Τηλεοπτικές σειρές της προκοπής

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Τότε πρέπει να γίνουν burger flippers όλοι* οι σεναριογράφοι των Star Trek από την Original Series και μετά, μαζί και ο Roddenberry μετά θάνατον. Κάποιοι έχουν ξεχάσει ότι οι δύο πρώτες σεζόν The Next Generation βλέπονται με το ζόρι και αν...

*Εντάξει, εξαιρείται ο στριμμένος αλλά υπερταλαντούχος Harlan Ellison.

Δεκτό, όμως οι δύο πρώτες σεζόν του TNG έβγαλαν και 4-5 πραγματικά ποιοτικά επεισόδια. Μετά από δύο σεζόν Discovery και οκτώ επεισόδια Picard δεν υπάρχει ούτε ένα αντίστοιχης ποιότητας κατά τη γνώμη μου.

Ισχύει, αν και οι δύο πρώτες σεζόν TNG είναι παρά λίγο πενήντα (50) επεισόδια (και θα ήταν περισσότερα άμα δεν είχε αρχίσει απεργία το Screenwriter's Guild), οπότε αλίμονο άμα δεν είχε και 4-5 αξιομνημόνευτα. Για να δούμε τόσα επεισόδια Picard, θα πρέπει ο Sir Patrick να παίζει μέχρι τα ενενήντα του.

To Discovery είναι τόσο διαφορετικό που δεν το βάζω καν στη συζήτηση για τα Star Trek, και το λέω εγώ που η πρώτη σεζόν μου άρεσε (για τη δεύτερη, καλύτερα να μην αρχίσω να λέω, θα με κόψει η λογοκρισία...)

Το Picard παρά τα όποια στραβοπατήματα, κινείται σε γενικά ανοδική πορεία. Το χειρότερο που μπορεί να του προσάψει κανείς, είναι αργός ρυθμός στη μισή και βάλε σεζόν, αλλά αρχίσανε να γίνονται πραγματάκια πλέον. Τώρα μένει το season finale, που μπορεί είτε να εξυψώσει είτε να χαντακώσει τη σειρά.

τι διάολο μόνο εμένα μου άρεσε το Discovery τόσο πολύ και οι 2 σεζον; Ειδικά η δεύτερη με captain Pike ήταν για μένα αγαπημένη, τόσο που φοβάμαι τι θα γίνει στην 3η με την βλαμμένη την Μπέρμαν.

Ισχύει, αν και οι δύο πρώτες σεζόν TNG είναι παρά λίγο πενήντα (50) επεισόδια (και θα ήταν περισσότερα άμα δεν είχε αρχίσει απεργία το Screenwriter's Guild), οπότε αλίμονο άμα δεν είχε και 4-5 αξιομνημόνευτα. Για να δούμε τόσα επεισόδια Picard, θα πρέπει ο Sir Patrick να παίζει μέχρι τα ενενήντα του.

To Discovery είναι τόσο διαφορετικό που δεν το βάζω καν στη συζήτηση για τα Star Trek, και το λέω εγώ που η πρώτη σεζόν μου άρεσε (για τη δεύτερη, καλύτερα να μην αρχίσω να λέω, θα με κόψει η λογοκρισία...)

Το Picard παρά τα όποια στραβοπατήματα, κινείται σε γενικά ανοδική πορεία. Το χειρότερο που μπορεί να του προσάψει κανείς, είναι αργός ρυθμός στη μισή και βάλε σεζόν, αλλά αρχίσανε να γίνονται πραγματάκια πλέον. Τώρα μένει το season finale, που μπορεί είτε να εξυψώσει είτε να χαντακώσει τη σειρά.

Εγώ προτιμώ το Discovery από το Picard μέχρι τώρα, αν και δεν μου αρέσει καθόλου κανένα από τα δύο. Τα πλεονεκτήματα του Discovery για μένα είναι ο καλύτερος ρυθμός, οι μερικοί ενδιαφέροντες χαρακτήρες (Λόρκα, Κόρνγουελ, Στάμετς, Πάικ κλπ) και τα 2-3 σταρτρεκοειδή επεισόδια που θύμιζαν σε θεματολογία τις προηγούμενες σειρές. Το Picard για μένα δεν έχει προσφέρει σχεδόν τίποτα μέχρι τώρα και μου προκαλεί θλίψη να βλέπω τον Patrick Stewart να συμμετέχει σε αυτή τη σειρά. Από τα οκτώ επεισόδια το μόνο πράγμα που ευχαριστήθηκα είναι τα δέκα λεπτά του Nepenthe με τους Picard, Riker και Troy να πίνουν κρασί και να τρώνε πίτσα. Η αλληλεπίδραση με τους Frakes και Sirtis έκανε για λίγο τον Stewart να θυμηθεί πώς πρέπει να παίζει τον Picard και αυτό το σύντομο κομμάτι μου δημιούργησε θετικά συναισθήματα.

