Volrath's Dungeon

4 και σήμερα… roll initiative!

Εντάξει είναι γνωστό πλέον πως οτιδήποτε έχει επάνω του τις λέξεις «Dungeons & Dragons» πρέπει να δοκιμαστεί (ναι, ακόμη και το ανεκδιήγητο Daggerdale βρίσκεται στη συλλογή μου). Πως θα μπορούσε λοιπόν ένας fan με άπειρα games και βιβλία του χώρου να μείνει ασυγκίνητος από το νέο mmorpg Neverwinter των Cryptic Studios; Με τον beta code ανά χείρας λοιπόν και βουρ στο ψητό!

Έχοντας αποκτήσει, λοιπόν, το μαγικό ψηφιακό κλειδάκι μου κατάφερα να ασχοληθώ με τον εν λόγω τίτλο μονάχα το τελευταίο Σαββατοκύριακο της κλειστής beta. Μετά από 6 ώρες παιχνιδιού και την δοκιμή δύο διαφορετικών συνδυασμών φυλών/κλάσεων έχω να πω το εξής… επιστρέφω στα mmorpgs που είχα κόψει μαχαίρι! Ναι, το Neverwinter είναι τόσο καλό!

Σαφώς και δε μπορεί να αναλυθεί ένα χαοτικό mmorpg σε λιγοστές αράδες και μάλιστα με ελάχιστες ώρες παιχνιδιού (θα γραφτεί και το review εν καιρώ… υπομονή). Το Neverwinter όμως αποπνέει rpg-ίλα, βρωμάει D&D από χιλιόμετρα μακρυά, σε συγκινεί, σου θυμίζει πράγματα… σε ταρακουνάει ρε παιδί μου να αρπάξεις εικοσάπλευρα ζάρια και να τα ρίξεις στο τραπέζι! Σημειώστε εδώ ότι είναι το μοναδικό mmorpg στο οποίο εξετάζω ενδελεχώς κάθε σημείωμα που ανακαλύπτω και διαβάζω, κάθε αποστολή και κάθε νέα εγγραφή στο lore book μου!

Βρωμάει D&D το παιχνίδι, ανέφερα παραπάνω. Από που να ξεκινήσω και που να τελειώσω; Από τη δημιουργία χαρακτήρα που θα ρίξετε ζάρια για τα στατιστικά σας; Από το σύστημα healing των χαρακτήρων που απαιτεί να βρουν campfire και να σταθούν για λίγο κοντά της; Από τα κλασικά spells που θα χρησιμοποιήσετε; Να πω για τις πασίγνωστες πόλεις και χαρακτήρες από τα Forgotten Realms που θα συναντήσετε; Αυτά κι όχι μόνο, κάνουν την εμπειρία του Neverwinter -τουλάχιστον- απολαυστική για τους φίλους του επιτραπέζιου.

Το Neverwinter, βέβαια, συμπεριφέρεται σαν ένα κλασικό free mmorpg… απαιτεί τον οβολό σας, όπως καταλαβαίνετε, για microtransactions. Να μην αναφερθώ κιόλας στα «Founder Packs» που κοστίζουν εξωπραγματικές τιμές για τα digital αγαθά που προσφέρουν. Κι όμως… ακόμη και για αυτόν που δε θέλει να «στάξει» μία, το Neverwinter προσφέρει απλόχερα ατελείωτο υλικό… και αυτό το επιτυγχάνει μέσω του Foundry! Κάθε χρήστης μπορεί να φτιάξει τις δικές του αποστολές και μέσω το Foundry να τις μοιραστεί με την υπόλοιπη κοινότητα. Το καταλάβατε; Ατέλειωτες περιπέτειες να ολοκληρώσετε, άπειρα dungeon να εξερευνήσετε, χιλιάδες NPCs να γνωρίσετε! Χαράς ευαγγέλια για τους dungeons masters του κόσμου τούτου… ρε τι μας περιμένει!

Είστε ακόμη εδώ; Καλώς γιατί άλλωστε η open beta ξεκινά στις 30 Απριλίου (4 και σήμερα!). Σιγά σιγά κατεβάστε τον client, δημιουργήσετε τον λογαριασμό σας και κάνετε λίγο υπομονή για λίγες ημέρες ακόμη. Σας περιμένω όλους στα Forgotten Realms. Το Neverwinter σας χρειάζεται… roll initiative!

