SPECIALS

Επίσκεψη στο eGaming 2017

Για πέμπτη σερί χρονιά, οι επίδοξοι επισκέπτες της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης είχαν ένα έξτρα κίνητρο για να παρευρεθούν στην διοργάνωση πέρα από τα τυπικά περίπτερα των εκθετών, τις ατέλειωτες συστοιχίες από ψησταριές, την άφθονη βαρελίσια μπύρα (επί της τιμής των οποίων οι κάτοχοι Press Pass δικαιούνταν ΜΙΣΟ ΕΥΡΩ έκπτωση – σταδιακά το συντακτιλίκι αρχίζει να κάνει απόσβεση των εξόδων του) και τα κούφια λόγια των πολιτικάντηδων όλου του πολιτικού φάσματος (και το υπερσύγχρονο βαγόνι του Μετρό, προφανώς). Αναφερόμαστε φυσικά στο eGaming, στο μεγαλύτερο gaming event των Βαλκανίων, το οποίο έχει αναχθεί πλέον σε μόνιμη ατραξιόν του θεσμού της ΔΕΘ. Όπως τα τελευταία 4 χρόνια, έτσι και φέτος μικροί και μεγάλοι φίλοι της υποχθόνιας συνομοταξίας μας συγκεντρώθηκαν το διάστημα από 9 έως 17 Σεπτεμβρίου στο Hangar 17 του εκθεσιακού συγκροτήματος, για να παρακολουθήσουν μια σειρά από δρώμενα που, χρονιά με τη χρονιά, τείνουν να αυξάνονται σε ποσότητα αλλά και ποιότητα. Ως μπυρολάτρες που παίζουν περιστασιακά και κανένα αλαφρολαϊκό game, η τάξη των συντακτών της ημιθανούς κοινότητάς μας δεν θα μπορούσε παρά να δώσει δυναμικό (;) παρόν και στο φετινό eGaming.

egaming17-snap1-“Πόσο χορηγό να βάλω?” -“Φουλάρισέ το, φίλε!”

Ως διοργάνωση που επιχειρεί να φέρει στην μικρή και ταπεινή χώρα μας μια γεύση από τα μεγάλα αντίστοιχα events του εξωτερικού, δεν θα μπορούσε παρά να περιλαμβάνει και φέτος συμμετοχές από μεγάλες και ονομαστές εταιρίες του χώρου, που επιχειρούν με τη σειρά τους να προβάλουν την εκάστοτε πραμάτεια τους. Έτσι, με την παρουσία εταιριών όπως οι Sony, Ubisoft, Microsoft, 2K Games αλλά και της Nintendo (για πρώτη φορά σε event στην Ελλάδα, χάρις στην συμβολή της CD Media) οι επισκέπτες μπορούσαν να παίξουν, μεταξύ άλλων, demo/preview εκδόσεις των Super Mario Odyssey, NBA2K18, Far Cry 5, Assassin’s Creed Origins αλλά και του αιώνια αργοπορημένου South Park: The Fractured But Whole (γελάω λίγο αναλογιζόμενος πως στο αντίστοιχο άρθρο για την παρουσία της Ubisoft στο περσινό eGaming έγραφα πως το παιχνίδι αναμένεται στις αρχές του 2017…).

egaming17-snap2Η παρουσία του Mario Kart 8 Deluxe, βέβαια, έρχεται σε απευθείας σύγκρουση με τα πιστεύω ενός ανθρώπου που πιστεύει πως η σειρά σταμάτησε στο Mario Kart 64.

