Log in    Register   

Login to your account

or
 Use Facebook account

Create an account * * Required field

The name you entered is not valid.
Please enter a valid username. No space at beginning or end, at least 2 characters and must not contain the following characters: < > \ " ' % ; ( ) &
Password invalid.
The passwords you entered do not match. Please enter your desired password in the password field and confirm your entry by entering it in the confirm password field.
Invalid email address
The email addresses you entered do not match. Please enter your email address in the email address field and confirm your entry by entering it in the confirm email field.


or
 Use Facebook account

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

REVIEWS

29 August 2017 Συντάκτης: Στέφανος Κουτσούκος

WEST OF LOATHING

Τουρσί-φάντασμα με σβησμένο καταστατικό...

WEST OF LOATHING

Είναι κάτι φορές που τείνω να πιστεύω πως η μοίρα είναι αναπόδραστη. Πραγματικά δεν είχα την παραμικρή πρόθεση να ασχοληθώ με την ρετρό-καλικαντζουρίστικη σήψη του West of Loathing. Ναι, το Δελτίο Τύπου τα έλεγε νόστιμα. Προφανώς, ήταν γουέστερν. Επίσης, είχε θρυλούμενη διάρκεια πάνω από 20 ώρες και γραφικά καμωμένα από μερακλωμένους, τέρμα κακόβουλους τρόφιμους βρεφονηπιακού σταθμού. Σφύριξα λοιπόν αδιάφορα όταν ήρθε το πρώτο, το δεύτερο και το τρίτο δελτίο τύπου στο γραμματοκιβώτιό μου. Απείχα, στεκόμουν δυνατός. Κατόπιν, υλοποιήθηκε το 4Κ όνειρο και ξεπουλώντας κομμάτι-κομμάτι τον Παλαιό Πύργο Ηδονής, βρέθηκα για δυο περίπου εβδομάδες με τα ανύπαρκτα integrated γραφικά του συστήματος.

Αγνοώντας τις Ένζωες Σειρήνες που μου γλυκοτραγουδούσαν πως τούτη η μοναδική ευκαιρία θα έπρεπε να αφιερωθεί στην σύνθεση του lo-fi, cow punk άλμπουμ των Sacred Borracho T(h)ree, είπα να κάμω βουτιά σε όση περισσότερη pixel art αθλιότητα προλάβαινα, προς τέρψιν αποκλειστικά δική σου, Τακτικέ Αναγνώστη. Κάπως έτσι μας προέκυψε η φρικτά αργοπορημένη παρουσίαση της δεύτερης σαιζόν του εξαιρετικού The Last Door και φυσικά, τούτη η Δύση της Αποστροφής. Το μεγαλύτερο έγκλημα που διαπράττει το εν λόγω παιχνίδι, είναι πως με εξανάγκασε να παραμελήσω το Hellblade: Senua’s Sacrifice για περισσότερες από δώδεκα ώρες και να αφοσιωθώ εξ’ ολοκλήρου στην θεοπάλαβη, turn based adventure RPG δράση του.

