SPECIALS

[Φωτο-αφιέρωμα] Επίσκεψη στο SuperFly Cafe

Ήταν αρχές του 2013, όταν σας πληροφορούσαμε ότι στην περιοχή του Παγκρατίου, πιο συγκεκριμένα στην οδό Εμπεδοκλέους 28, επρόκειτο να εκκινήσει τη λειτουργία της μία νέα καφετέρια, το SuperFly Cafe, με διακόσμηση που την έκανε να μοιάζει κυριολεκτικά βγαλμένη από τις καλύτερες στιγμές και αναμνήσεις μας από τα ’90s και ’80s.

Από τότε πέρασε 1 ½ χρόνος, κατά τη διάρκεια του οποίου επισκέφτηκα το εν λόγω cafe μία φορά, αλλά σε χειμερινή περίοδο και ώρα βραδινή, κάτι που δε μου επέτρεπε να σας παρουσιάσω, όπως θα ήθελα, το εσωτερικό του.

Έχοντας υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι θα ξαναπήγαινα το καλοκαιράκι και επ’ ευκαιρία της παραλαβής αντιτύπων του 4ου τεύχους του Retro Planet, πραγματοποίησα, προ ολίγων ωρών, τη δεύτερη επίσκεψή μου. Κι επειδή δε θέλω να λέω πολλά, να πλατιάζω και να σας κουράζω με ανούσιες, για ένα τέτοιο θέμα, γραμμές κειμένου, σας αφήνω να απολαύσετε τις φωτογραφίες που ακολουθούν, επίτηδες δίχως σχολιασμό από μεριάς μου. Το μόνο που θα πω είναι ότι οι τελευταίες πέντε είναι από τις -απίθανες- τουαλέτες του μαγαζιού. Θαυμάστε λοιπόν το ατελείωτο μεράκι των ιδιοκτητών του…

SuperFly pic1

 

SuperFly pic2

 

SuperFly pic3

 

SuperFly pic4

 

SuperFly pic5

 

SuperFly pic6

 

SuperFly pic7

 

SuperFly pic8

 

SuperFly pic9

 

SuperFly pic10

 

SuperFly pic11

 

SuperFly pic12

 

SuperFly pic13

 

SuperFly pic14

 

SuperFly pic15

 

SuperFly pic16

 

SuperFly pic17

 

SuperFly pic18

 

SuperFly pic19

 

SuperFly pic20

 

SuperFly pic21


Είναι μάλλον περιττό να σας τονίσω ότι δε πρέπει επ’ ουδενί να χάσετε την ευκαιρία να απολαύσετε το καφεδάκι, τη μπυρίτσα ή το ποτό σας στο SuperFly, εκεί όπου, αρχίζοντας να χαζεύετε όλα τα “στολίδια” του, δίχως αμφιβολία θα νιώσετε τον χρόνο να γυρίζει πίσω και να μεταφέρεστε στα παιδικά σας χρόνια.

Δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να μην αναγνωρίσετε κάποια από εκείνα τα αντικείμενα που είχατε κι εσείς σε νεαρότερη ηλικία. Ξανακοιτάξτε λοιπόν τις παραπάνω εικόνες και αρχίστε να σχεδιάζετε την ολιγόωρη, αλλά τόσο απολαυστική, επιστροφή σας στο παρελθόν, με όχημα το SuperFly

manos426f

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

Related Articles

17 Comments

  1. Πολύ ωραία παρουσίαση, μπράβο Μάνο. Είναι καλό να προβάλλονται τέτοια μαγαζιά να τα μαθαίνει περισσότερος κόσμος. Μια φορά έχω πάει και έφαγα πολύ ξύλο στο street fighter. Έχεις στη διάθεσή σου άπειρα παιχνίδια να δοκιμάσεις καθώς όλα τα μηχανήματα είναι σε λειτουργία! Ακόμα και τα έπιπλα είναι από άλλη εποχή, η άσπρη πολυθρόνα με τα τεράστια ελατήρια είναι λες και κάθεσαι σε στρώμα νερού. Τέλος να πω ότι όλοι εκεί είναι πολύ φιλικοί και εξυπηρετικοί.

  2. Πραγματικά πρόκειται για έναν πάρα πολύ όμορφο χώρο, με δύο φιλικότατους ιδιοκτήτες. Κρίμα που πέφτει μακριά από τον τόπο όπου κατοικώ, αλλιώς θα ήμουν τακτικότατα εκεί!

  3. Μια χαρά τραπέζια και για καφέ/μπύρα έχει, παιδιά. Απλά ο Μάνος επικεντρώθηκε στα εκθέματα και το ντεκόρ όταν φωτογράφιζε, όπως είναι φυσικό.

  4. To subbuteo γήπεδο με την γυάλινη επιφάνεια είναι τραπέζι, οι retro βαλίτσες επίσης αποτελούν τραπεζάκια, οι vintage πολυθρόνες και καρέκλες βρίσκονται εκεί για να κάθεται ο κόσμος.
    Και προφανέστατα ισχύει κι αυτό που λέει ο Άλκης, καθώς υπάρχουν αρκετά ακόμη τραπέζια (π.χ. ένα θρανίο σχολείου κι όχι μόνο), για να κάτσει κάποιος, απλά επικεντρώθηκα στην παρουσίαση του -εκπληκτικού- ντεκόρ…

  5. Όντως με μια δεύτερη ματιά είδα και τραπέζια κ καρέκλες 😉 Είχα επικεντρωθεί σε άλλα πράγματα τη πρώτη φορά.

Leave a Reply

Check Also

Close
Back to top button
Follow on Feedly

Close
Close