Νίκος Καλαγκιάς

Ο Νίκος είναι ένας gamer που τον χαρακτηρίζουν δύο απλές λέξεις: "Ατσάλι" και "Φωτιά". Ναι, καλά καταλάβατε. Οτιδήποτε video game έχει μέσα το fantasy/μεσαιωνικό στοιχείο έχει και το όνομα του γραμμένο επάνω. Ασχολείται κυρίως με RPGs και strategies ενώ ποτέ δε θα πει όχι και σε καλογυαλισμένους hack 'n slash fantasy τίτλους. Εκεί που το πολεμικό κέρας ηχεί, εκεί που το ατσάλι συναντά το ατσάλι, εκεί που το θάρρος και ο ηρωισμός ξεπερνούν τα πάντα και η θυσία του αδελφού εξυψώνει τα πολεμικά ιδανικά... θα βρείτε και τον Νίκο δίπλα με ένα gamepad στο χέρι να ουρλιάζει: "Chaaaarge!"

17 Comments

 1. Το παιχνίδι είναι free. Καμιά συνδρομή και καμιά αγορά δεν απαιτείται.

  Η μάχη έχει action καταβολές (στοχεύεις, κάνεις dodge κλπ) ενώ έχει στοιχεία από αρκετές εκδόσεις (κυρίως 4η… λογικό αν και του χρόνου βγαίνει η 5η ή DnD Next όπως λέγεται τη στιγμή που μιλάμε). Δεν επηρεάζει όμως σε τίποτε μια καθαρόαιμη DnD εμπειρία, τουλάχιστον όσο αφορά την ατμόσφαιρα 🙂

 2. Αν και ακούγεται ενδιαφέρον με χαλάει τρελά η ιδέα των microtransactions (η κύρια ξενέρα που έφαγα με το GW 2, ενώ είχαν πει πριν βγεί ότι θα είναι cosmetics τελικά αγοράζεις…τα πάντα), προτιμώ συνδρομή και ίση αντιμετόπιση σε όλους τους παίχτες παρά έτσι. Αν έχει αξιοπρεπές PvE (multiplayer φυσικά, dungeons κτλ.) θα το τσεκάρω όταν βγει βέβαια, ποτέ δεν ξέρεις…

 3. Αν σου πω ότι δε θυμάμαι πως ήταν στο DnD Online… Είχα παίξει ελάχιστα :p
  Εδώ, ναι, θέλεις campfires που αποτελούν και respawn points. Υπάρχει επίσης σαν item ένα μικρό altar που ουσιαστικά στήνεις ένα δικό σου campfire όπου θέλεις. Από εκεί και πέρα κατά τη διάρκεια του adventuring τη βγάζεις με potions.

 4. Εγώ πλέον οτιδήποτε έχει σχέση με MMORPG το αντιμετωπίζω με μεγάλη καχυποψία.
  Σε αυτό συνέβαλε το ότι έκλεισαν το πιο αγαπημένο μου MMO το StarWars: Galaxies. Είναι αξιοθρήνητο να έχεις αφιερώσει εκατοντάδες ώρες σε ένα παιχνίδι, να έχεις εξελίξει τον χαρακτήρα σου όσο δεν παίρνει, να τον έχεις εξοπλίσει μετά από ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ κόπο με special/unique items, να έχεις κάνει φιλίες με άτομα στο παιχνίδι, να κάνετε μαζί αποστολές και να έχετε κοινούς στόχους και μια ωραία πρωία, να σου ανακοινωθεί από τον developer : “Δυστυχώς παιδιά κλείνουμε, τις ώρες που σπατάλησες για να πετύχεις αυτά που πέτυχες κλάψ’τες” !!!
  Και αυτό το λέω ως κάποιος που ασχολήθηκε με το Galaxies μόνο 1 εξάμηνο, οπότε σχετικά μικρό το κακό. Αν ήμουνα σαν κάποιους βετεράνους που είχαν αφιερώσει χρόνια ολόκληρα στο να εξελίξουν τον χαρακτήρα τους, θα έκλεγα με μαύρο δάκρυ!
  Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν με ενδιαφέρει το Neverwinter, όμως το δικό μου συμπέρασμα για τα MMORPG είναι ότι περιέργως η διάρκεια ζωής τους μπορεί να αποδειχτεί μικρότερη από ένα single player RPG.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL