SPECIALS

Greenlight Spotlight: SWORDS & SORCERY UNDERWORLD

Η είσοδος στον κατάλογο παιχνιδιών του Steam αποτελεί για πολλούς indie developers όνειρο ζωής, καθώς η γνωστή πλατφόρμα της Valve διαθέτει κοινό δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών. Δυστυχώς η ποσότητα των υποψήφιων παιχνιδιών είναι τόσο μεγάλη ώστε να καθιστά δύσκολη την προσπάθεια ενός developer να ξεχωρίσει από το σωρό. Η σειρά άρθρων “Greenlight Spotlight” αποσκοπεί στο να ενημερώσει τους αναγνώστες του Ragequit.gr για αξιόλογους τίτλους που ζητούν θετικές ψήφους στο Steam Greenlight, παρουσιάζοντας επιλεγμένα games από την επίσημη λίστα προτάσεών μας στην υπηρεσία. Στο πρώτο σχετικό άρθρο παρουσιάσαμε το old-school FPS Wrack και συνεχίζουμε τις περιπλανήσεις μας στο χώρο των hardcore games με το RPG dungeon crawler Swords & Sorcery: Underworld. Αν είστε οπαδός του συγκεκριμένου είδους παιχνιδιών τότε δε χρειάζεται να σας πούμε πόσο σπάνια είναι η κυκλοφορία αντίστοιχων τίτλων στις μέρες μας. Παρά τη φωτεινή εξαίρεση του Legend of Grimrock, το είδος έχει δει και καλύτερες μέρες. Το Swords & Sorery Underworld επιχειρεί να καλύψει το κενό προσφέροντας turn-based και party-based combat system, είκοσι χάρτες/επίπεδα προς εξερεύνηση και πολλά τέρατα προς εξόντωση!

 sorcery 01Εικόνα από το character creation

Στην αρχή του παιχνιδιού θα κληθείτε να περάσετε από το στάδιο του party creation όπου είστε ελεύθεροι να διαμορφώσετε τη σύνθεση της ομάδας σας κατά το δοκούν ή να επιλέξετε κάποιους από τους default χαρακτήρες. Θα χαρακτήριζα το party creation απολύτως επαρκές για τις ανάγκες του παιχνιδιού, με αρκετές επιλογές και stats ώστε να υπάρχει σημαντικό περιθώριο παραμετροποίησης ανάλογα με τον τρόπο παιχνιδιού σας. Ανεξαρτήτως προτιμήσεων πάντως, θα πρέπει οπωσδήποτε να φροντίσετε ώστε η ομάδα σας να διαθέτει τουλάχιστον ένα healer και ένα μάγο. Ειδικά ο δεύτερος είναι υπερπολύτιμος για την αντιμετώπιση ομάδων εχθρών αλλά και για τη γρήγορη μετακίνηση από την πόλη στα dungeons. Προσοχή λοιπόν! Την πρώτη φορά που θα παίξετε προτεινω σαφώς να επιλέξετε το έτοιμο party για να εξοικειωθείτε με το gameplay πριν προχωρήσετε σε αυτοσχεδιασμούς.

sorcery 02Αναμφίβολα sexy τα βαμπίρ στο Underworld!

Οι χάρτες του παιχνιδιού χωρίζονται σε σε πόλεις/οικισμούς και dungeons. Οι πόλεις είναι τα κατάλληλα σημεία για ανεφοδιασμό, healing και ανάληψη quests, αλλά ακόμα και στα σοκάκια των πόλεων δεν είστε απολύτως ασφαλείς από τις επιθέσεις των εχθρών. Στον τομέα του roleplaying το Swords & Sorcery Underworld παρουσιάζεται λιτό έως σπαρτιάτικο, καθώς οι διάλογοι και τα sidequests περιορίζονται μόνο στα απολύτως απαραίτητα για τις ανάγκες του gameplay. Είπαμε, το παιχνίδι ανήκει ξεκάθαρα στο είδος των dungeon crawlers και επικεντρώνεται σχεδόν αποκλειστικά στις μάχες με όλων των ειδών τα επικίνδυνα πλάσματα.

sorcery 03Hint: ΜΗΝ τα βάλετε με τους φρουρούς!

Ενδιαφέρον έχει το levelling system. Είναι γραμμικό, υπό την έννοια οτι δεν προσφέρει στον παίκτη την ευχέρεια για την επιλογή των skills που επιθυμεί, όμως οι abilities που ξεκλειδώνονται σταδιακά για όλες τις classes έχουν εμφανή επίδραση στο gameplay και στην πορεία των μαχών. Δυστυχώς για εμάς και ευτυχώς για τα τέρατα, η χρήση των abilities υπόκειται σε περιορισμούς ανάλογα με την class: για παράδειγμα, οι clerics δαπανούν holy water το οποίο πρέπει να αναπληρώνουν από πηγές νερού, ενώ οι μάγοι έχουν φυσικά spell points τα οποία εξαντλώνται σε κάθε cast. Γενικά οι μάχες θέλουν τακτική και σκέψη, τις περισσότερες φορές αντιμετωπίζετε εχθρούς που υπερτερούν σε αριθμούς και ενδεχομένως σε ισχύ, οπότε η κάθε turn έχει μεγάλη σημασία για την τελική έκβαση της εκάστοτε αναμέτρησης. Ελπίζω να σας αρέσουν τα δύσκολα γιατί το παιχνίδι… δε χαρίζει κάστανα! Ειδικά στα πρώτα levels, μέχρι να αποκτήσετε καινούριες abilites που απλοποιούν τη διαδικασία του rest, θα φτύσετε αίμα για να καθαρίσετε τα πρώτα dungeons.

sorcery 04Τρεις εχθροί δεν είναι τίποτα!

Αν έπρεπε να αναφέρω ορισμένα τρωτά σημεία του Swords & Sorcery Underworld, θα εστίαζα στον τεχνικό τομέα και συγκεκριμένα στο interface, τον ήχο και την έλλειψη animations. Το παιχνίδι δε μπορεί να ανταγωνιστεί σε αυτούς τους τομείς τίτλους όπως το Legend of Grimrock και αυτό είναι απόλυτα λογικό, αφού αποτελεί δημιούργημα ενός μόνο ανθρώπου. Σίγουρα η είσοδος στο Steam θα βοηθούσε τον developer να επενδύσει περισσότερα χρήματα στη βελτίωση του τεχνικού τομέα, αν όχι για το Underworld τότε σαφώς για το επερχόμενο sequel με υπότιτλο Sovereign. Εμείς προτείνουμε να επισκεφθείτε τη σελίδα του παιχνιδιού στο Steam Greenlight και να υπερψηφίσετε το Swords & Sorcery Underworld ώστε να ενθαρρύνετε έμμεσα τη δημιουργία περισσότερων games σε αυτό το αγαπημένο αλλά παραμελημένο μέχρι πρόσφατα είδος. Αν ενδιαφέρεστε να το αγοράσετε, μπορείτε να το κάνετε απευθείας από την επίσημη σελίδα του παιχνιδιού, αν και το καλύτερο θα ήταν να δοκιμάσετε πρώτα το εκτενές demo ώστε να σιγουρευτείτε οτι ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας. Επίσης, θυμηθείτε οτι μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη συλλογή προτάσεων του Ragequit.gr στο Greenlight και να προτείνετε παιχνίδια που πιστεύετε οτι αξίζουν να συμπεριληφθούν σε αυτή. Τα λέμε την επόμενη φορά με ένα ακόμα αξιόλογο indie game!

{youtube}Fva490LpVJo{/youtube}

Αλέξανδρος Γκέκας

Αφοσιωμένος PC gamer, ο Αλέξανδρος παίζει τα πάντα ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής, δείχνει όμως προτίμηση σε turn-based, strategy, RPGs και θεωρεί το UFO: Enemy Unknown ως το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών. Κατά τα άλλα, προσπαθεί να κρύψει τα χελωνίσια αντανακλαστικά του αποφεύγοντας το competitive multiplayer γιατί, λέει, "δεν του ταιριάζει" και αναζητά τρόπους ώστε να αναγνωριστεί η "Church of Gaben" ως επίσημη θρησκεία στη χώρα μας.

12 Comments

  1. To είχα παρατηρήσει εδώ και καιρό το παιχνίδι και μάλιστα ήμουν διατεθειμένος να το αγοράσω από το site αλλά η τιμή με απέτρεψε .Θεωρώ πως αξίζει να μπει στο steam αλλά με πιο λογική τιμή. Αναμένω και γω το sequel με ενδιαφέρον,όπως άλλωστε και το επόμενο βήμα της almost human,αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.:)

  2. Hey Charles,

    I don’t have any questions about S&S Underground, since I have watched the rather lenghty discussions about the game and the developement of the Gold edition over at the Codex. I just want to say welcome, I voted for S&S Underground on Greenlight, and say thanks for the discount, I’m finally going to buy the game. And because I’m cheap, I’m going to ask: If the game is accepted on Steam, any chance those who bought directly from you will get Steam codes?

  3. Hi Charles! I don’t know of you are still reading this,but i wanted to say that i was really impressed by your game after playing the demo. I thing it looks and plays great as an old-school dungeon crawler,especially considering that it was made by a sole developer. So you got my support on greenlight and i wish every with this game and your future plans

    ps. the discount is really appreciated:)

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elGreek