Πέραν του αμιγώς gaming σκέλους, ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της Hewlett-Packard, η οποία εξέθεσε desktop και laptop προϊόντα της σειράς Omen (με παράλληλη χρήση VR headsets, μάλλον για επίδειξη του πόσο κτηνώδη είναι τα μηχανήματα της σειράς), αλλά και της Razer, στο booth της οποίας το κοινό μπορούσε να δοκιμάσει αρκετά από τα τελευταία περιφερειακά της εταιρίας. Προφανώς βέβαια, πέρα από τις εταιρίες-κολοσσούς, δίδεται η απαραίτητη αγάπη και στα πιο “λαϊκά” στρώματα της κοινότητας. Έτσι είχαμε παρουσία “ντόπιων” καταστημάτων όπως του Anime House, του eFantasy αλλά και του Arcades.gr (όπου, όπως μπορεί κανένας να φανταστεί, το κοινό μπορούσε να παίξει… Arcades), αναμενόμενα καθημερινά τουρνουά σε ευρύτατο φάσμα από games, και διαγωνισμούς Cosplay.

egaming2017-snap3Εγώ το booth του Shadow of War πήγα να φωτογραφίσω, αλλά στήθηκαν μπροστά μου για φωτό. Τι να κάνω, κύριε Πρόεδρε, με είδαν έτσι αρρενωπό και ήρθαν, είμαι θύμα των συνθηκών.

 

egaming17-snap5Το γεγονός ότι τα ματς 1vs1 (Tekken, εν προκειμένω) λαμβάνουν χώρα στο κεντρικό Stage και προβάλλονται σε γιγαντοοθόνη, μεγιστοποιούν ελαφρώς το ενδεχόμενο να γίνεις ρεζίλι των σκυλιών αν δεν κατέχεις το σκιλλ.

egaming2017-snap4Επίσκεψη στο eGaming τις καθημερινές, σημαίνει: λιγότερος κόσμος, λιγότερος θόρυβος, λιγότεροι νύχτες που σε σκουντάνε και σου ρίχνουν τη μπύρα. Θα μπορούσα να εκδώσω κάποιο σύγραμμα με παρόμοιες συμβουλές για τον σύγχρονο άνδρα.

egaming17-snap6Ο πατέρας στα αριστερά φαίνεται ξεκάθαρα να μου λέει “όχι όχι φίλε, PCάς είμαι κι εγώ, δεν στήνομαι στην ουρά για τα αυτά τα ανίερα μηχανήματα, απλά περνάω για να πάω προς την έξοδο, σε παρακαλώ μην γίνεις έξαλλος”.

Ότι άποψη και να έχει ενδεχομένως κανείς για τους εκθέτες του eGaming, η εικόνα του Hangar 17 γεμάτου ασφυκτικά από κόσμο όλων των ηλικιών, να περιφέρεται ανάμεσα στα booths των εταιριών και να δοκιμάζει τα demo των τελευταίων games (στις μιασματικές κονσόλες, έστω) δεν παύει να είναι μια αρκετά εντυπωσιακή εικόνα δεδομένης της ευρύτερης ιδιοσυγκρασίας της χώρας μας, και άκρως αντιπροσωπευτικό δείγμα της επιτυχίας της όλης διοργάνωσης. Εν αναμονή του eGaming 2018, λοιπόν, για να δούμε πόσο περισσότερο θα επιχειρήσει να γιγαντωθεί ο θεσμός, αλλά και αν θα έχουμε και άλλες… VIP επισκέψεις…

egaming17-snap7Φωτό παρμένη από το FB group του eGaming. Δεν μπορώ να αποφασίσω αν είναι πιο αστεία αυτή ή η περσινή με το βαγόνι του Μετρό που είχα ανεβάσει. Ας κρίνει ο Κυρίαρχος Λαός.

 

Tags

Κώστας Καλλιανιώτης

Αρχαιολόγος, RPG Player, Καταναλωτής Προβατίνας.

2 Comments

  1. Top commenter! Το ψήνεις για θέση Ασπρούλια στην ΕΡΤ; Τελευταία φωτό δεν πίστεψα αμέσως ότι είναι αληθινή…! 😀

Leave a Reply

Back to top button
Follow on Feedly

Close