EDITORIALSSPECIALS

Καλή Χρονιά!

Ντισκλέιμερ: Μερικοί δεν έχετε προλάβει τις επικές εποχές που τα PC μας έδειχναν με το στανιό 2 έως 256 χρώματα στις οθόνες τους και ίσως να μην είναι ξεκάθαρο ότι οι εικόνες στο νοσταλγικό μου blog είναι επίτηδες έτσι, με λίγα χρώματα σε gif για να θυμόμαστε οι παλαιοί και να μαθαίνετε οι νεότεροι τι καλτίλα έβγαζαν τα PC κάποτε 😛

Σήμερα δεν θα σας γράψω για games, δεν θα σας γράψω για hardware, σήμερα θα ξεφύγω εντελώς και ας έχουμε πει με τα παιδιά εδώ στο RageQuit να κρατάμε τα blogs μας on topic.
Σήμερα θέλω απλά να σας ευχηθώ και να σας μεταφέρω το παραλήρημα μου για την νέα χρονιά.
Ελπίζω η νέα χρονιά να φέρει σαφώς όλες τις γνωστές ευχές, αλλά κυρίως αισιοδοξία, χωρίς αισιοδοξία δεν υπάρχει τίποτα για όλους εμάς στο μέλλον.

agapiremounia

Πιστεύω ότι φέτος είμαι για μια ακόμα φορά ο νούμερο 1 γκρινιάρης στο fb, αλλά αυτό δεν πάει να πει ότι δεν είμαι ευχαριστημένος από την ζωή μου, απλά δε μπορώ να μην κράξω τα στραβά και τα ανάποδα που βλέπω μπροστά μου, κάνοντας μια μορφή αυτό-ψυχανάλυσης για να χαλαρώσω και εγώ τα νεύρα μου.

Είναι σαν μια φορά πριν καιρό που είχα τρακάρει με την μηχανή, χωρίς ευτυχώς άλλη απώλεια παρά τον πίσω προφυλακτήρα ενός παλιοφίατ, που το αρχικό σοκ και τα καντήλια που ακολούθησαν, έκαναν χώρο για το “αν δεν είχα κρατήσει την μηχανή θα είχα σωριαστεί στην μέση της διασταύρωσης και ίσως να με χτύπαγε το αμάξι που είχε είδη ξεκινήσει από την άλλη πλευρά” και την ήρεμη επίλυση του θέματος.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι στην πραγματικότητα είμαι πολύ αισιόδοξος άνθρωπος και η ψηφιακή γκρίνια μου συνήθως μένει ψηφιακή.

Η απαισιοδοξία όμως φέρνει μιζέρια, και όχι το “κράζω όλη την ώρα σαν παλιοκατίνα στο fb” δεν είναι μιζέρια, μιλάω για πραγματική μιζέρια, η μιζέρια που σκοτώνει τα όνειρα, που κάνει τον άνθρωπο να μην έχει λόγο ύπαρξης, να μην έχει λόγο να ζήσει.
Σημασία έχει να προσπαθούμε όλοι να είμαστε αισιόδοξοι, όσο άσχημα και αν είναι τα πράγματα, υπάρχουν και χειρότερα και αυτό πρέπει να μας δίνει να καταλάβουμε ότι στην πραγματικότητα είμαστε σε πολύ καλύτερη μοίρα από εκατοντάδες ανθρώπους ανά τον κόσμο και μόνο ότι έχουμε την δυνατότητα τώρα να είμαστε στο facebook με τον υπολογιστή μας και να τα λέμε αυτά πάει να πει ότι είμαστε σε καλή θέση.

Ναι μπορούν να γίνουν χειρότερα τα πράγματα, αλλά μόνο με αισιοδοξία και προσπαθώντας να δούμε την θετική πλευρά σε κάθε αρνητικό που μας συμβαίνει θα γίνουν καλύτερα, με απαισιοδοξία απλά θα το κάνουμε χειρότερο και τα άσχημα έρχονται χεράκι χεράκι όταν είμαστε απαισιόδοξοι, γιατί βλέπουμε όλα τα αρνητικά και μόνο αυτά, με τι ψυχολογία μπορεί αλήθεια ο άνθρωπος να αντιστρέψει την μοίρα του και να του έρθουν τα πράγματα καλύτερα, όταν τα βλέπει όλα μαύρα;
Βλέπω τόσους απαισιόδοξους ανθρώπους στις μέρες μας, και έχουν κάθε λόγο να είναι, αλλά ξεχνάνε ότι έχουν περάσει χειρότερα και ότι παρά την ατυχία τους, τα λάθη τους ή όποιον άλλο λόγο τους έφερε σε δύσκολη θέση, μπορούν με κουράγιο και αισιοδοξία να δώσουν αξία στην ζωή τους, στόχους για το μέλλον τους.

Βλέπω ότι βγαίνει ένα τεράστιο σεντόνι, το μόνο που ήθελα να πω όταν άρχισα να γράφω είναι, να είστε αισιόδοξοι και να πιστεύετε στον εαυτό σας και στους ανθρώπους που είναι δίπλα σας και να βάζετε στόχους, στόχους για το μέλλον σας και να είναι ευέλικτοι στόχοι, αν κάτι δεν σας βγαίνει αλλάξτε τον στόχο, μην αναλώνεστε σε κάτι που δεν βγαίνει όπως το θέλετε, έχετε ένα plan B και C και D, προσαρμοστείτε στα δεδομένα με κουράγιο και αισιοδοξία.

Καλή Χρονιά να μας έρθει σε λίγες μέρες 🙂

53784-Merry-Kissmyass

Team Ragequit

Semi Hardcore Gestalt Consciousness

3 Comments

  1. Αγορίνα καλά τα λές, χρόνια πολλά και πιο πολύ χαμόγελο. Μην μασάτε ρε, μπόρα είναι, θα περάσει. Την υγεία μας να έχουμε, να κράζουμε. Και ότι ποθεί ο καθένας σας, εύχομαι ολόψυχα να το πάθει!

Leave a Reply

Back to top button
en_USEN