20170826012105 1Από την φοβερή οθόνη επιλογής κλάσης

Το West of Loathing αποτελεί ένα επικό, αφηγηματικό RPG περιπλάνησης σε ανοικτό κόσμο και τον χαμένο κρίκο μιας άτυπης τριλογίας ύστατης καφρίλας, μαζί με το cult έπος Dink Smallwood και τον ζόρικο εξομοιωτή μοναύτη Φαρμακοποιού, Freddy Pharkas. Χωρίς πλάκα. Η ποιότητα των άφθονων κειμένων και η τεράστια καφρίλα των καταστάσεων τις οποίες θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε, μόνο με τα δυο παραπάνω παιχνίδια μπορούν να συγκριθούν. Η δράση λαμβάνει χώρα σε κάποια αχαρτογράφητη και απροσδιόριστη έκταση της Δύσης, κατόπιν ενός καταστροφικού γεγονότος : Την Επιστροφή Των Αγελάδων Από Τη Βοσκή. Προφανώς μιλάμε για πολύ ζόρικο χορτάρι, καθώς οι αγελάδες επέστρεψαν οργισμένες, κατειλημμένες από δαίμονες και διακατεχόμενες από άσβεστο μίσος για τους άθλιους, μπεργκεροφάγους ανθρώπους. Η εκστρατεία βίας και κυριολεκτικής κτηνωδίας τους δεν σταματά μπροστά σε τίποτε. Ρημάζουν αγροκτήματα, δολοφονούν και διαμελίζουν μουγκανίζοντας ευτυχισμένα και απαγάγουν ανθρώπους προκειμένου να τους θυσιάσουν στους σκοτεινούς, κερασφόρους θεούς τους. Οι λίγοι εναπομείναντες αγρότες κρύβονται τα βράδια τρέμοντας σε υπόγεια καταφύγια ή συνωστίζονται στις πόλεις τις ερήμου, ελπίζοντας να καταφέρουν κάπως να αντισταθούν στην ασπρόμαυρη ορδή.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ένας Νεκρομάντης έχει στήσει το κρησφύγετό του στα βουνά και ασκεί την ανίερη τέχνη του, φέρνοντας πίσω στην ζωή τους νεκρούς της ερήμου. Τουρσιά-φαντάσματα και Κουραδόφιδα λυμαίνονται τους αφιλόξενους δρόμους. Τα πάντα μοιάζουν χαμένα. Είναι ακριβώς η στιγμή που ένας ήρωας θα σηκωθεί από το κρεβάτι, θα χασμουρηθεί και θα κλαψουρίσει «Λίγο ακόμη ρε μαμά». Είναι η στιγμή που ξεκινά ο θρύλος της Δύσης της Αποστροφής.

20170826165709 1Μαύρη Τουρσομαντία

Prev
1/2 Next »

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

90 / 100

+ ΘΕΤΙΚΑ

 • Σπαρταριστό, υπέροχο, αναρχικό, βλάσφημο χιούμορ
 • Πληθώρα μυστικών, gameplay που παραπέμπει στον σχεδιαστικό πυρήνα του Quest for Glory: So You Want To Be A Hero
 • Πλουσιότατη διάρκεια στον χρόνο σε περίπτωση που επιθυμείτε να εξερευνήσετε τα πάντα στο παιχνίδι
 • Τουρσί φάντασμα με σβησμένο καταστατικό.
 • Γελοιωδώς κολλητικό soundtrack

- ΑΡΝΗΤΙΚΑ

 • Προφανώς τα γραφικά, καμωμένα από οργισμένους τρόφιμους βρεφονηπιακού σταθμού και η απουσία ηχογραφημένων ομιλιών

Ο Συντάκτης

Στέφανος Κουτσούκος

Στέφανος Κουτσούκος

To Ragequit.gr αποτελεί το όχημά του για την παγκόσμια επικυριαρχία. T-shirts και ράντομ μέταλ προμοσακούλες μοιράζονται κάθε Σάββατο στους πιστούς...

Please login to comment

Comments (4)

 • Δεν το είχα στα υπόψη, αλλά μόλις διάβασα για τουρσιά φαντάσματα, I was sold.

  about 6 months ago
  1 Like
 • Το παιχνίδι ουσιαστικά πρόκειται για περισσότερο single-player εκδοχή του browser-based ψευδο-ΜΜΟ Kingdom of Loathing, και είναι ΕΠΟΣ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ. Στο KoL θυμάμαι οι character classes ήταν Seal Clubber, Sauceror, Pastamancer, Accordion Thief και κάτι ακόμα, είχα φτιάξει έναν Accordion Thief και τον είχα κάνει τελείως high-end, τι αθώες εποχές.

  about 6 months ago
  0 Like
 • ΜΠΑΧΑΧΑ Θεραπεύτηκε λέει...
  Σίγουρα παίχτηκε σκληρός εκβιασμός από Hellion πως θα σου πιει όλη την κάβα ενώ θα σε έχει δεμένο να ακούς Manowar, αν δεν κάνεις review τώρα-τώρα ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΜΗΜ ΓΕΪΜ που τόσο του θυμίζει Cyanide and Dorkiness.

  about 6 months ago
  1 Like
 • In reply to: Adhan

  Τα εξηγώ στον πρόλογο. Η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή μου σε συνδυασμό με την προσωρινή έλλειψη Gpu, με ώθησε στην θυσία αυτή, προκειμένου να αβγαταίψει ποιοτικά η ύλη του μαγαζιού.

  about 6 months ago
  1 Like

We are using cookies to give you the best experience on our site. Cookies are files stored in your browser and are used by most websites to help personalise your web experience.