LATEST NEWS

Η σειρά Homeworld έχει νέο ιδιοκτήτη

H  χρεωκοπία της THQ οδήγησε στον πλειστηριασμό όλων των ιδιοκτησιακών της στοιχείων, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται αρκετές ιστορικές franchises. Μία από αυτές είναι το Homeworld, όνομα-συνώνυμο με τρία από τα καλύτερα space-RTS όλων των εποχών δια χειρός Relic. Για την ανεύρεση νέων κατόχων διεξήχθη δημοπρασία στην οποία πήραν μέρος αρκετές εταιρίες, αλλά τελικός νικητής αναδείχθηκε η Gearbox Software (Borderlands). Μάλιστα πριν από την αποκάλυψη του νικητή είχε γίνει γνωστό οτι στη δημοπρασία συμμετείχαν η Stardock and Paradox, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Ο Randy Pitchford, επικεφαλής της Gearbox, δήλωσε οτι πρώτη προτεραιότητα της εταιρίας του είναι η αναστήλωση και κυκλοφορία των κλασικών παιχνιδιών (Homeworld 1, Homeworld: Cataclysm και Homeworld 2) στις σύγχρονες πλατφόρμες ψηφιακής διανομής για PC games, χωρίς όμως να αναφέρει τίποτε για πιθανό sequel. Αν μη τι άλλο η επιλογή της Gearbox μοιάζει παράξενη, καθώς το studio δεν έχει παρελθόν στην ανάπτυξη RTS όπως οι άλλες δύο εταιρίες που μειοψήφησαν.

Αλέξανδρος Γκέκας

A dedicated PC gamer, Alexandros plays everything depending on the mood of the moment, but shows a preference for turn-based strategy, RPGs and considers UFO: Enemy Unknown as the best game of all time. Otherwise, he tries to hide his turtle-like reflexes by avoiding competitive multiplayer because, as he says, "it doesn't suit him" and is looking for ways to get the "Church of Gaben" recognized as an official religion in his country.

7 Comments

  1. Τα πρώτα σημάδια φαίνονται καλά: “προτεραιότητα της εταιρίας του είναι η αναστήλωση και κυκλοφορία των κλασικών παιχνιδιών (Homeworld 1, Homeworld: Cataclysm και Homeworld 2) στις σύγχρονες πλατφόρμες ψηφιακής διανομής” … Σε περίπτωση sequel ελπίζω να μη μας απογοητεύσει η Gearbox (αν και σαν εταιρία έχει δείξει πολύ καλά σημάδια) καθώς και ο πήχης είναι πολύ ψηλά. Ακόμα θυμάμαι την φοβερή σκηνή που πρωτοέρχεσαι σε επαφή με το the beast στο Homeworld Cataclysm.

  2. Θα προτιμούσα να τα έπαιρνε η Relic, αλλά θα περιμένω να δω αποτελέσματα. Ελπίζω να τα δούμε σε GOG και Steam.

  3. Αναρωτιέμαι αν όντως η Gearbox σκοπεύει να αναπτύξει κάποιο sequel. Νομίζω πως είναι απίθανο να το αναλάβει η ίδια η εταιρία (αφού είναι απασχολημένη με τη σειρά Borderlands) οπότε έχουμε δύο ρεαλιστικά ενδεχόμενα. Είτε θα δώσει την άδεια ανάπτυξης σε τρίτη εταιρία, είτε απλώς αγόρασε τα δικαιώματα του homeworld γιατί πιστεύει οτι θα βγάλει κέρδος από τις πωλήσεις των παλιών games.

  4. FPS όχι, δεν πάει και τόσο με το στυλ του franchise, αλλά θα μου άρεσε κάτι στο στυλ των X-Wing ή Wing Commander.

  5. Να πω την αλήθεια, με όλα αυτά τα ελεεινά sequel που έχουμε δει τόσο καιρό από διάφορα franchises θα προτιμούσα απλά μία “αναγέννηση” των παλιών Homeworld μόνο και ας μην υπάρξει επόμενο, ή Θεός φυλάξει, αυτό που αναφέρει ο Sephir……………FPS…………Homeworld……μπρρρρρρ!

  6. Είτε απλά να κυκλοφορήσει ένα FPS Homeworld. :p

    Heh, this post nailed it! 🙂
    Πάντως κρίνεται ενθαρρυντική ως πρώτη κίνηση η επανακυκλοφορία των παλιών της σειράς.

Leave a Reply

Related Articles

Back to top button
en_USEN