αργότερα να τους χρησιμοποιήσετε στο δεύτερο mode του παιχνιδιού, ονόματι Duel, όπου αναλώνεστε σε 1v1 μάχες με κάποιον φίλο σας. Οι 12 αποστολές του παιχνιδιού θα σας πάρουν περί την μία ώρα μέχρι να δείτε τους τίτλους τέλους. Τότε είναι που θα ξεκλειδωθεί και το τρίτο και ίσως πιο ενδιαφέρον mode του παιχνιδιού, το Tower.

Στον “Πύργο” μπορείτε μόνος ή σε co-op mode να πολεμήσετε σε μία και μόνο οθόνη ολοένα και δυσκολότερα κύματα εχθρών έχοντας μονάχα μια ζωή στη διάθεσή σας. Η ολοκλήρωση των ορόφων του πύργου θα σας ξεκλειδώσει νέους χαρακτήρες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε όλα τα modes του παιχνιδιού. Σίγουρα, με τον τρόπο αυτό, η διάρκεια ενασχόλησης με το Double Dragon IV εκτοξεύεται στα ύψη. Αμφιβάλλω βέβαια αν θα τρέξετε το Story περισσότερες φορές, έστω και με νέους χαρακτήρες, αλλά είμαι σίγουρος πως το Tower mode θα το απολαύσετε. Σημειώστε εδώ πως δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια multiplayer στο παιχνίδι… πρέπει να στριμωχτείτε στο ίδιο μηχάνημα με την παρέα σας.

DD4 03Τα platforming σημεία έχουν μόνο στόχο να σας αφαιρέσουν ζωές… πολλές ζωές!

Το Double Dragon IV στοχεύει τον τομέα “νοσταλγία” και εκεί πετυχαίνει διάνα. Θα θυμηθείτε κλασικές περιοχές, γνωστούς εχθρούς και αξέχαστες κινήσεις. Από εκεί και πέρα όμως το παιχνίδι δεν έχει πραγματικά κανένα λόγο ύπαρξης. Οι παλαιότεροι ίσως του δώσουν μια ευκαιρία αλλά η νέα γενιά θα προσπεράσει τάχιστα… καλύτερα να δοκιμάστε κάποιο κλασικό παιχνίδι της σειράς σε γνωστούς emulators εκεί έξω!

Pros

  • Η νοσταλγία.
  • Το Tower mode ίσως σας κρατήσει λίγο παραπάνω στις οθόνες σας.

Cons

  • Όλα τα υπόλοιπα!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - 45%

45%

Volrath

Ο Νίκος είναι ένας gamer που τον χαρακτηρίζουν δύο απλές λέξεις: "Ατσάλι" και "Φωτιά". Ναι, καλά καταλάβατε. Οτιδήποτε video game έχει μέσα το fantasy/μεσαιωνικό στοιχείο έχει και το όνομα του γραμμένο επάνω. Ασχολείται κυρίως με RPGs και strategies ενώ ποτέ δε θα πει όχι και σε καλογυαλισμένους hack 'n slash fantasy τίτλους.Εκεί που το πολεμικό κέρας ηχεί, εκεί που το ατσάλι συναντά το ατσάλι, εκεί που το θάρρος και ο ηρωισμός ξεπερνούν τα πάντα και η θυσία του αδελφού εξυψώνει τα πολεμικά ιδανικά... θα βρείτε και τον Νίκο δίπλα με ένα gamepad στο χέρι να ουρλιάζει: "Chaaaarge!"

3 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elGreek