Θα συνεχίσω να βλέπω τις σειρές γιατί ελπίζω πάντα σε ανάκαμψη (όπως συνέβη με όλες τις σειρές μετά απο 1-2 σεζόν) αλλά οι σεναριογράφοι πρέπει να ανεβάσουν το επίπεδο της δουλειάς τους.

τι διάολο μόνο εμένα μου άρεσε το Discovery τόσο πολύ και οι 2 σεζον; Ειδικά η δεύτερη με captain Pike ήταν για μένα αγαπημένη, τόσο που φοβάμαι τι θα γίνει στην 3η με την βλαμμένη την Μπέρμαν.

Για αυτό που προσπαθεί να κάνει συμφωνώ ότι το Discovery είναι καλύτερο. Επίσης συμφωνώ απόλυτα ότι ο Pike ήταν με διαφορά ο καλύτερος χαρακτήρας της σειράς, θύμιζε κλασικό starfleet captain και ενδιαφέρομαι πολύ για την φημολογούμενη σειρά με Pike και Enterprise. Το μεγάλο πρόβλημα του Discovery το έχεις εντοπίσει σωστά κατά τη γνώμη μου στον χαρακτήρα της Μπέρναμ που είναι από βαρετή έως ενοχλητική. Από εκεί και πέρα οι σεναριογράφοι έχουν ορισμένες καλές sci-fi ιδέες αλλά η υλοποίηση σπάνια είναι καλή και δυστυχώς η γενική πλοκή είναι απογοητευτική. Επιμέρους επεισόδια έχουν κάπως μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Η τρίτη σεζόν του Discovery μοιάζει λίγο με reboot οπότε ελπίζω σε καλύτερα πράγματα.

Τελικά αντί για The Expanse ξεκίνησα το κορεάτικο Kingdom στο Netflix που κάποιος ανέφερε πιο πάνω.

Ρε σεις γίνεται πολύ καλύτερο στην πορεία; Γιατί στα δύο πρώτα επεισόδια ο τρόπος εξάπλωσης της ζομποαρρώστιας είναι εντελώς για γέλια.
Πρώτα ο ντόκτορ που είχε πάρε-δώσε με τον patient zero παίρνει τον μολυσμένο βοηθό του και τον πηγαίνει πίσω στην κλινική να τον θάψουν(μάλλον) αντί π.χ. να τον κάψει αφού ξέρει ότι είναι επικίνδυνος. Μετά γίνεται το σκηνικό με το τσιμπούσι που δεν βγάζει κανένα νόημα: ο βοηθός υποτίθεται ήταν "νεκρός" τόσες μέρες ώσπου να τον κουβαλήσει εκεί ο ντόκτορ και ο άλλος το θεώρησε καλή ιδέα να τον ταΐσει στους ασθενείς που τον βρήκανε μάλιστα και πεντανόστιμο. Γίνεται ο χαμός, με κάποιο παράξενο τρόπο ο "σεφ" και η γλυκιά νοσοκόμα τη γλιτώνουν (ο σεφ εννοείται δεν έφαγε απ'τη σούπα του ενώ ήταν ο πρώτος που γκρίνιαζε ότι πεινάει, οκ πάμε παρακάτω) και μετά υποτίθεται πως οι δυο τους ΣΕΡΝΟΥΝ 48 πτώματα κάτω από τα σανίδια του κτηρίου και το οχυρώνουν με καλάμια ώστε να μην μπει κανείς. Αντί δηλαδή να κάψουν/αποκεφαλίσουν έστω τα μολυσμένα, ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΑ πτώματα, τα κρύβουν. Ναι, γιατί όχι. Φυσικά, όταν αναπόφευκτα κάποιος τα βρίσκει και τα πηγαίνει στην πόλη, τότε αποφασίζει ο "σεφ" ότι πρέπει να τα κάψουν προτού ξυπνήσουν πάλι και θέλουν τάισμα.

Εντάξει, ξέρω ότι τις σειρές με ζόμπι δεν τις βλέπουμε για τη τρομερή σεναριακή συνοχή τους αλλά λίγη κοινή λογική ρε γαμώτο, πολλά ζητάω;

Last edited:
Προχωρα το λιγο και θα καταλαβεις
ο ντοκτος τον πηρε για να τον εξετασει για ποιο λογο εγινε αυτο, εχει γινει φαση πεινας και πεθαινουν ολοι απο πεινα, ο σεφ δεν ειναι αυτος που νομιζεις αλλος ειναι με τη νοσοκομα, τα πτωματα δεν τα κρυβουν αυτοι αλλα κατι αλλο γινεται ;)

Οκ, το τρίτο επεισόδιο ξεκαθάρισε κάπως ορισμένες από τις αντιρρήσεις μου. Πάντως ο "σεφ" είμαι σχεδόν βέβαιος ότι είναι ο ίδιος που τη γλιτώνει μαζί με τη νοσοκόμα και μετά πηγαίνει στην άλλη πόλη να τους προειδοποιήσει αλλά τον μπουζουριάζουν.

