REVIEWS

TRIBLOOS 2

Το πρώτο παιχνίδι Tribloos κυκλοφόρησε το 2011 και σκοπός μας ήταν να σώσουμε το νησί στο οποίο κατοικούσαν τα Tribloos από μία φοβερή καταιγίδα που το απειλούσε. Στο τέλος καταφέρναμε με τη βοήθεια ενός δράκου με το όνομα Matilda να προστατέψουμε το νησί και να σώσουμε τους κατοίκους του. Μετά τις αρκετά καλές κριτικές που δέχθηκε το παιχνίδι (παρά την απλότητα του) οι developers, Bumpkin Brothers, δημιούργησαν το sequel του.

 Το Tribloos 2 έχει κρατήσει τα βασικά στοιχεία από το πρώτο παιχνίδι ενώ παράλληλα έχει εμπλουτιστεί με νέα που το κάνουν πιο ενδιαφέρον και πιο ελκυστικό. Το Tribloo Island έχει και πάλι πρόβλημα, αφού το χτυπούν συνέχεια καταιγίδες με αποτέλεσμα η Matilda να έχει κουραστεί και να μη προλαβαίνει να το προστατέψει. Σκοπός μας αυτή τη φορά είναι να βρούμε από που προέρχονται αυτές οι καταιγίδες και τι τις προκαλεί. Έτσι, οι μικροί μας φίλοι θα βρεθούν από το νησάκι τους, στο διάστημα, με ενδιάμεσους υποθαλάσσιους, υπόγειους και ουράνιους σταθμούς.

tribloos2

Έχουμε να κάνουμε με ένα Building/Time Management Strategy Game το οποίο σε αντίθεση με τα περισσότερα του είδους του δεν είναι top down, αλλά πλαϊνής οπτικής. Κάθε επίπεδο του παιχνιδιού αποτελείται από πλατφόρμες οι οποίες ενώνονται με σκάλες, σχοινιά ή και γέφυρες και στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε τα tasks που ορίζονται για κάθε level ώστε να προχωρήσουμε στην ιστορία.

Για να το πετύχουμε αυτό θα χειριστούμε τους μικρούληδες Tribloos με τους οποίους θα μαζέψουμε πρώτες ύλες και θα κτίσουμε κτίρια, το καθένα με τη δική του λειτουργία. Χρησιμοποιώντας με σωστή στρατηγική τους Tribloos και τα αγαθά μας, θα ολοκληρώσουμε το επίπεδο γρηγορότερα ώστε να πάρουμε Gold Rating. Αυτό, χωρίς να είναι αναγκαστικό για να προχωρήσουμε, δίνει ένα επιπλέον κίνητρο στο παίκτη να ξαναπαίξει το επίπεδο και να σκεφτεί καλά τη στρατηγική και το δρόμο που θα ακολουθήσει. Άλλωστε μιλάμε για Time Management παιχνίδι.

tribloos3

Τα βασικά κτίρια που θα χρησιμοποιήσουμε είναι τρία και είναι τα εξής: House, το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα να χειριστούμε 5 Tribloos επιπλέον, Lumbermill με το οποίο παράγουμε ξύλο και το Tool Shed με το οποίο παράγουμε εργαλεία που θα μας βοηθήσουν στο crafting άλλων πρώτων υλών. Εκτός των τριών κτιρίων που ανέφερα, υπάρχουν αρκετά ακόμα, ανάλογα με τη περιοχή στην οποία βρισκόμαστε. Κάθε κτίριο χρειάζεται κάποια υλικά για να κτιστεί τα οποία ή θα βρούμε διάσπαρτα στο επίπεδο ή θα τα αποκτήσουμε από άλλα κτίρια Να σημειώσω εδώ, πως τα κτίρια που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σε κάθε επίπεδο είναι στάνταρ, χωρίς να μπορούμε να κτίσουμε εμείς ότι θέλουμε. Έτσι για παράδειγμα σε κάποιο level στο οποίο υπάρχουν θέσεις μόνο για δύο σπίτια, δε μπορούμε να κτίσουμε τρίτο για περισσότερους εργάτες.

