Adventurer's GuildEDITORIALS

Surviving the Apocalypse

Υπάρχουν αρκετές θεωρίες σχετικά με το τι πρόκειται να συμβεί στις 21 Δεκεμβρίου. Ηλιακές εκλάμψεις, εκρήξεις υπερηφαιστείων, αποχώρηση του Βύντρα από τον Παναθηναϊκό, απρόσκλητη επίσκεψη από τον Nibiru, άνοδος της R’lyeh από τα βάθη του ωκεανού και έγερση του Ωραίου Κοιμώμενου που θα εισάγει την ανθρωπότητα σε μια νέα εποχή σκότους… Ίσως βέβαια να μην γίνει τίποτα απολύτως και οι ρυθμοί της ζωής να συνεχίσουν αδιάκοπα και χωρίς κατακλυσμικές παρεμβολές , όμως αυτό ενδεχομένως φαντάζει ως το χειρότερο σενάριο, δεδομένης της ευρύτερης κατάστασης που επικρατεί αυτή τη στιγμή στον πλανήτη αλλά και συγκεκριμένα στο (αποδεδειγμένα, μέσω της αδιάψευστης επιστημονικής τεκμηρίωσης που μας παρέχουν οι 2 αετοί του Διός) κέντρο του, την Ελλάδα.

apocalypsi snap1Τα Σημεία είναι μπροστά μας. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να τα αγνοήσουμε!

Αν όντως συμβεί κάτι, πιθανότατα οι περισσότεροι από εμάς δεν θα επιζήσουν, οπότε δεν έχουμε ιδιαίτερο λόγο να ανησυχούμε και απλά οφείλουμε να φάμε και να πιούμε όσο προλάβουμε πριν λυτρωθούμε μια και καλή. Τι θα γίνει, όμως αν, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, επιζήσουμε της καταστροφής του κόσμου; Πώς θα πορευθούμε μέσα στα ερείπια του πολιτισμού, όπου η επιβίωση θα είναι μια καθημερινή μάχη ενάντια στους πάντες και τα πάντα;

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ είμαι πανέτοιμος για αυτό το ενδεχόμενο. Γιατί; Μα επειδή έχω λιώσει τα Fallout, φυσικά! Δώστε βάση στα hints, λοιπόν, αν θέλετε να επιζήσετε στην μετα-αποκαλυπτική κενωνία.

-Από σήμερα κιόλας, κρατάτε όποιο καπάκι μπύρας ή κοακόλας (sic) βρίσκετε. Σήμερα θα σας πουν καθυστερημένο hoarder, όμως μετά τις 21 θα σας ζηλεύουν επειδή είστε λεφτάς.

-Διαβάζετε όποιο περιοδικό πέφτει στα χέρια σας. Αυτομάτως θα γίνετε ένας φωτεινός παντογνώστης ικανός για τα πάντα, από επιδιόρθωση ηλεκτρονικών κυκλωμάτων μέχρι λεπτές χειρουργικές επεμβάσεις.

apocalypsi snap2“Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εσωτερική αιμορραγία; Μην ανησυχείς! Μόλις διάβασα μια επισκόπηση της 2ης σεζόν House MD στο Men’s Health!”

-Nα είστε προετοιμασμένοι να σώσετε τον κόσμο. Γιατί είστε ο Εκλεκτός. ΟΛΟΙ ΣΑΣ.

-Μόνο οι σκληροπυρηνικοί τύποι έχουν ανάγκη από ύπνο, νερό και φαγητό. Αν είστε ένας everyday normal guy, κοιμάστε αποκλειστικά και μόνο για να περάσει η ώρα.

-Mην εμπιστεύεστε όποιον πουλάει σουβλάκια σε πάγκο στο δρόμο. Περίπου ότι ισχύει σήμερα με τις καντίνες δηλαδή.

-Λίγο πριν την προγραμματισμένη καταστροφή, πάτε μια βόλτα προς Πάρνηθα ή Λουτράκι. Όσο και να καταστραφεί ο κόσμος, τα καζίνο είναι τα μοναδικά κτίρια που κατά ένα μυστήριο τρόπο δεν πρόκειται να πάθουν την παραμικρή ζημιά. Τζογάρετε ελεύθερα, λοιπόν, και αφήστε τους αδαείς να εξαϋλώνονται από τις super solar flares.

-Υιοθετήστε ένα σκύλο. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΗΠΟΤΕ. Εκτός του ότι παρέχει συντροφιά στον σκληρό και αφιλόξενο κόσμο, μπορεί να προξενήσει στους εχθρούς σας περισσότερη ζημιά και από το πιο βαρβάτο headshot. Μεγάλο αρνητικό η θλίψη που θα προκληθεί από την αναπόφευκτη απώλειά του.

apocalypsi snap3Τα σκασμένα τα τετράποδα έχουν μια αυτοκτονική τάση να τρέχουν προς ναρκοπέδια και force fields…

-Aν πυροβολήσετε τον εχθρό σας, θεωρείται απόπειρα ανθρωποκτονίας και αμέσως οι πάντες τριγύρω θα σας πάρουν στο κυνήγι. Αν φυτέψετε στις τσέπες του εκρηκτικά και τα ανατινάξετε, θα θεωρηθεί απλά ένα φυσιολογικό γεγονός και κανείς δεν θα ασχοληθεί.

-Αν έχετε πρόσβαση σε κάποιο σύστημα που φιλτράρει νερό, φροντίστε έγκαιρα για την συντήρησή του. Σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά με αυτό, να είστε προετοιμασμένοι για πολύ δράμα και ποδαρόδρομο.

-Αν τυχόν πετύχετε κάποιον τυπά ονόματι Ίαν που κραδαίνει οπλοπολυβόλα και επιθυμεί να πολεμήσει στο πλευρό σας, ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΜΗΝ ΤΟΥ ΓΥΡΙΣΕΤΕ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ γιατί θα αποκτήσετε περισσότερες τρύπες και από το σενάριο του Mass Effect 2.

Bonus: αν βρείτε έναν τυπά να περιφέρεται άσκοπα και να ζητάει πληροφορίες για τον μπαμπάκα του που “του λείπει τόσο πολύ”, εκτελέστε τον στεγνά και ύπουλα, η εμπειρία λέει πως θα κάνετε τεράστια χάρη στον κόσμο. Το ίδιο ισχύει και για υπερενθουσιώδεις ραδιοφωνικούς παραγωγούς που πιστεύουν πως επιτελούν κοινωνικό έργο.

Κώστας Καλλιανιώτης

Αρχαιολόγος/Ιστορικός, RPG Player, Οπαδός των Motörhead, Καταναλωτής Προβατίνας.

10 Comments

  1. Φορναρόλι-σκόρερ, το τέλος είναι κοντά, μεταννοείτε χαχαχαχα.
    To τελευταίο ήταν μπηχτή για τον Μποράτσο ή μου φάνηκε…? 😀
    Επίσης τα ποστ- αποκαλύπτικ σουβλάκια από μεταλλαγμένο αρουραίο δεν έχουν και και πολύ διαφορά από τα αντίστοιχα που μπορείς να γευτείς στα ρόκγουεϊβ…

  2. Ο Μποράτσος διαφθείρει, δεν σώζει :Ρ

    Μήπως να μοντάρουμε το F3, να διαγράψουμε τελείως τον ρόλο του three-dog και να τον αντικαταστήσουμε από Μπορατσικά δαιμόνια? Αν μη τι άλλο θα αποκτούσε ένα ενδιαφέρον το παιχνίδι…

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elGreek