@maladroid δεν την έχω δει αν και την έχω στα υπόψιν. Αυτό που διαβάζω είναι πως η πρώτη σαιζόν είναι γενικά αργή, το χτίσιμο της ιστορίας με την εξάπλωση της αρρώστιας κλπ. και στο 2η έχει κυρίως gore, μάχες κλπ. Και μέσα σ' όλα αυτά και την πολιτική ίντριγκα, σε κάποιο βαθμό έστω.

για κάποιο λόγο αν δεν γράψω κάτι εξτρά το spoiler tag μόνο του δεν το θεωρεί αρκετό το forum... duh

Δεν καταλαβαίνω πως κανένα άρθρο σχετικά με το picard s1e8 δεν κάνει κάποιο σχόλιο και την σύνδεση του Ganmadan "the day of annihilation", when shackled demons will break their chains and answer Seb-Cheneb's call bringing about the destruction of life everywhere, με την AI του discovery που αφανίζει όλη την ζωή στο σύμπαν.

Επίσης Borg save the Queen .\oo/

Last edited:
Πατάς απλώς continue αντί να γράψεις τον τίτλο.

Μόλις ανακάλυψα πως το Bosch που είχα αφήσει στον τέταρτο κύκλο όπου ολοκληρωνόταν το overarching narrative από την αρχή της σειράς, τελικά συνεχίζει ακάθεκτο για τουλάχιστον άλλους 3 κύκλους και βλέπουμε, εκ των οποίων έχει ήδη παιχτεί ο ένας. Καλή φάση, ο Titus Welliver κάνει one man show και αν και υπήρχε μια κάποια κόπωση μετά τις 2 πρώτες σεζόν, άμα κρατηθεί έστω στο ίδιο επίπεδο με την τέταρτη, μια χαρά θα περάσουμε.

@maladroid δεν την έχω δει αν και την έχω στα υπόψιν. Αυτό που διαβάζω είναι πως η πρώτη σαιζόν είναι γενικά αργή, το χτίσιμο της ιστορίας με την εξάπλωση της αρρώστιας κλπ. και στο 2η έχει κυρίως gore, μάχες κλπ. Και μέσα σ' όλα αυτά και την πολιτική ίντριγκα, σε κάποιο βαθμό έστω.

Μπα μια χαρά gore και μάχες έχει κι η πρώτη σεζόν, αν και προσωπικά περισσότερο γέλιο μου φέρνουν οι σκηνές επίθεσης των ζόμπι παρά τρόμο. Για τα υπόλοιπα ο φίλος tinapeis είχε δίκιο, βιάστηκα να μιλήσω γιατί ορισμένα πράγματα που τα βλέπουμε να συμβαίνουν νωρίς, όντως εξηγούνται λίγο καλύτερα μετά. Γενικά καλή σειρά δεν θα την χαρακτήριζα, περισσότερο ως ένοχη απόλαυση τη βλέπω. Σίγουρα bing-άρεται εύκολα, ήδη βρίσκομαι στο 6ο (τελευταίο) της πρώτης σεζόν.

Τελικά αντί για The Expanse ξεκίνησα το κορεάτικο Kingdom στο Netflix που κάποιος ανέφερε πιο πάνω.

Το λάθος εδώ είναι ότι έβαλες κάτι άλλο (οτιδήποτε) αντί για το The Expanse.

Περί συγγραφής του star trek next generation. Μία σκηνή από ένα επεισόδιο της δεύτερης σεζόν.

Τριάντα χρόνια μετά συζητάμε ακόμα για αυτά. Θα θυμάται κανείς το Picard σε πέντε χρόνια;

Τριάντα χρόνια μετά συζητάμε ακόμα για αυτά. Θα θυμάται κανείς το Picard σε πέντε χρόνια;
σε 5 χρόνια θα έχει βγει κάτι άλλο και θα λέμε αχ δεν τα φτιάχνουν όπως τα picard/discovery :p

Βέβαια, για το ότι το σενάριο πάει καρφί για φουλ αντιγραφή του Mass Effect για την ώρα το παραβλέπω, αλλά σε περιμένω στην γωνία, Chabon, και το ίδιο και οι δικηγόροι της Bioware/EA.

Ποιο Mass Effect βρε; Battlestar Galactica. Cylons βρήκανε.
All this has happened before, and it will happen again
:cylons:

Υπάρχουν hints ότι δεν ήταν οι αρχαίοι Cylons που τα έκαναν όλα μαντάρα, αλλά έσκασε μύτη "κάτι" που γίνεται trigger όταν ένας πολιτισμός φτιάχνει synths, και κάνει purge. Δεν ήταν πολύ ξεκάθαρο, θα δείξει.

Back