Στο Tribloos 2 ουσιαστικά, δε μπορούμε να χάσουμε. Ακόμα και αν δε πάρουμε Gold Rating και ολοκληρώσουμε το επίπεδο αργά-αργά και χωρίς βιασύνες, πάλι θα μεταφερθούμε στο επόμενο. Υπάρχουν ωστόσο φορές, που αν δεν κάνουμε σωστή χρήση των υλικών μας, θα βρεθούμε σε σημείο να μη μπορούμε να προχωρήσουμε άλλο. Έτσι, είναι πολύ σημαντική η σειρά με την οποία θα κτίσουμε τα κτίρια μας. Δε θα προτείνω εδώ στρατηγικές, καθώς αυτή είναι και η ουσία του παιχνιδιού, αλλά δε θα δυσκολευτείτε και ιδιαίτερα να καταλάβετε τι πρέπει να κτίσετε στην αρχή και τι στη πορεία. Γενικώς το παιχνίδι πάσχει στο τομέα της δυσκολίας. Ολοκλήρωσα όλα τα levels του κάνοντας όλα κι όλα 4-5 restarts επιπέδων. Μόνο αν κάποιος αποφασίσει να τελειώσει όλο το παιχνίδι σε gold rating θα συναντήσει ορισμένες δυσκολίες, ειδικά προς το τέλος του.

tribloos4

Οι μηχανισμοί του είναι αρκετά απλοί και δε θα αργήσετε καθόλου να τους συνηθίσετε. Ήδη από τα πρώτα επίπεδα θα μπείτε στο κλίμα και από εκεί και πέρα το χέρι θα πηγαίνει μόνο του. Εκεί όμως που το παιχνίδι θεωρώ πως διαπρέπει είναι στο τομέα του ήχου και της εικόνας. Τα levels έχουν επενδυθεί μουσικά από ένα 20λεπτο υπέροχο soundtrack το οποίο δένει άψογα με το gameplay, ενώ τα πάντα έχουν σχεδιαστεί στο χέρι, με το αποτέλεσμα να είναι πολύ ικανοποιητικό.

Θα κληθείτε να ολοκληρώσετε 75 main levels καθώς και 5 bonus levels στο τέλος κάθε περιοχής. Αφού ολοκληρώσετε όλα αυτά θα έχετε την ευκαιρία να παίξετε και 3 challenge levels ανά περιοχή. Σύνολο δηλαδή 95 επίπεδα, πράγμα που σημαίνει πως με τη παρουσία και των achievements θα χρειαστείτε αρκετές ώρες να το τελειώσετε. Προσωπικά μου πήρε γύρω στις δέκα ώρες (χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος για αυτό καθώς πολλές φορές με σήκωσε ο μπέμπης).

tribloos5

Αν και θεωρώ πως οι developers κοιτάζουν πιο πολύ προς τη mobile αγορά, η έκδοση για PC είναι ικανοποιητική και προσφέρει διασκεδαστικό gameplay που θα αρέσει σίγουρα στους οπαδούς τέτοιου είδους παιχνιδιών (η μάνα μου για παράδειγμα θα το λατρέψει). Η τιμή του στο Steam (8.99 Ευρώ) πιστεύω πως θα ήταν ιδανική αν ήταν ένα με δύο ευρώ πιο χαμηλή αλλά σε κάποιο sale θα είναι σίγουρα must αγορά για τους φαν του είδους. Εμπρός λοιπόν καλά μου Tribloos!!!!

Pros

  • Αρκετά είδη κτιρίων και αγαθών.
  • Ικανοποιητική διάρκεια.
  • Η όμορφη μουσική του επένδυση.

Cons

  • Η απουσία δυσκολίας.
  • Δεν έχουμε τη δυνατότητα να κτίσουμε ότι κτίριο θέλουμε.
  • Προς το τέλος ίσως κουράσει κάποιους λόγω της επανάληψης.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - 70%

70%

Νίκος Τσοκτουρίδης

Ο Νίκος, καπετάνιος στο επάγγελμα, δαμάζει τα κύματα παίζοντας games. Έχει ένα μεγάλο όνειρο: Να μεταδώσει στον Τσοκ Τζούνιορ την αγάπη του για το PC Gaming, τον ΠΑΟΚ και το Ragequit. Email: [email protected] - Steam | Facebook  

One Comment

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL